Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakas flądra

candida rugosa u roczniaka- o co chodzi?

Polecane posty

Gość jakas flądra

dziewczyny, odebrałam własnie wyniki badań małego i mam napisane: obecne grzyby drożdżopodobne candida rugosa , - (+) Czy wasze dzieci miały cos podobnego? to coś groźnego?

Gość jakas flądra
??

Gość jakas flądra
nikt nic nie wie?

Gość Ja jestem Patrycja :)
Czyli mały ma grzybicę :O

Gość 34324324
sa to drozdzaki... z reguly ich obecnosc w przewodzie pokarmowym swiadczy o diecie zbyt bogatej w weglowodany. Nieraz lekarze wypisuja na to antybiotyki, ale tak naprawde najwazniejsza jest dieta, czyli mniej weglowodanow, zwlaszcza slodkiego...

Gość 34324324
moga u dziecka powodowac m. in. napady agresi, nadpobudliwosc, w duzej ilosci moga wywolac strasznie rozne i dziwne objawy w calym org.

Mój synek ma włąsnie candide w przewodzie pokarmowym. Mamy bardzo rygorystyczna dietke, do tego leki Nestatyne oraz priobiotyki Jest to długotrwale i ciężkie leczenie My meczymy sie z tym od grudnia i wiem, ze jeszcze długa droga przed nami. U nas jest to prawdopodobnie od antybiotykow:( Podstawa jest wyeliminowanie z diety dziecka cukrow. W zamian daje synkowi Ksylitol, jest to cukier z brzozy. Początki byly ciężkie bo mało jest produktow, które dziecko moze jesc. Jeśli masz jakies pytania ,chętnie odpowiem moj meil. czarna-martyna@wp.pl

polecam Sanum Pefrakehl D5 krople 10 ml lecz powinna byc recpta dawkowanie 2 krople na jezyk

myszko-Dziękuje:) Narazie mamy 2 miesięczna kuracje CitroGrepem,po tym znowu badania i zobaczymy. Czy te krople sa homeopatyczne?