Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem czy to normalne

Oszczedzanie

Polecane posty

Chyba mam problem z oszczedzaniem.Zarabiam bardzo dobrze, moj maz takze a ja mam fiola na punkcie oszczedzania:OCzytam rozne fora na ten temat, wypowiadam sie.Czasami mysle ze przesadzam.Stac mnie na dogodne zycie ale jest mi szkoda wydac kasy.jak mam jechac na wakacje to wydaje bez zastanowienia sie, ale jak mam pojsc do marketu na zakupy to mi sie swiatelko wlacza.Czy wy tez tak macie?

nie ja 20% dochodów wrzucam do funduszy, a resztę wydaję na dostatnie życie

zaraz wroce, ide sie wysrac

a ja chcialabym wrzucac 80% do funduszy:O

trolle do szkoly!!!!!

ja mam tak, że nie lubie wydawać duzo na jedzenie...przejedzone pieniądze to najgorsze marnotrawstwo. Nie znaczy to, że jemy chleb z masłem i mięso raz na miesiąc, ale kupując wędlinę patrzę na ceny...mięso raczej drobiowe. Natomiast nie szkoda mi na rzeczy trwałe np. ubrania czy coś do domu, kosmetyki tez się zuzywają, więc kupuje ze średniej półki. Na urlop lubię wydawac, bo w końcu nalezy sie odpoczynek ale wolę wyższy standard mieszkania a jedzenie może być skromne.

Chyba jedyna rzecza na ktora mi nie jest szkoda pieniedzy to wakacje.Wtedy wydaje np.najlepszy hotell,all itp.Ale mam manie jak zaoszczedzic jeszcze bardziej.Nie rozumiem ludzi ktorzy mowia ze maja stabilizacje finansowa.Ja to chyba zeby zaczac wydawac pieniadze bez zastanowienia musialabym miec pare milionow.A jeszcze nie dawno wydawalam nie wiem co mi sie w glowie poprzestawialo:O

>>ja mam tak, że nie lubie wydawać duzo na jedzenie...przejedzone pieniądze to najgorsze marnotrawstwo oszczędzanie na jedzeniu to najgorsze co może być - kupujesz tanie zamienniki, produkty mięsopodobne, a potem masz problemy ze zdrowiem, trwonisz kasę na leki, etc :o