Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo bardzo zła

ZUS jest chory!

Polecane posty

Gość bardzo bardzo zła
Moja droga, pracuję już kilkanaście lat i na prawdę prócz urlopów nie korzystałam z żadnych innych dni wolnych. I uważam, ze moje składki odprowadzane co miesiąc spokojnie pokrywają moje zwolnienie w tej ciąży. A patrząc na to jak mnie traktują dochodzę do wniosku , że świętą rację mają Ci, którzy ciągną od państwa ile mogą nic z siebie nie dając. Przynajmniej im nie jest przykro w takich sytuacjach jak ta moja.

Gość bo tak i już
Twoim zdaniem mam placić składki charytatywnie ? w sensie macie, bierzcie, i sponsorujcie się ? Bywalam w róznych miejscach na świecie i nikt tam za branie czegoś co im sie zgodnie z prawem nalezy nie jest nazwany kombinatorem ! To chyba tylko polska mentalność - ktoś ma, ja nie więc trzeba sponiewierać :) Skadki sa obowiązkowe wiec swiadczenia są obowiązkowe? logiczne ?Po za tym autorce jak najbardziej się należy, ktoś tu narzekał na przyrost naturalny, autorka jest w ciązy swoim dzieckiem że tak powiem doklada się do gospodarki. Chce je chronic i urodzić zdrowe, na czym powinno zalezeć całemu społeczeństwu bo to ono bedzie pracowało na emerytury a takze dzięki jego pracy edzie mozliwy wzrost PKB od którego uzalezniona bedzie wysokość emerytury :)

Gość ale tatus nie dostanie
właśnie takie oczekiwania to ma zus wobec nas - co miesiąc - całe życie. Zusu nie obchodzi że ja nie chce kożystać z ich usług, mam płacić i koniec. ] wlasnie! tylko takie zacofance o umyslach niewolnikow moga myslec, ze kazdy kto chce SWOJEJ kasy to jest kombinator i zlodziej za to bezsensowna instytucja pokroju ZUS to bog, ktoremu trzeba placic zeby darmozjadow utrzymywac :O mialkie umysly ktore nawet nie wiedza o cyzm dyskutuja :O

Gość taaaa bo w polce
to banda złodzieji-jeden to zus a drudzy pracownicy,kazdy kazdego skubie,zlikwidowac to w cholere..

Gość kijevna
nie wiem autorko jak tam z rachunkami telefonicznymi - czy masz jakieś darmowe rozmowy czy nie, ale dzwoniłabym do nich co godzinę na spokojnie pytając się ciągle o to samo i opowiadając ciągle tą samą historię - czasami pomaga! oczywiście trzymaj się wersji, że nie możesz wyjśc z domu i do nich przyjść, bo masz leżeć - jak chcą sprawdzić mają ludzi od tego.