Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam test

pomożcie w angielskim

Polecane posty

Gość mam test

5. I cant lend you the book. I havent finished reading it ........ . still already now yet

Gość Mam test
ide sie odesrac. zw.

Gość mam test
"Have you read the book yet?" "Yes, I have finished it last week." to jest ok?

Gość mam test
:(

Gość tak, yet jest ok
Yet już uzywamy w zdaniach pytajacych i przeczących zawsze na koncu zdania. Kiedy chcemy powiedzieć o swoich doświadczeniach tu: często o wyjazdach , zobaczeniu czegos po raz pierwszy , byciu gdzieś kilka razy. Kiedy chcemy powiedziec o zdarzeniu , którw rozpoczeło się w przeszłości i trwa nadal tu : często o znajomościach , bycie uzaleznionym od czegos , posiadania czegoś ,o pracy. Kiedy chcemy wyrazić skutek czegoś. O czymś co „ ciagnie się za nami , np. nie zjadłam dziesiaj śniadania do tego czasu. Tu . także widać skutek jakim jest głód.

Gość mam test
10. He wanted ........ take another exam. me to me that I I will

Gość aha i achhhhhh
I haven't finished yet I finished it last week (normalny past simple, masz okreslenie przeszłości przeciez) He wanted me to take konstrukcja typu want/tell/order sb to do sth czyli żeby ktoś coś zrobił

Gość pumpum
ten od strania to widać bezrobotny, non stop widuje teksty o wyjsciu do srania prze ludzie tutaj siedzą

Gość mam test
41. The library ........ be closed. Nobody's answering the phone. can should must would 42. We haven't visited aunt Agnes for ages. It's time we ........ to see her again. must go went go will go 43. These shoes look awful. I'll have ........ . to have repaired them repaired to have them repaired so can repaired 44. I'm very hungry. I wish ........ some food before I got on the bus. I bought I had bought I would have bought I would bought

Gość lady dodo
yet me to must went to have them repaired

Gość mam test
:O

Gość asedrftgyhuijko
w piewrwszym to yet a reszty mi sie nie chce robic bo naprawde w gramatyce to mi nigdy nie blyskalo ani polskim ani angielskim a duzo zarabiam -te szkoly to bzdury -olej sobie te beznadziejne cwiczonka rzuc ksiazke w niebo do gory i idz sobie do parku naciesz sie sloncem to sie naprawde liczy a nie jakies cwiczenia skrzywiona mina nauczyciela czy zasranego tatusia co to wmawiaja ci ze te bzdury wazne a nie sa http://www.youtube.com/watch?v=RtnFwgFOoo8