Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulisiowa

Ubezpieczenie w ciąży, a okres karencji

Polecane posty

Gość paulisiowa

Dziewczyny czy któraś z Was wie czy gdy jestem już w ciąży mogę się ubezpieczyć u któregoś z ubezpieczycieli tak aby dostać dodatkowe pieniążki po porodzie? Czy każda firma ma okres karencji? :)

Pół roku jest karencji, ja jak byłam w ciąży, to dopisałam jeszcze męża do swojego ubezpieczenia grupowegi i dostaliśmy podwójnie.

A tak w ogóle to ty sama nie możesz się ubezpieczyć, bo za poród wypłacają tylko z ubezpieczenia grupowego z pracy. W innych ubezpieczeniach nie ma takiej opcji.

Gość paulisiowa
grupowa mam w pracy, ale nie mogę dopisać męża czyli nie mogę się nigdzie indziej ubezpieczyć dodatkowo?

nie możesz, bo ta opcja jest tylko w grupowym. Ja z pzu mogłam dopisać męża. A twoj maz ma w pracy grupowe?

Gość nieprawda to jest
w ubezpieczeniach indywidualnych też jest taka opcja ale okres karencji jest dłuższy.........

Gość jfgtdz
jak to nie mozna sobie indywidualnego ubezpieczenia wykupic, kazdy moze, nawet w 100 towarzystach ubezpieczeniowych :o

ale autorce chodzi o opcje z wyplata pieniedzy po porodzie. jak ja szukałam jak bylam w ciazy ubezpieczenia indywidualnego z taka opcja to takiego ne znalazlam i dostalam informacje ze tylko w grupowym. ale nie bede sie spierac - moze cos sie zmienilo.

Gość paulisiowa
applepie dokładnie o to mi chodzi

Gość karoIin_ka30
do applepie...bredzisz kobieto:O

Gość ja dostalam z PZU
bylam ubezpieczona grupowo w pracy. 1000 zl

Gość paulisiowa
karoIin_ka30 więc przedstaw swoją wersję - czy jest jakaś firma do której pójdę w 2 m-cu ciąży i ubezpieczę się indywidualnie i dostane kasę za ciążę normalnie jak z grupówki?

Gość raczej nie bo okres
karencji wynosi właśnie około 9 miesięcy w ubezpieczeniach indywidualnych

Gość karoIin_ka30
dokladnie, karencja przy indywidualnych ubezp to od 9 miesiecy do nawet 2 lat... ale mozna sie ubezpieczyc spokojnie nie przynalezac do ubezpieczenia grupowego....

mój mąż na grupowym w pzu miał 10 miesięcy karencji,bo to zalezy od zakladu,firmy gdzie pracuje i na jakich warunkach podpisali oni umowe z ubezpieczycielem brakowało nam 2 tygodni do pełnego okresu karencji napisaliśmy pismo i wypłacili

Jestem inydidualnie ubezpieczona w Avivie, okres karencji to rok (podpisywałam umowę 3 lata temu jeszcze w CU). Z tego co wiem, to każda firma ubezpieczeniowa "jakiś" okres karencji ma.

Gość gość
witam, a ja mam pytanie czy ktoś wie jak jest liczony ten okres karencji? U mnie w pracy wynosi on 9 miesięcy wiec jak podpisze ubezpieczenie w maju i np. w lipcu zajdę w ciąże to dostanę kasę? Czy trzeba być ubezpieczonym przez 9 miesięcy do momentu zajścia w ciąże czy ciąża jest wliczana do okresu karencji?