Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowamama123

cesarskie cięcie

Polecane posty

Gość nowamama123

czy podczas cesarki będę widziała co ze mną robią? czy wygląda to jak podczas normalnej operacji?

dadzą ci skalpel do ręki i będziesz musiała sama obie to zrobić, tylko Cię trochę znieczulą jak akurat będzie anestezjolog , teraz jest mało lekarzy

Gość Gośka.....
nie będziesz widziała , chyba ,ze zdołasz wychwycić odbicie w tych lampach do góry:D ja miałam pod narkozą więc calą cesarke przespalam:D

Gość ..NATALA..
Teraz raczej nie robią cesarki pod pełną narkozą.Podają znieczulenie w kręgosłup i wtedy jesteś świadoma.

Gość nie wiesz kim byc, badz sobą
oczywiscie, ze nie :) zrobia Ci parawanik z przescieradła, bedziesz uczestniczyc we wszystkim ale widziec nie bedziesz ;) czemu decydujesz sei na cesarkę ? powody zdrowotne, czy boisz sie bólu ? po normalnym natiralnym porodzie, kobieta szybciej dogcodzi do siebie :)

Gość Gośka.....
miałam inną operację i już nie pod pelną narkozą , "pole bitwy" :D masz zasłonięte taką "zasłonką" bólu nie czujesz , ale to ,że ci tam coś grzebią już tak:) ogólnie strasznie sie nudziłam i dłużyło mi sie niemiłosiernie-ciągle pytałam się -jak dziecko w aucie:)-dłuuuugo jeszcze? :D:D:D

Gość nowamama123
trochę ze strachu chciałabym cesarkę a też lekarz mi ją doradza bo maluch jest dość duży i puki co źle ułożony, no ale to może się jeszcze zmienić...

Gość nie wiesz kim byc, badz sobą
:) powinnas wiedzieć ze cesarka jest jednak operacja :) oczywiscie , jesli lekarz zdecyduje, ze nie urodziszz naturalnie, to, ale pomimo tego, ze spodzioewasz sie duzego dziecka i mozesz popekac, porod to porod:) o bolu szybko sie zapomina a to jakby nie patrzec przezycie jedyne w swoim rodzaju :) po cesarce moga byc kompikacje, nie strasze ale bywa, ze pozniej z glupim banalnym pecherzem moze byc problem. blizny nie wspomne.i uwierz, bol po naturalnym jest krotszym niz po cieciu. masakrycznie wspominam dochodzenie do siebie, stad moze Tobie tak skutecznie próbuje "obrzydzic" odwiezć Cię 🖐️ i powodzenia

Gość nowamama123
obejrzałam na you tube jeden film z porodu naturalnego i jak zobaczyłam jak kobiecie rozcinają tam i krew po prostu się leje jak z kranu to mało nie zesłabłam...wole cesarkę... mimo wszystko...jeśli mam prawo wyboru to wolę później pocierpieć...