Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aspirująca ale mam wątpliwości

Czy są tu BAPTYŚCI albo ZIELONOŚWIĄTKOWCY

Polecane posty

mnie też sie francuski śmiesznym wydaje - ale czy ktoś zaprzeczy ,ze jednak ty,m językiem porozumiewa siespora grupa ludzi ?:)

posłuchaj szwedzkiego , to dopiero jest bełkot:D:D:D:D a jednak ludzie mówia tymi językami Zalosne i niebezpieczne jest to, ze ci którzy nie są zapoznani "głeboko" z tematem wydają takie smiałe stwierdzenia. Ja bym się nie odważyła w Bożym obliczu czytając Jego Słowo i wiedząc o tym co działo się podczas dnia Zielonych Swiąt...Duch działa teraz też. Bóg nie jest ograniczony przez ograniczone ludzkie umysły Należę do Kościoła Zielonoświątkowego. Jezus jest moim Panem. Bóg żyje, jeśli poznasz Jego Słowo to On objawi ci co się dzieje się w społeczności tych którzy szczerze idą za Bogiem. Poznaj sama i doświadcz

Wy na wszystko macie gotowe odpowiedzi :) prawie jak Jehowcy ! co innego jeśli coś jest śmieszne, wesołe, ale normalne a co innego jak coś jest śmieszne ale jest groźnym wynaturzeniem.. bo chyba przyznasz, że wszystkie wojny, wszystkie masowe morderstwa - Świat ostatnich czasów, to nic innego jak wojny religijne.. Bo Faszyzm, który też na początku wydawał się śmieszny, komunizm - to samo (poczytasz idee programowe tych totalitaryzmów - uśmiechniesz się od ucha do ucha) zabrały za sobą dziesiątki milionów (!) ofiar a BYŁY TO wojny religijne !!! a interwencja w Iraku..? jedni mówią że ropa.. a ja mówię, nie ! Grzegorz Krzaklewski (George Bush) to były alkoholik, który uzależnienie alkoholem zastąpił uzależnieniem od religii i był tak dalece zindoktrynowany, że nie zawahał się użyć całego arsenału militarnego najpotęniejszego państwa świata z 300 mln mieszkańców, żeby pokazać arabskim religijnym fundamentalistom, że 20 mln Irak, państwo muzułmańskie, ukorzy się przed chrześcijańską potęgą w ciągu kilku tygodni - i tak było broń atomowa, chemiczna, ropa były tylko tłem.. a WTC i 11 września..? islamscy fundamentaliści z Bogiem na ustach i z zimną krwią mordowali niewinnych ludzi.. a Dubrowka..? zamachy w Londynie, Madrycie ??? Religia to nie wiara !!! Wiara jest dobra, religię omijam szerokim łukiem.. a język francuski jest piękny, wcale nie śmieszny i uwielbiam piosenki francuskie ! groteskowym jest ten, kto uważa ten język za śmieszny - wiesz jak nasz język odberają na zachodzie..? szczszszszczszszczszsczs - mniej więcej tak, więc który jest śmieszniejszy..? :)

ropa były tylko tłem..------------------czyli ty uważasz ,ze Bush popchnął potęgę USA do wojny z powodów .... religinych ?:):):)

Gość mały odkrywca
Byłam pare razy na modlitwach pewnego zboru podpinającego się do Zielonoświątkowców. Moja rada dla autorki: idź, zobacz, poznaj a potem zdecyduj. Nie zrażaj się tym że śpiewają, modlą się na głos, śpiewają. Posłuchaj co mają do powiedzenia a potem zdecyduj w jakim stopniu pokrywa się to z Twoimi przekonaniami. Nie musisz od razu deklarować wstąpienie w ich szeregi, obserwuj z dystansem a przekonasz. Znam zbór który jest bardzo życzliwy i bardzo troszczy się o tyc którzy sie nimi interesują.

