Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marsjankaa

Kto też dobija do 30-stki i nie ma dzieci???lub dopiera sie stara

Polecane posty

Gość marsjankaa

sa jakies kobietki?

Gość hjbhjhb
a co w tym dziwnego?:O

Gość tyciunia
ja mam 38 wiem ze to juz puzno ale starania od 2 lat i nadal nic i smutno mi

ja w tym roku 29...juz w jednej ciazy bylam ale stracilam....rok temu...i teraz jest moj 4 cykl staran...no mam nadzieje ze w tym roku nam sie uda...

Gość michalinaaaa
ja tez jestem po trzydziestce,staramy się już dosyć długo i nic...martwi mnie to ogromnie

Gość robin chooj
co to za temat matko??!! 30 tka i starać się o dziecko?? Toż to już niebawem przekwitanie. Ja wiem że Wy kobiety czujecie się jeszcze młode, ale dla organizmu to juz starość. Moja mama urodziła mnie w wieku 29 lat i zawsze jej mówiłam że mnie staro urodziła ,no ale jestem najmłodsza z rodzeństwa więc jej wybaczam :) Ja wiem że czasy sie trochę zmieniły, no ale w tym wieku to już powinnyście mieć drugie dziecko . No chyba że chcecie mieć jedynaka to 30 lat ostatni dzwonek. Działajcie szybko bo może już być za późno. Przerażacie mnie 3 dychy i "starają się" szok.

Gość ej robin
pierdil sie

Gość ja mam 32 lata i mysle ze z
dzieckiem jeszcze ze 3 lata poczekam

Gość DO robin chooj
robin chooj idz sie lecz popierdoloencu jeden pierdolisz jak pojebanA jakis nie które kobiety sataraja sie juz dlugo jak bys nie zauwazyla i sa ku temu powody spierdlaj w poskokoach

Gość zielonaaaaa
ja staram sie z męzem od 2 lat w tym roku ma 29 lat

Gość sysunia 999
robin - niestety - najczęściej jest tak, że gdy bardzo chce się dziecka, to nie można w ciążę zajść :( mam 27 lat (no czyli niedaleko do 30) - mam stwierdzone PCO, narazie musze brać hormony, ale w przyszłym roku zamierzam zacząc starania - wierzę, że się uda!! muszę wierzyć, bo inaczej bym zwariowała :(

Gość zielonaaaaa
sysunia 999 no masz racje trzeba wierzyc ja tez nie umiem zajsc w ciąze a my idziemy wkoncu na badania zobaczymy az sie boje

Gość robin chooj
sysunia 999 bede trzymac za Ciebie kciuki :) A inni kandydaci na rodziców po wulgarnych wypowiedziach ciągnijcie sie :)

Gość do kogos tam wyzej
kolezanka urodzila niedawno zdrową, sliczna coreczkę ma 37 lat :) glowa do gory inna znajoma takze w tamtym roku, syna- ona lat 40

Gość ciagnac
chyba Tobie

Gość robin chooj
aniolek1973 gorzej jak ta gotowość przyjdzie przed 60 tymi urodzinami. Wtedy to już tylko można chcieć, zrobić się nie da :)

Robin bez zartow ludzie sie mecza 10 lat zeby zajsc w ciaze naprawde Twoje stwierdzenia sa nie na miejscu i nie sa naprawde smieszne....zycze zebys Ty przez to nie przechodzil (a) i czy 20 i czy 40 zycze wszystkim powodzenia

Gość zielonaaaaa
do robin chooj a co mi tez napiszesz ze jestem za stara? ja staram sie juz od 2 lat sie lecze aw tym roku bede miala 29 inni którzy maja po 30 i sie staraja nie znaczy ze moge miec szybko dzieci duzo osób rownie dobrze moze sie leczyc jakis czas

Gość zielonaaaaa
coraz wiecej pat par ma problemy z nieplodnoscia bo coraz gorzej jest z męskim nasnieniem bez wzgledu na to ile maja lat ci któzy ise staraja oczywiscie

Gość robin chooj
Kobitki z całym szacunkiem nie chciałam Was obrazić, ale same przyznacie że 3 dychy to już nie jest pierwsza młodość na dziecko. To duzo lat. ja wiem że można w tym wieku być gotowym ale nie wmawiajmy na siłę wszystkim dookoła że to piękny wiek - młodość itd. Bo to już jest późno na pierwsze dziecko. Nie bronię Wam starać się nadal, pewnie że lepiej działać dalej w tym kierunku jeśli bardzo pragnie sie dziecka no ale jest to ALE. Organizm na dziecko po 30tce jest powiedziałabym w sredniej formie, mimo że każda z nas czuje się piękna i młoda, ale natury nie da się oszukać. Taka prawda, smutna ale prawda. Element wypierania będzie Wam towarzyszył, bo chcecie wmówić sobie (i innym) że to najlepszy czas. niestety z punktu biologii tak nie jest.

Gość zielonaaaaa
hmmmm zapominasz o tyxch co staraja sie a nie mogą !!! albo nie umia zajsc w ciąze nie dlatego ze jest to ich widzdzi misie ja wyszlam za mąz w wieku 26 lat noi od dwoch lat sie staramy z mezem w tym roku bede miala 29 ale mysle ze sie uda w tym roku

Gość robin chooj
wiec zielona życzę powodzenia!! Biancaaa - No pewnie że w sredniej formie jest 30 letni organizm - mówiłam że będzie efekt wyparcia?? :) Dalej sobie wmawiaj, że do 40 masz spokojnie czas, jestes młodziutka tak tak. Ten kto nie ma dzieci w tym wieku zawsze będzie mówił że jest jeszcze młody a jak już zajdziecie to powiecie: "szkoda że nie wczesniej". Zegar biologiczny też idzie do przodu i wiem że mimo wszystko zdajecie sobie z tego sprawę, inaczej nie zakładałybyscie tego tematu.