Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jest kilka opcji

Moja dziewczyna nie lubi mojej najlepszej przyjaciółki. Jak to pogodzic?

Polecane posty

Gość jest kilka opcji

Z moja przyjaciółką znamy się od dziecka. Zawsze razem bawilismy sie i traktujemy sie jak najlepsi przyjaciele. Jedyne co było miedzy nami to pocałunek w wieku 10 lat... tak na spróbowanie :D. Zachowujemy sie praktycznie jak brat z siostra. Często sie przytulamy czy nawet jak któreś z nas ma problem siedzimy u siebie całą noc. Mojej dziewczynie to nie odpowiada. Powiedziała że jak widzi nas razem to aż ją coś sciska bo ja sie z przyjaciółką rozumiem bez słów. Tłumaczyłem że to tylko przyjazn ale ona postawiła mi ultimatum albo ona albo przyjaciółka. Nie wiem co robic. Na pewno nie zerwe przyjaźni ale jak wytłumaczyc to dziewczynie?

Gość 23456789p9lkjnhbgv
no facet nie da sie zjesc ciastko i miec ciastko. co ty myslisz ze majac dziewczyne, zone bedziesz mial tez przyjaciolke z ktora bedziesz sie przytulal i gadal cale dnie nie ma takiej opcji jak ty bys sie czul gdyby ona miala takiego przyjaciela? jak ci zalezy na dziewczynie i chcesz z nia byc to przykro mi ale znajomosc z ta druga musisz odstawic na dalszy tor nie mowie ze zrywac znajomosc, to nie. ale ograniczyc spotkania do 1x w miesiacu, pogadac na gg od czasu do czasu i tyle. to dziewczyna powinna byc na 1 miejscu jesli nie jest i nie potrafisz zrezygnowac z przyjaciolki to rozstan sie z nia widocznie nie dojrzales do zwiazku

Widać, że przyjaciółka jest dla Ciebie ważniejsza od dziewczyny. Rozstań się z tą ostatnią, nie zabieraj jej czasu ani nie zawracaj głowy, skoro inna kobieta jest dla Ciebie ważniejsza.

Gość dgfgdfgd
w 10000% zgadzam sie z 23456789p9lkjnhbgv.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
to oczywiste ze powinienes zerwac przyjaźń i wybrac swoja dziewczyne, poczytaj na tym forum ile małżęństw i związków sie rozpadło przez takie przyjaciółki

Gość faceplaaamn
Ja też mam najlepszą przyjaciółkę którą znam od dziecka.Trzy związki już mi się przez nią rozleciały a to dlatego że nie dam sobie że moja dziewczyna mną pomiatała.Co to za miłość i co to za związek skoro dziewczyna stawia Ci ultimatum "ALBO JA ALBO PRZYJACIÓŁKA" A tego że znacie się od dziecka już nie widzi bo dla niej się liczy tu i teraz.Ty zostawisz dla niej przyjaciółkę i przy okazji skrzywdzisz mocno tą przyjaciółkę a Ona Cię zdradzi za jakiś czas i zostaniesz bez przyjaciółki i bez dziewczyny.Nie daj się jej poniżyć ! jak jej to nie pasuje to niech sobie znajdzie innego kolesia.

Gość idz na strone ponizej
no wlasnie jakbys sie czul jakby to twoja dziewczyna miala takiego najlepszego przyjaciela... nie wierze, ze by ci to nie przeszkadzalo w zaden sposob

faceplaaamn Twoje zwiazki sie rozpadły z Twojej winy, bo wazniejsza była przyjaciółka niz ukochana kobieta, to chore normalnie

Gość KrrrrrrRaven
Jasne kurwa niech oleje przyjaciółkę i najlepiej zamknie się w czterech ścianach..Kiedyś też grałem tak jak mi zagrała dziewczyna i wyszedłem na tym najgorzej jak mogłem wyjść.Nie daj sobie wmówić i nie bądź głupi.Laski to cwaniary są i kombinatorki zawsze robią tak żeby im było wygodniej.Olejesz przyjaciółkę i będzie spokój a za jakiś czas znajdzie sobie inny powód np "Albo ja albo internet" i co też jej ustąpisz ? powiedz jej żeby się pocałowała w dupę.

