Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama syneczka

szmery w serduszku

Polecane posty

Gość mama syneczka

czy jest tu jakaś mama której dziecko miało szmery w serduszku? co to wogóle oznacza dla dziecka i czy to sie jakoś leczy ?

Gość moja córka miała
i ma. wykryte koło 6 m-ca życia. lekarz kazał poczekać do 4 roku życia. mówił, że dzieci często tak maja, że serce rośnie i się wszystko pomału domyka. że beż żadnych dodatkowych objawów (zasłabnięcia, duszności) nie ma co się przejmować, trzeba czekać. Teraz córka ma prawie 6 lat i zdiagnozowane struny rzekome w lewej komorze. nie jest to choroba, ale też nie jest to prawidłowa budowa serca. okazuje się, że jest to dziedziczne byłyśmy na echu serca jak miała 4 lata. jeśli nic się Twojemu synkowi nic ponad to się nie dzieje, to trzeba żyć normalnie :) Pozdrawiam

mój brat miał, wykryte w wieku 6 lat podczas wizyty w szpitalu na zupełnie inną dolegliwość. monitorowane co 6 miesięcy. całkowicie ustąpiły w wieku 8 lat. to były szmery rozwojowe i wraz z wzrostem serduszka zanikały.

Gość mama syneczka
czyli nie jest to groźne? mój synek ma dwa latka. trochę się uspokoiłam. dziękuję za odpowiedzi.

Gość moja córka miała
jeśli nie ma innych objawów, nie jest. jeśli Cię to martwi, zrób mu echo, ale dopiero jak trochę podrośnie gdyby nadal byly.