Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tgiytg8yt

WIELKI PROBLEM ZE SKORA GŁOWY

Polecane posty

Gość tgiytg8yt

swedzi mnie głowa,myje włosy co drugi dzien, a swedzi :( i w dodatku mam jakis taki jakby suchy łuszczacy sie łupiez:( jak zaradzic temu bez dermatologa?

Gość dfgsdhsddf
Może źle spłukujesz głowę?? Zwróć na to uwagę.

Gość mam upierz
co robić?

Gość tgiytg8yt
spłukuję normalnie tak mi sie wydaje:( mam strasznie suchą skórę głowy:(

moze to nie lupiez tylko lojotokowe zapalenie skory - wtdy skora jest sucha, swedzaca i luszczy sie naskorek, wiekszymi kawalkami niz w przypadku lupiezu

Gość olej
Może spróbuj nałożyć olej na włosy, może być oliwa z oliwek bądź jakiś inny roślinny (kokosowy jest najlepszy) z dodatkiem oleju eterycznego. Podgrzej to i nałóż na całą głowę i włosy, na to folia i czapka. Trzymaj od kilku godzin bądź całą noc. Zmień szampon, te z drogerii z SLS wysuszają (samam miałam takie obajwy jak Ty i okazało się, że to od tych szamponów), to same detergenty. Zmień na łagodny ziołowy, np. jakiś Babydream dla dzieci. Jak nic nie pomoże (stosuj przynajmniej parę tygodni), idź do lekarza.

Gość olej
Aha, i przestań używać suszarki, lokówki, prostownicy, odstaw farbę do włosów i kosmetyki do stylizacji. Możliwe, że to po prostu od pogody: zimą wchodzimy z zimnego do ciepłego, powietrze jest suche i skóra szaleje.

Gość tgiytg8yt
najgorsze jest to swedzenie:( i ta skóra siełuszczy:( a za tydzien studniówke mam:(

Gość tgiytg8yt
olej- nie uzywam zadnych produktów do stylizacji ani suszarki czy prostownicy. szampon i odzywka tylko-odzywka na same konce.

Gość w 100%
ty głupia, do dermatologa idź. to może być nawet łuszczyca pójdziesz do lekarza, da ci leki i przestanie ci to dokuczać 🖐️

Gość Gośka....
może wszy masz? :D

Gość nitusia
AJH DACHFENSTER SUITOKS AN KRUSTULANCJATAYKOLOGIA

Gość olej
To zastosuj olejowanie choć parę razy (tylko przy oliwie z oliwek myj dwa razy, inaczej będą strąki), na koniec polej włosy wystudzonym naparem z pokrzywy. Może powinnaś kupić oliwkę salicylową w aptece żeby złuszczyć te łuski?

Gość olej
Przy łuszczycy skóra nie swedzi, tylko jak się zerwie te łuski, pojawia sięę krew. Ale fakt, lepiej od razu iśc do lekarza.

Gość scsudyi
łojotok. polecam szampony na łupież tłusty. dobry jest vichy dercos

Gość veryAnka
Jeśli chcesz coś co upora się z łupieżem i wyleczy skórę głowy - sięgnij po Pirolam. Jestem pewna, że sobie z tym poradzi.

Gość zatańczmy!
tylko nie odstawiaj po pierwszym użyciu - Pirolam to lek, więc trzeba zastosować się do tego, co zalecają w terapii. I wtedy rzeczywiście problem powinnaś mieć z głowy :)