Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EmDziMarta

allegro i inne oszustwa

Polecane posty

Gość EmDziMarta

no i wlasnie mam pytanko.. zakupilam pewien zestaw licytacja byla grupowa a mianowicie na 3 zestawy wygralam jeden z nich i co paczka dzisiaj przyszla a zestaw nie ma wszytkich produktow ktore byly podane w opisie i co ja mam teraz zrobic? wyslalam maila juz do sprzedajacego ale musze miec jakies od was porady co mam robic dalej jezeli nie bedzie chciala mi doslac tych przedmiotow odpiszcie prosze :( dajcie biednej kobiecie jakies rady :( ;p

Gość non omnis moriar...
daj link do aukcji, sprawdzę sprzedawcę

Gość non omnis moriar...
Myślę, że warto się dogadać na spokojnie, mają trochę neutralnych i negatywów, ale piszą w nich, że oczekują na kontakt. Napisz, zadzwoń. Spokojnie wyjaśnij, bez nerwów - bo mogą być złośliwi :P Mają bardzo dużo komentarzy więc pewnie się pogubili nieco w tych swoich aukcjach.

Gość non omnis moriar...
Narazie nie pzostaje Ci nic jak czekać na kontakt ze strony sprzedawcy, jeśli nie będzie odp. zawsze możesz spróbować zadzwonić. Jak o nie poskutkuje, możesz zgłosić spór w Allegro.

Gość bnsgth
napisz e-maila , zadzwoń.powiedz,że czekasz na odp.7 dni i dosłanie brakujących rzeczy.po tym terminie wystawiasz negatywa. po drugie za nim coś kupisz sprawdź sprzedawcę wchodząć w jego nick .tam masz komentarze ten ma z ostatniego czasu 8 negatywów ja bym nie zaryzykowała by coś kupić od niego

aha dziekuje ci dobry czlowieku za rade! wlasnie grzecznie wyslslam maila z prosba o kontakt telefoniczny i wyjasnilam czego brakowalo pozdrowilam i te inne grzecznosciowe sprawy ale strasznie boje sie ze babka nie bedzie chciala mi ich doslac z tego wzgledu ze moge oszukiwac czy cos .. jest dosc spora liczba brakujacych rzeczy wiec co pozniej odnosic sie do allegro? czy na policje ? w sumie to juz oszustwo prawda;p ja troche panikuje ale te wszytkie rzeczy byly mi potrzebne do mojego biznesu ahah;p

w sensie dyrektore brakuje rzeczy takich jak ;p :aceton dlutko do usowania skorek klej do tipsow 2 gramy Opis modelowania metodą żelową niby szczegoly bo gorzej jakby tej lampy nie bylo no ale sa to ejdnak potrzebne rzeczy ;p kupienie ich osobno moglo by zrojnowac moja skromna studencka fortune ;p hehehe

Gość kldmklddkl
a ja myślę że sprzedający sie pogubił, zobaczcie ile tysięcy rzeczy sprzedał już i na tyle ma tylko kilka komentarzy. Dzwon kobito i sie dogadaj:)

no dobra to sprobuje sie dodzwonic jeszcze jutro hehehe a zmienie teraz troszke temat jak sie sciga zele z paznokci nie majac acetonu;p

Gość jjjjjjjjjj jjjjjjjjj
nie kupuje sie u sprzedawcow,ktorzy maja tyle negatywow i to jeszcze nowych.... Mi kiedys zapomnieli w paczce 2 przedmiotow a na paragonie byly- doslali na koszt firmy. Tyle, ze ja kupuje tylko u sprzedawcow 100% pozytywow. Swoja droga za taka cene pewnie za miesiac okarze sie ze ta lampa to jeden wielki bubel ...

Gość takajedna89
Jako sprzedawca prowadząca sklep na Allegro poradzę tyle- zgłosiłaś reklamację i domagaj się reszty towaru. Na Allegro rozpocznij spór (w koncie poszukaj) i poproś pracownika Allegro o mediacje. Jak nie pomoże proś o zwrot pieniędzy. Jak to nic nie da daj negatywa. Powodzenia !

przepraszam cie dyrektore;p no to będę tak postępować jak mi mówicie, następnym razem będę tez patrzeć na te negatywy bo cos w nich jest. a co do ilości rzeczy których brakuje to 4 nie będę wspominać o tym ze lampa nie była w pudelku nawet i bez karty gwarancyjnej ale to Pikuś ;] narazie dobrze działa, żele trzymają się narazie godzinę;p

Gość kldmklddkl
ale negatyw nie oznacza oszusta, są bardzo dziwni ludzie na świecie, którym wiele drobiazgów baaardzo przeszkadza i stąd te negatywy. Ja proponuje najpierw ugodowo podejść do sprawy.