Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mmmmmmmmartini

Ginekolog-aaaa boję sie

Polecane posty

Gość Mmmmmmmmartini

A jak to jest u ginekologa??? co on tam robi dziewczynom?? mam 20 lat nigdy nie byłam,ale musze sie wybrac i strasznie sie boje. Powiedzcie mi błagam,tylko powaznie. Ni mam z kim o tym pogadac:(

Gość kilimuś18
ja niedawno miałam 18nastkę i tez powinnam iść i tż się boję, do kobiety czy faceta idziesz??? ja chyba do faceta, zawsze wolałam lekarzy--mężczyzn chociaż i tak to stres, od grudnia się wybieram do ginekologa :( ale w końcu trzeba będzie iść

no jak co robi :O? bada.. wchodzisz, pyta co i jak, kaze Ci sie rozebrac, siadasz na fotel , bada Cie, schodzisz , ubierasz sie , wychodzisz

Gość ja Cię znam!
Idziesz, pani pielęgniarka-położna zakłada Ci kartę. Potem idziesz do gabinetu pani/a doktor/a, siadasz sobie i lekarz robi wywiad. -data pierwszej miesiączki -data ostatniej meisiączki -czy współżyjesz -czy byłaś w ciąży -czy rodziłaś/poroniłaś -długość cyklu -długość i obfitość miesiączki -z jakim problemem pani do mnie przyszła -badanie ginekologiczne (nie zawsze) -wypisanie recepty itp. -do widzenia!

absolutnie nie masz się czego bać. ginekolog jak każdy lekarz - bada. nie jest to może najprzyjemniejsze doświadczenie, ale na pewno nie bolesne i trwa dosłownie pięć minut. siadasz na fotel, rozkładasz nogi, on tam chwilkę pogrzebie wziernikiem, może jakiś wymaz z pochwy weźmie i po krzyku. ważne żebyś starała się być zrelaksowana i się nie spinała. głowa do góry, każda się przed pierwszą wizytą stresuje i zawsze się okazuje że nie było czym :)

Gość Mmmmmmmmartini
Yyyy ja stanowczo do kobiety chce iść strasznie sie stresuje a jeszce jakbym przed facetem miała sie rozebrac.....

Gość Mmmmmmmmartini
właśnie najbardziej stresuje mnie samo badanie... wziernik?? rany jak to brzmi i grzebac bedzie ranyyyy.... ze ja nie mogłam urodzic sie facetem!!!!!! kurcze mówicie ze nic strasznego... pewnie macie racje nie byłam to nie wiem heee dziekujeee:)

Gość Mmmmmmmmartini
......... to bym sie zesrała, w życiu nie pozwolę się oglądać nago jakiemuś zboczeńcowi:O

Gość ehhhh żałosne podszywy
Nic strasznego. Wchodzisz, wychodzisz i 5 minut później zapominasz, że tam byłaś. Nie boli, nie szczypie :) Badanie trwa 2 minuty i po krzyku. Ubierasz się i idziesz pogadać jeszcze chwilę z lekarzem.