tak :) tak samo jak krzyżowcy w wiekach średnich wyprawiali się do Jerozolimy mordować niewiernych, tak samo jak Turcy chodzili na Lachów (czyli na nas, ale tej etymologii pewnie też nie znasz) by mordować niewiernych, tak samo Jak Cortez mordował niewiernych Azteków a Tustsi mordowali niewiernych Hutu i na odwrót; tak samo najbardziej radykalny chrześcijański kraj na świecie, i to kraj wyznań charyzmatycznych (!) poszedł wojować z Irakiem, jako z przedstawicielem i uosobieniem świata muzułmańskiego w tamtym czasie; teraz chcą zrobić krok dalej i uderzyć na Iran, ale świetnie wiedzą, że tu już się mogą "pomylić", bo to już będzie poważny konflikt - o podłożu jak najbardziej religijnym ! (Iranem rządzą radykalni muzułmanie - wiedziałaś o tym..?); ropa, broń masowej zagłady, wyzwolenie "uciemiężonego ludu irackiego" w głowie Busha były tylko otoczką, swoistym wytłumaczeniem przed sobą i BOGIEM celu tej religinej a więc światopoglądowej wojny..

i krótko; film manipulując historią nawołuje do nienawiści i kieruje ją w stronę świata islamskiego - gratuluję !!! kolejne potencjalne zarzewie konfliktu o podłożu religijnym - przekaz jest prosty: mordujmy wyznawców islamu, bo inaczej oni wymordują nas, co nie jest prawdą - a wszystko w imię Boga !!! żenujące, jestem właśnie jak najdalszy od takiego widzenia świata, dlatego potępiam wszystkie charyzmatyczne i agresywne ruchy religijne.. film zrobiony bardzo dobrze i celnie

Gość Petycjapetycje
Podpiszcie się pod petycją! http://www.petycjeonline.pl/petycja/petycja-w-sprawie-orzeczenia-bezwzglednej-kary-pozbawienia-wolnosci/66 "W związku z przypadkiem zakatowania psa rasy husky poprzez przywiązanie go linką holowniczą do tylnego zderzaka i ciągnięcie go za samochodem aż do urwania mu głowy, na stronie internetowej zamieszczona została petycja dotycząca ukarania najwyższym przewidzianym w polskich przepisach wymiarem kary sprawców tego czynu. Potrzebne jest 500 tysięcy podpisów. Do tej pory udało się zebrać niecałe 50 tysięcy.

Gość sekta sekciarska
Byłam kiedys na spotkaniu u zielonoswiatkowców . Ucieklam po pól godzinie bo nie wytrzymywałm psychicznie . Hałasy , bełkot , krzyki , bieganie po sali , klaskanie , tanczenie . Idioctwo na maksa .Opetani lub wydaje im sie ze maja do czynienia z Bogiem co jest dla nich zguba bo działaja wtedy demony . francuski jezyk , szwedzki ? Wy bełkoczecie a nie mówicei innymi jezykami . Jesli ktos chce zobaczyc co dzieje sie w sekcie to polecam żielonoswiatkowców , ale trzeba mniec stalowe nerwy . Mnie wydawało sie ze ze takowe posiadam , niestety nie wytrzymałm .

Gość bhjjjjjjjjj
chciałbym zobaczyc Licencje i Kameli jak bełkocza ha ha ha ha ha

zależy ci jakoś specjalnie na naszym widoku ? możemy być razem czy wolisz osobno ? a a popos bełkotu - twój nick wygląda jak bełkot - nie stać cie na wymyślenie najprostszego słowa ?:)

Gość bhjjjjjjjjj
Licencja i Kamelia to sekciary zreszta widac po wypowiedziach jak sie bronia i bełkocza he he he bełkoczaca sekta zielonych

Gość bhjjjjjjjjj
mozecie byc osobno bo nie zmiescicie sie w kadrze , ze wzgledu na Twoja otyłosc a Kamelii nadwage , a koniecznie chce ten cyrk sfilmowac

to co ty u komuni nie byłeś ? porządnego aparatu nie dostałeś ? biedactwo ... ale nie martw sie , " Zorka " ma już wartość muzealną :) jak opchniesz w lombardzie zawsze parę groszy dostaniesz :)

Gość LICENCJA:)NIEPODSZYTA
Nie wiemy, jak to jest z tą "licencją".

