Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiojkoo

kiedy najwczesniej do spacerówki

Polecane posty

Gość kiojkoo

kiedy najwczesniej do spacerówki przełożyć dziecko??

Gość mama przyszlej dziewczynki
zalezy czy jest wiosna/lato czy jesien/zima czy spacerowka rozklada sie na plasko kiedy dziecko siada ogolnie jesli wyjezdzalabym na wakacje i mialabym 4 miesieczniaka a spacerowka rozkladalabysie na plasko to bym wziela ale na miejscu to raczej do momentu az by nie siedzialo, mojego synka przesadzilam jak mial 8,5 miesiaca i byl juz koniec maja

Gość Misska Mka
Ja zaczelam dziecko wozic w spacerowce jak mialo 4 i pol miesiaca poniewaz nie chcialo lezec w gondoli a za 5 miesiecy juz samo siedzialo :)

ja zmienilam na spacerowke jak miala 4 miesiace bo strasznie ryczala w gondoli. ale jak nie masz problemow i masz duza gondole to woz jak najdluzej. a najwczesniej jak zacznie stabilnie siedziec.

gdy będzie samodzielnie siedzieć wtedy jest bezpiecznie dla kręgosłupa dziecka. Jeśli nie siedzi samodzielnie, a płacze w niebogłosy, bo nie lubi już leżeć na płasko to można podnieść oparcie/dno w gondoli (jeśli ma taką funkcje) lub przełożyć do spacerówki, ale układać dziecko w pozycji półleżącej, a nie siedzącej.

Ja nawet półrocznek córki odrazu na siedząco nie woziłam choć jak się ją posadziło to sztywno siedziała zaczęłam ją wozić jak sama siadała więc jak pisałam od 8 miesiąca

Gość mama sama w domu...
jak samo siedzi mój synek miał 5 miesiecy

ja zmienilam jak maial 3 badz 4 miesiace ze zwgledu na lata bo bylo bardo upalne a spacerowka bardziej przewiewna.oczywiscie nie bralam oparcia na siedzace.ciagle bylo na lezacym.