Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiecha

rekrutacja do liceum

Polecane posty

czy jeżeli chce iść do liceum na profil matematyka-angielski i przy rekrutacji do punktacji brane są pod uwagę takie przedmioty jak fizyka matematyka język polski i język obcy to czy skoro w moim gimnazjum językiem obcym jest niemiecki a angielski jest tylko dodatkowy to co będzie sie wliczało ? niemiecki czy angielski ?

Masz napisane "język obcy" czy "język angielski"? W pierwszym przypadku na logikę będą brali język obcy którego ocena jest korzystniejsza dla Ciebie. Bo gdyby mieli brać tylko angielski to powinni to napisać Ale radzę upewnić się telefonicznie, bo logika nieraz zawodzi A w gimnazjach nie ma teraz dwóch równorzędnych języków? Jeden jest dodatkowy?

jest napisane język obcy. nie wiem właśnie który język jest brany pod uwagę ale wg mnie jeśli angielski to dlaczego nie napisali tam właśnie angielski tak jak Ty mówisz ? w mojej szkole całą podstawówkę miałam niemiecki a w gimnazjum doszedł mi angielski . niestety. wolałabym na odwrót . lubie niemiecki ale nie ma z nim żadnego profilu w liceum do którego chce iść.

Teraz i tak chociaż uczycie się dwóch już w gim, mnie niestety to nie objęło i drugi doszedł mi w lo dopiero A dużą robi Ci różnicę który będą brać pod uwagę? Stawiam, ze będą brać korzystniejszy dla ucznia. Zwłaszcza, ze nie ma profilu z niemieckim. Aha, a w tym lo klasy na zajęciach językowych sa dzielone na grupy? Wg poziomów?

niby tak , ale nauczycielka od angielskiego jest taka genialna że nikt nic nie umie i 3 lata poszły na marne. tylko zależy mi na tym profilu więc chodze na korepetycje z angielskiego i mam nadzieje że podgonie. mam czas do września i może nie bedzie tak źle ;). jeżeli byłby profil matematyka-niemiecki to z chęcią bym poszła bo lubie niemiecki ii dużo umie. właśnie problem w tym że robi mi to różnicę bo za ocenę bardzo dobrą jest 18 punktów , za czwórke jest 15 punktów itd.. i teraz przykładowo gorzej pójdą mi testy , z polskiego może da mi 5 ale jeżli nie to 4 na pewno mi wyjdzie. z matmy mam 4 a fizyka to dla mnie czarna magia ! będe miala 3 ! za tróję jest 10 punktów . a do liceum do którego chce iść przyjmują od 110 punktów. i jeśli angielski nie bedzie sie liczył to mam tak jakby -18 punktów a to jest dużo. ;/ oby brali niemiecki to rekrutacji bo wtedy nie będzie problemu. nie, nie ma grup. poziom jest jeden.

Nie zastanawiaj się jak Ci pójdą testy czy lepiej czy gorzej, albo czy Ci z Polaka 4 wystawi. Musisz na 100% działać po prostu Ale 110 punktów ogólnie? I za oceny i za 3 testy? I najlepiej będzie zadzwonić jutro chociazby i zapytać się, po co sie denerwować

właśnie musze działać. w drugim semestrze staram sie o lepsze oceny. tak. 110 ogólnie ale jeżeli pójdzie mi test gorzej . przykładowo z fizyki 3, polski 4, matematyka 4 i jezeli język obcy mi sie nie bedzie liczyl to mam 10 + 15 + 10 = 35. a testy próbne poszły mi kiepsko. z humana miałąm 42 niby ale matma 20 ;/. więc to jest 62. 35+62=97. za mało .. ale dzisiaj rano dzwoniłam do tej szkoły i właśnie chyba będzie liczył mi sie ten język niemiecki. tak więc spoko. tak czy inaczej musze sie przyłożyć. ;) a co do testów to tylko 2 sie liczą. humanistyczny i ten ścisły. piszemy z języka obcego ale on nie jest wliczany. ;)

Gość alisska29
Tutaj http://lodz.sei.edu.pl są namiary na Szkoły Edukacji Innowacyjnej w Łodzi. Są tam bowiem innowacyjne metody nauczania . Miejsce jest naprawdę godne uwagi, ponieważ można się tam sporo nauczyć i rozwijać swoją osobowość oraz kreatywność.