Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wotek2521

Dług abonament w anglii

Polecane posty

Gość wotek2521

Witam 3 lata temu byłem w Anglii i miałem telefon na abonament...Po jakimś czasie musiałem wrócić do Polski,ale abonamentu nie zlikwidowałem a co gorsza dzwoniłem i biłem rachunek dalej...Uzbierało się jakieś 500 funtów i zablokowali mi konto...Abonament był w Orange i oni wysyłali przez jakiś czas listy na Mój adres zamieszkania w UK,ale po jakimś czasie przestali bo właściciel domu odsyłał je z adnotacją że taka osoba już tutaj nie mieszka.Teraz po 3 latach chce wrócić do UK i tu pojawiają się moje pytania: Czy wpuszczą mnie do samolotu w Polsce??Jeśli tak czy zatrzymają mnie na lotnisku w UK??Czy będę miał problem z założeniem konta w banku??Czy wejdą mi na konto jeśli uda mi się je założyć??I czy jeśli wejdą mi na konto to będą brać wszystko co jest na koncie, czy tylko jakiś procent??Jeśli mogą mnie spotkać jeszcze jakieś problemy to proszę spisać. Na marginesie chcę spłacić ten dług:)

Gość kijevna
jak to miło, że chcesz spłacić ten dług! zbytek łaski!.... przez grzeczność przemilczę resztę co mi się ciśnie na usta.

Gość callendarioooooooop
jesli widniejesz na liscie dluznikow to mozesz miec przesrane

Gość aneta londyndyn
bedzie ciezko, z czymkolwiek,- np. z wynajeciem mieszkania, o karcie kredytowej zapomnij widniejesz na liscie dluznikow, a tam nie ma szczegolow, widac tylko ze jestes nieodpowiedzialny i zadluzony

Gość wotek2521
kijevna bądź tak mila i nie odzywaj si bez sensu nie laska tylko chce się pozbyć długu który mam przez swoja własna głupotę.

Gość wotek2521
mieszkanie mam załatwione już,prace też,Właśnie tylko mnie interesowało czy mogę normalnie tam przylecieć zacząć pracować i spłacić dług i więcej nie oszukiwać,szkoda zachodu i brudzenia papierów.

Gość kijevna
głupotą bym tego nie nazwała - oszustwo to faktycznie dobre słowo, na uregulowanie tych spraw miałeś dość czasu, a jestem dziwnie spokojna, że gdybyś tu nie wracał to by ci spłata tego długu w głowie nie postała...

Gość HmHmHmHmmm@@
Nie dziw sie jej, ze tak pisze. Czemu tego nie zaplaciles wczesniej, tylko teraz jak masz potrzebe powrotu do UK. Jest tak jak napisali Ci ludzie powyzej. Pewnie do samolotu Cie wpuszcza i nikt nie zatrzyma, ale z karta w banku mozesz miec problem, a juz kredytowa to na pewno. Powodzenia

Gość konto to pewnie w banku
otworzy ale moze byc problem z udzieleniem chociazby debetu na koncie. O karcie kredytowej to w ogole nie wspominam. I tez pewna jestem, ze jakbys tu nie wracal to bys dlugu nie zamierzal splacac.

myślę, że dług wynosi nieco więcej niż te 500 funtów. odsetki doszły. o ile się nie mylę, na "czarnej liście dłużników" jest się przez 5 lat, ale to do potwierdzenia przez wiedzących. ;)

Gość callendarioooooooopk
napewno to jest w tej chwili więcej niż te 500Ł

Gość radio 1
orange ten dlug sprzedalo juz dawno firmie windykacyjnej,a oni to juz wiedza jak odzyskac co im sie nalezy. dobrze ci tak :D

Gość ja na twoim miejscu
zadzwonilabym do orange i dowiedziala sie co i jak, ile dlugu jest, czy mozna to splacic, bo jak ci wleza na konto bankowe to tak szybko sie ich nie pozbedziesz, tak samo jesli juz przejall cie komornik zadzwon i sie dowiesz wszystkiego

Gość ______________:))))
zadzwoni do banku i dowie sie,ze zadluzenie zostalo sprzedane do windykacji. A jak dziwnym trafem uda mu sie ustalic ktora firma ma sciagac ten dlug z niego i zadzwoni - to obedra go ze skory :P