Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprezynka

wykryta nadzerka w polsce ,a leczenie w uk

Polecane posty

Gość sprezynka

wlasnie siedze sobie w pl na urlopiku i niestety zmartwilam sie zdiagnozowana nadzerka .pare dni przed wyjazdem do pl zrobili mi cytologie i wynik wyszedl normal.polski ginekolog zalecil przyjazd do polski aby pobrac kolejna cytologie ,a pozniej ewentualnie wypalanie lub zamrazanie .dal rowniez globulki .i teraz nie wiem co robic czy moze isc do gp i blagac o skierowanie do specjalisty czy jak ? czy oni w ogole robia cos z nadzerka ? bo z tego co slyszalam to nie .moze ktos ma jakies doswiadczenia z tym zwiazane

Gość khlkj
nie, mowilam o tym gp, kazala robic regularnie cyt, i tyle...

Gość sprezynka
no dobrze ,ale na razie jest to mala nadzerka ,a co jesli sie pogorszy?przeciez ndzerka raczej nie ma zadnych objawow

Gość buhahahdfkfkfdkjg
dlaczego blagac o skierowanie?? ja nigdy niemialam prblemu z lekarzami w uk. jesli cos chcesz moze to miec to towje cialo i masz prawo decydowac o tym. chcesz spiralake sobie wsadzic..mowisz i masz tym bardziej ze skierowaniem.

Gość u mnie było tak
W UK wychodzą z założenia,że jeśli nadżerka nie daje żadnych objawów, a cytologia wychodzi ok, nie należy nic z tym robić.

Gość jesli nie masz dzieci
a chcialabys miec to zaden normalny lekarz nie wypali ci nadzerki, wogole jak sie z nia nic nie dzieje to zostaw narazie. ja mialam zamrazana w Polsce, zaplacilam 300 zl prawie 3 lata temu i narazie jest ok. objawy sa przy nadzerce, np wieksze uplawy

Gość kijevna
miałam wykrytą nadżerkę i propozycję wyalenia tuż przed moim wyjazdem do UK... nie zdążyłam tego zrobić, dwa lata później zrobiłam cytologię - była ok, trzy lata później poszłam w Polsce do ginekologa, zbadał mnie - po nadzerce śladu

Gość byle do przodu :)))
wg najnowszych zalecen leczenia nadzerek , jesli jest mala nie powinno sie jej wypalac ani zamrazac zaleca sie tylko czestsze badania profilaktyczne.

Gość bulibaaaa
mi w pl powiedzieli że mam i jak kiedyś będę rodzić to się tym zajmą, a w UK urodziłam dziecko i nikt nic nie wspominał o żadnej nadżerce, u nich ten problem raczej nie istnieje, jedyne do czego wagę przykładają to cytologia co 3 lata, do domu przychodzi list z umówionym spotkaniem, to mi się podoba, bo samej by mi się nie chciało umawiać

Gość sprezynka
jak napisalam wczesniej wynik angielskiej cytologii wyszedl normal.troche teraz glupio isc i powiedziec ,ze skonsultowalam z polskim lekarzem i kazal wypalic ,to takie troche podwazenie konpetencji .no i co na sile prosic o skierowanie? jutro sie umowie na wizyte ,zobcze co powiedza

Gość prawda W oczy
mialam dokladnie to samo tuz przed wyjazdem z PL lekarz po 5 sekundach stwierdzil ze mam nadrzerke i zaproponowal wypalanie w uk poszlam do lekarza, zrobili cytologie, wyszla ok, wiec zostawilam inna sprawa ze ten lekarz jest znany z wyciagania kasy

Gość gość
Polscy lekarze są w klinice w Clapham (mają swoją stronę – https://polski-lekarz.london/). Mogę polecić. Różni specjaliści w jednym miejscu, tam na stronie masz też podgląd na cennik od razu wiadomo co i za ile, nie ma potem na miejscu jakiś niespodzianek pod tym względem.

Gość gość
Jestem od jakiegoś czasu pod opieką kliniki w Clapham i nie mam się tutaj do czego przyczepić. Profesjonalne i rzeczowe podejscie, zawsze można o wszystko dopytać jeśli chodzi o wyniki badań stan zdrowia i leczenie, niczego nie ukrywają. Na stronie https://polski-lekarz.london/polski-proktolog-w-londynie jest cała wizytówka jeśli chodzi o proktologów.