Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maleństwo moje śliczne...

Chcę dać Córce imie ZOSIA ale nie ZOFIA , da sie?

Polecane posty

Gość gość
nie bedie jej z tym wygodnie za granica. Bedzie Zosja, Zosza, Zoszja.

Gość gość
Wlasnie tak ma na imie moja corka Zosia. Nie Zofia tylko zapisana jest jako Zosia. Mieszkamy w Londynie wiec nie było z tym problemu. Z wymowa rzeczywiście maja problem, mówią Zosja ale wystarczy ich raz poprawić i sie uczą. W szkole tez sie naucza. Pewnie juz zawsze będziemy mieszkać za granica wiec nie przeszkadza mi, ze Zosia na zawsze pozostanie Zosia.

Gość gość
Moja corka ma na imie Sophie. Kocham to imie, obie babcie moje byly Zofie. Chociaz po polsku Zofia bym chyba nie dala. Brzmi inaczej.

Gość gość
Zofia brzmi dostojnie. Nie bardzo mi sie podobaja zdrobnienia typu Zosia, Gosia, Kasia, Basia, siuisa. Wszystko brzmi podobnie

Gość gość
Sa imiona Magda a nie Magdalena. Paula a nie paulina. To tez moze byc Zosia zamiast Zofia

Gość gość
No pewnie! Nazwij jeszcze Kasiunia ale nie Katarzyna a synka Stasio ale nie Stanisław! No ludzie jak to dziecko będzie sie czuć w przyszłości? Wszystkie dziewczynki w klasie bedą Hanny Zofie Julie a Twoja będzie Zosia. Ja rozumiem nazwać Pola ale nie Apolonia ale to??? Przecież Zosia to jest zdrobnienie! A może zamiast Zosia to Zosieńka? Będzie jeszcze bardziej ośmieszające! No proszę Cię, weź nie krzywdź dziecka przecież nawet jak nazwiesz Zofia to nie musisz wołać Zofia możesz wołać nawet Zosiuniusia jak chcesz, więc nie wydziwiaj tylko nazwij Zofia a wołaj Zosia.