Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegro?????

minimalna cena

Polecane posty

Gość allegro?????

stawiam swoje pierwsze kroki na allegro, cena wywolawcza jest 1 zl, ja zaproponowalam 5 zl, wyskoczyla informacja, ze proponowana przeze mnie kwota nie osiagnela ceny minimalnej, ale teraz widze, ze przyjelo moja oferte, ale na liscie ofert kupna jest kwota 1 zl, natomiast w rubryce licytuj jest nie mniej niz 1,25 zl. nic nie rozumiem, o co chodzi z ta oferta minimalna?

Gość allegro?????
chyba juz skumalam o co chodzi z ta cena minimalna, ale nadal nie rozumiem po co ja w ogole wprowadzac, nie lepiej zaczac licytacje od kwoty, ktora jest satysfakcjonujaca?

Gość Ja jestem Patrycja :)
Cena minimalna to taka, którą musisz przebić żeby kupić towar. To że twoja oferta jest na iście to normalne, ale jeżeli licytacja się zakończy na kwocie 1zł, czy innej ale nie przekraczającej ceny minimalnej (czyli jeśli cena minimalna nie zostanie osiągnięta) to towar nie zostaje sprzedany. Czyli i tak za tą 1 złotówkę tej rzeczy nie kupisz. Nie wiem czy zrozumiale napisałam ;)

Gość allegro?????
wlasnie tak to zrozumialam, ale lizytacja konczy sie za 9 dni to poczekam jak sie rozwija, w sumie nie jestem na 100% pewna czy w ogole potrzebuje tej rzeczy. Ale dlaczego sprzedajacy nie wstawi od razu ceny, ktora go interesuje?

Żeby zachęcić ludzi do licytacji. Jak pierdolnie cenę z grubej rury to może nikt nawet na tą rzecz nie spojrzeć ;)

Gość ryba////ryba
http://allegro.pl/sprzedam-akwarium-z-calym-w yposarzeniem-i1407795822.html to moze być twój złoty strzał-zobacz-taka okazja sie nie trafia......zapytaj o cenę-będziesz w szoku. Jeżeli jesteś pasjonatem to coś dla Ciebie

Gość allegro?????
aaa, ok rozumiem Patrycja, ale z drugiej strony jak zaczynasz od 1 zl, a minimalna jest np 200 to skad ja moge wiedziec ile ktos tak naprawde chce za produkt? odkrylam, ze w niektorych aukcjach nie moge brac udzialu bo nie mam pelnej aktywacji :-/

Mozesz zapytać sprzedającego. Zazwyczaj udzielają takiej informacji, ale to raczej na indywidualne zapytanie :)

Gość allegro?????
ok, dzieki :-) rozumiem, ze ty jestes allegrowiczka, ja dopiero zaczynam!

Powodzenia, tylko uważaj - to wciąga :D