Gość qwerty...
musisz się zastanowić, która ważniejsza i nie słuchać tych "nie daj się lasce" ... bo oni mówią, a żałować będziesz później Ty. Ja wybrałem dziewczynę, obecnie już żonę i nie żałuję :) ona też może być najlepszą przyjaciółką ....

Qwerty... oby było wiecej takich facetów jak Ty :)

Gość qwerty...
są, są ... :) tylko głupoty robią jak nie słuchają się samego siebie tylko kolegów z "dobrymi" radami :) niestety nie można mieć oddzielnie dziewczyny i przyjaciółki, bo wtedy bycie z tą druga jest bez sensu :)

Gość wewewew
krrr cos tam.. to po choy sie pakowac w związek jak wszystko inne od swojej kobiety jest wazniejsze, a to przyjaciolka, a to internet i co jeszcze? facet jak kocha to automatycznie stawia swoja kobiete ponad wszystko inne i uwierz zadna normalna nie bedzie sie wtedy czepiala, ze facet raz na 2 tygodnie pojdzie z kolezanka na kawe i godzine dziennie posiedzi na kompie..

Gość trochę głupio wyszło...
zgadzam się z dziewczynami, czasami trzeba się odrobinę poświęcić aby związek zaprocentował, a ten kto twierdzi że przyjaciółka jest najważniejszą bo dziewczyna i tak puści go kantem to zawsze będzie sam bo żadna kobieta nie zgodzi się na taki układa żadna... hehe kobiety nie lubią się dzielić a zwłaszcza z inną kobietą nawet gdy łączy ich tylko przyjaźń... a poza tym kto wierzy w taką czysta przyjaźń damsko-męską? taka przyjaźń jest możliwa tylko wtedy gdy facet jest gejem albo dziewczyna lesbijką inaczej jedna ze stron prędzej czy później poczuje coś więcej niż tylko przyjaźń...

"inaczej jedna ze stron prędzej czy później poczuje coś więcej niż tylko przyjaźń..." dokładnie tak jest !! i to w 99,9 % przypadkach takich przyjaźni, potem cos sie w małzeństwie nie układa i mężus wypłakuje sie u przyjaciółki która aby go pocieszyc bzyknie sie z nim :o

Gość 23456789p9lkjnhbgv
ja napisalam ze nie powinien zrywac znajomosc z przyjaciolka ale to nie jest normalne zeby byc w zwiazku i spedzac noce (na gadaniu, ogladaniu filmow-cokolwiek) z inna dziewczyna. jesli facetowi zalezy na dziewczynie to kontakt z przyjaciolka musi ulec zmianie...formy. niech sobie gadaja na gadu, niech sie spotykaja od czasu do czasu na piwie w knajpie i gadaja kilka godzin. ale nie kilak razy w tygodniu i nie milutko w domu z przytulaniem i spedzaniem nocy. i ja rozumiem ze ty nic do niej nie czujesz ale tak po prostu nie powinno byc, zadna kobieta tego nie zaakceptuje. aha i jeszcze cos ludzie ci pisza ze dziewczyna moze cie zostawic a ty zostaniesz z niczym, bez niej i bez przyjaciolki wez pod uwage ze przyjaciolka moze znalezc sobie w koncu chlopaka ktory tez nie bedzie akceptowal jakiegos fagasa-przyjaciela u boku swojej kobiety i gdy ona bedzie go kochac to zrezygnuje z ciebie albo ograniczy kontakt

Gość trochę głupio wyszło...
albo zrezygnuj z bliskiej przyjaźni albo ze stałego związku, bo jedno i drugie na raz nie ma żadnych szans przetrwanie musisz się określić... a poza tym wydaje mi się że jak zależało by Ci na dziewczynie to sam byś do tego doszedł że musisz ograniczyć kontakty z przyjaciółką bo przecież chciałbyś spędzać jak najwięcej czasu ze swoją dziewczyną i to do niej chciałbyś się przytulać a nie do nikogo innego, więc może masz dylemat bo tak na prawdę nie zależy Ci na tej dziewczynie????