Jestem zyciowa niedojda :P gamuła :P ciamajda :P biore psychotropy :p wykonczył mnie mój idealny podszyw :P czyzby miał cos wspólnego z moderacją :P

Niedawno na spotkaniu niedzielnym o godz 10 , kiedy pastor głosil kazanie poczułam w bole brzucha dziwne gilgotanie . Patrze a to dłon mojego Józka -męza :p mówie Józek opanuj sie a on dalej łape pcha :p wtem silny , niesamowicie silny orgazm !!! no i teraz nie wiem czy to Józek czy może jakis cud os szatana :P gadałam jak opętana , bełkotalam :p musze dzisaij spytac Józka :p

Gość pozdro dla podzsywa
hahaha jestes swietny:)

Dla jasności - jestem katolikiem (jeszcze) Zielonoświątkowcy i katolicy to chrześcijanie. Różnica dotyczy 2 przykazania: "Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach pod ziemią. 5Nie będziesz się im kłaniał ani służył. Ja jestem Pan, Bóg twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą; 6a czyniący miłosierdzie tysiącom tych, którzy mię miłują i strzegą przykazań moich." Katolicy - wycieli to przykazanie (nie pasuje im to do św. obrazów i figurek) Zielonoświątkowcy - modlą się tylko do Boga i zgodnie z przykazaniem nie uznają św. figurek, obrazów itp. (bo to są pogańskie zwyczaje) - Jest jeden Bóg (w Trójcy Św.) i tylko jemu należy oddawać pokłon. Moim zdaniem należy się określić w co wierzymy - nie można wierzyć trochę w jedno trochę w inne bo jest napisane: "Znam twoje czyny, że ani zimny, ani gorący nie jesteś. Obyś był zimny albo gorący! A tak, skoro jesteś letni i ani gorący, ani zimny, chcę cię wyrzucić z mych ust" Apokalipsa Św. Jana 3 15-16

Gość pyhol
tam ktoś wyżej napisał że dawid przewidział koniec świata co za bzdury, nikt nie zna daty ani godziny, a tak wogóle to nie ważne jest kto w jakim kościele jest najważniejsze jest żeby żyć dla BOGA i się uświęcac być każdego dnia blisko niego, w każdym kościele jest sporo błędów tylko nie wszyscy to widzą czasami potrzeba czasu żeby to zobaczyć, JEZUS POWIEDZIAŁ żeby miłość sobie okazywać a wy co wyprawiaćie kłócićie się niektórzy między sobą, każdy kto nie nawidzi swoje brata nie jest z BOGA jak mówi JAN w swojej ewangeli, kochani mówić o BOGU to jedno ale wykonywać to drugie,Nie każdy kto mówi panie panie wejdzie do nieba ale ten kto pełni wolę mojego ojca, pamiętajcie o tym

Gość gość
https://www.youtube.com/watch?v=Uv5Xx-Qt5P8 Walcz o wolnosc !!! Firma zieloswiatkowcow musi pasc to nie jest droga na zycie . Niedlugo sobie bedziecie gnoje bomby podkladac pod wlasne lozka dla lepszego bytu za cene euro czy zlotowki ... Precz z nasileniem zla .!!!!!!!!!!!!

Gość Anna1242
Dziesięcina to dobrowolna wpłata 10%(zasada biblijna) na rzecz kościoła. Dajesz jak na tacę- co łaska, ale pozwala to na rozwój kościoła, opłacenie sali a nie nowego merola dla księdza. Co do zielonoświątkowców to zazwyczaj wyznają kult ciężkiej pracy, a nie pieniądza!