Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylka35

Pytanie do kobiet w ciazy

Polecane posty

Gość sylka35

Witam przyszle mamusie i zycze wszystkiego najlepszego. Ja jestem starajaca sie przyszla jak Bog pozwoli jak najszybciej mama. Zdaje sobie sprawe ze czekajac na 2 kreseczki na tescie nie mozna kierowac sie zadnymi specjalnymi objawami poniewaz sa mylone z miesiaczkowymi. Moje pytanie to: Moje objawy przedmiesiaczkowe to bol piersi, skorcze macicy i bole jajnikow tak juz zaczynaja sie 6 dni przed okresem. Czy ktoras z Was majac takie objawy i czekajac na @ dowiedziala sie ze jest w ciazy tzn mozna miec objawy jak co miesiac i byc w ciazy?

Gość sylka35
Dziewczyny nie jestem stala forumowiczka i jak jest juz taki temat to prosze pokierujcie mnie...

Gość kysx
ja tak miałam, w ogóle nie spodziewalam się ciąży, objawy miałam jak normalnie przed miesiączką, tylko mąż twierdził że piersi mam większe. Poza tym, teraz widzę, że dodatkowo pojawiły się senność, zmęczenie i delikatne mdłości w trakcie posiłków, ale wtedy nie wiązałam tego z ciążą.

Gość sylka35
Dziekuje za odpowiedz ja osobiscie myslalam ze skoro organizm jak co miesiac przygotowuje sie do @ to jest to malo podobne a jednak mozliwe

sylka, palnujecie ciążę, staracie się? my podjęliśmy decyzję i staramy się od dwóch miesięcy, raz się nie udało, ale to dopiero początki:)

Gość sylka35
Pani Waga staramy, staramy ale jakos kiepsko nam to wychodzi teraz jestem po intensywnych starankach brakuje 5 dni do okresu ale czuje sie jak co miesiac tzn czekam na paskudna @

za pierwszym razem gdy nam nie wyszło już czułam się zawiedziona. łzy mi się zakręciły, ale to pierwszy raz w sumie dopiero. tak bym chciała żeby się udało, oglądam się za wózkami z dziećmi na spacerze, fajne malutkie ubranka... ech doła dziś złapałam.

Gość sylka35
P.Waga nie doluj sie bedzie dobrze za 1 razem to tylko wpadki sie udaja tym ktorzy o ciaze sie nie staraja taki los. Ja to mam juz pare cykli za soba i nic niby nasienie mojego nie jest wystarczajaco szybkie, przestal palic papierosy to moze sie uda jak to ma cokolwiek do rzeczy a tak twierdza lekarze. Czekam na @ i tak jak pisalam czuje sie jak co miesiac takze i nici w tym cyklu rozczarowanie jest ogromne Wiem, coraz trodniej cholipa jest zaciazyc to nie jak czasy naszych babek smarowaly jedno za drogim.....

Gość wwykana
Ja miałam objawy podobne jak na @. Brzuch bolał mnie bardziej i raczej w okolicy jajników, nie miałam ochoty na słodycze, a regularnie, co miesiąc-zawsze miałam

Gość trtyrtyyghyh
ja mialam plamienie implantacyjne wiec juz od tego momentu czulam ze to jest to; na 4 dni przed okresem zrobilam test i wyszla slaba kreska, tyle ze to musi byc czuly test. PS, mam 31 lat i zaszlam za pierwszym podejsciem.

Gość trtyrtyyghyh
innych objawow nie mialam

Gość sylka35
trtyrtyyghyh tylko pozazdroscic ze tak Wam sie udalo

Gość sylka35
Dziewczyny a moze wiecie dlaczego tak sie dzieje ze objawy jak na miesiaczke a tu ciaza .....

Gość kysx
początek ciąży to całkiem jak normalna końcówka cyklu, w końcu dlatego przed każdą miesiączką bolą piersi itp, bo działa hormon który przygotowuje do ciąży.

Gość kysx
po koniec każdego miesiąca progesteron przygotowuje organizm do ciąży dlatego bolą piersi (bo są przygotowywane to stymulacji rozwoju gruczołów mlekowych) występuje pms, organizm magazynuje wodę. Jeśli do ciąży nie dochodzi to poziom progesteronu spada i wszystko wraca do normy. Jeśli jest ciąża, to poziom progesteronu wzrasta, objawy się utrzymują i dochodzą nowe (mdłości, jeszcze większy ból i powiększenie piersi, kłopoty trawienne itp.)

Gość bo tak i już
ja byłam przekonana że czekam na okres, objawy miałam takie same i tak czekałam ,czekałam, czekalam w końcu 6 dni po spodziewanej siostra praktycznie zmusila mnie żeby zrobić test bo ja caly czas czekalam i byłam przekonana ze już lada chwila dostane @. Dziś mam 8 miesiąc i szykuje się do porodu, czego oczywiście Tobie zycze, powodzenia ! :)

Gość sylka35
Kysx wyczerpujaca wypowiedz dzieki teraz jest mi wszystko jasniejsze dzieki laski za poswiecenie czasu

Gość doooooodiiiiiiiii
spkojnie na wszystko przyjdzie czas ja sie juz z męzem ponad 2 lata staramy

ja miałam identyczne objawy jak przed okresem, a w szczególności ból piersi, nie dalam rady ich nawet dotknąć. W dzien , kiedy mialam dostac okres zrobilam test i wyszly kreseczki ( jedna blada). Termin z OM mam na 24 styczen, odliczam dni:) powodzenia

Gość sylka35
m4link4 oj pewnie Ty potrzebujesz teraz wiecej powodzenia odemnie pozdrawiam

no juz nie moge sie deczekac :) corcia sie nie pcha najwyrazneij na swiat , bo nie mam zadnych objawow zblizajacego sie porodu... a Wam na pewno sie uda :) musicie sie wyluzowac i bedzie dobrze:)