Gość lolitossssssss
Szczerze rozumiem Twoją dziewczynę ale z drugiej strony ja nie wyobrażam sobie żeby ktos mi zabraniał przyjaźni-zwłaszcza, ze taka serdeczna przyjaźń (o ile nie przeradza się w coś wiecej) jest czymś wspaniałym. Być moze gdyby Twoja dziewczyna miała bliskiego przyjaciela to rozumiała by ,ze jest możliwa przyjaźń właśnie taka typu-brat-siostra a tak ciężko będzie jej się przyzwyczaić. Według mnie każda osoba powinna mieć" swoje terytorium",swoich znajomych i przyjaciół bo tylko taki układ nie powoduje wzajemnego duszenia się i "bluszczowego zwiazku". Posiadam przyjaciela nie jednego ale wiem ,że nigdy, prznigdy nie będzie nic więcej bo jesteśmy zbyt podobni do siebie i mamy tyle cech wspólnych( zarówno tych dobrych jak i złych),że gdybyśmy byli w związku to byśmy się pozabijali i dlatego nie stanowi to absolutnie problemu dla mojego związku. Tylko grunt to to ,żeby ta druga osoba to rozumiała:)

Gość mshasi25
Witam, mam taki problem. Mój facet ma przyjaciółkę, która ma na niego bardzo duży wpływ. Zawsze jest na skinienie jej palca. Ostatnio często dochodzi miedzy nami do spiec z tego powodu. On twierdzi ze po prostu jestem zazdrosna. Może coś ze mną jest nie tak? Ale ja nie chce czuć sie jako ta druga, jak kochanka :/

Gość bezzębna mieczysława
mali chłopcy potrzebują przyjaciółek bo inaczej im kindybał nie stawa:classic_cool:

Gość vbgt5445
jestes debilem . mój chlopak też ma przyjaciolke./.. zerwe z nim ..bo kto normalny to zniesie... facet ma sie przyjaznic z facetem kobieta z kobbieta ciekawe czy jakby Twoja dziewczyna została u jakiegoś faceta na noc to bys sie cieszyl?! badz sobie z ta przyjaciolka. prawdziwa miłosc zrobi dla ciebie wszystko . twoja dziewczyna powinna kopnac cie w doope

Przyjażń między kobietą a mężczyzną nie istnieje. To twoja dziewczyna powinna być twoją najlepszą przyjaciółką.

Gość vbgt5445
bongix ma racje. Twoja dziewczyna pewnie czuje że nie wystarcza Ci .

Gość mag19
wcale sie nie dziwie,ze twoja dziewczyna jej nie luubi,ty chyba naprawde nie dojrzales do związku skoro przyjaciółka jest wazniejsza. mi tez sie nie podoba jak moj facet sie przytula ze swoimi kumpelami

Gość urocza czarownicaa
To twoja dziewczyna powinna być twoją najlepszą przyjaciółką. to jest prawda, moze zacznij co ze swoja przyjaciolka, bo szczerze watpie czy znajdziesz kiedys az tak wyrozumila kobiete by tolerowla przytulanie sie do innej

Gość mam jedno podejrzenie...
mój były chłopak który mnie kochał i którego ja kochałam nigdy nie miał przyjaciolki a dla mnie rezygnował nawet z kolezanek! ja dla niego też bym zrezygnowała! coś za coś. albo wolnosc i przyjaciółeczki i kolezanki albo dziewczyna i oddajecie sie sobie całkowicie. bez sensu takie cos na pół gwizdka

jest zazdrodna po prsotu moze troche ogranicz kontakty z przyjaciołką, i nie przytulaj jej przy dziewczynie..

Gość mam jedno podejrzenie...
a sorry i przytulac "kumpele " to kurestwo. ja bym to zrozumiała tylko w wypadku gdy mój chlopak ma kumpla i jego dziewczyna np. płacze...wtedy mógłby byc dla niej miły bo to dziewczyna kumpla a nie jakas wolna suka która ma wolnosc , może flirotwać z każdym i jeszcza ma frajera (przyjaciela" )na każde zawołanie

Gość cegefed4
Prowo jak nic.