Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bucikowa mama...

Jaki rozmiar bucików mają Wasze roczniaki??

Polecane posty

Gość Bucikowa mama...

Jak wyżej :) Z góry dzięki za odpowiedz :)

Gość gośka co ma ktośka
19

Gość Bucikowa mama...
Bo rozglądam się już dla mojego synka za bucikami na wiosnę i tak orientacyjnie chciałabym wiedzieć jaki nr nóżki może mieć :) :)

Gość Bucikowa mama...
A powiedzcie czy jak maluch zaczyna chodzić to może mieć adidasy?? Czy koniecznie muszą to być specjalne buty do nauki chodzenia tzn takie za kostkę?? Synek ma 9 miesięcy i powoli już podejmuje pierwsze kroki na razie przy meblach :D więc myślę, że na wiosnę będzie już można wyjśc bez wózka na spacerek

Gość a na co mu teraz buty
KUYpisz na wiosne, jak juz zacznie chodzic. Teraz niehc sie uczy na boso lub w samych skarpetkach antyposlizogowych. PIerwsze buty powinny byc za kostke. Adidasy w ogle nie sa zbyt zdrowe ani dla dzieci ani dla doroslych. Kupuj porzadne skorzane buty z usztywniana kostka i w miare elstyczna podeszwa. Na adidasy przyjdzie czas kolo 2-3 roku zycia.

Gość mamaignasiowa11
22 nr buta

Gość Moja mala ma rozmiar
bucika 19.5 na wiosne kupie jej adidaski z Pumy bun Nike . Mila jak uczyla sie chodzic i byly super na jesien,

Gość czasemmm
19. Nie może zaczynać od adidasów. Trzewiki za kostkę, 1 cm luzu - większe niż stopa. Zmierz dziecku stopę dopiero wtedy, kiedy zaczniecie wychodzić. Postaw je na płaskiej powierzchni (stół) , rozpłaszcz stopę i zmierz linijką lub patyczkiem. Potem drugą - utnij patyczek wg. większej stopy i do niej kupuj.

Gość Bucikowa mama...
Nie chce kupować teraz, tylko na razie tak sobie patrzę :) I chciałam kupić mu jakieś fajne adidasy adidasy czy innej takiej firmy :)

Gość czasemmm
Dokładnie tak, jak pisze "a na co mu teraz".

Gość xxxxxxyyy
Buciki na oko i na wyrost dosc trudno kupic w tym wieku - kazde dziecko ma inna stopke - moje dzieci na roczek nosily nastepujace rozmiary: najstarszy - 19 sredni - 20 - byl duzymm chlopcem + wysokie podbicie+ zaczal chodzic majac 10 miesiecy i wtedy stopa szybciej rosnie najmlodsza cos pomiedzy 17-18 - malutka, drobniutka , nie chodzila do 14 mies. to i stopki nieduze byly - potem to juz b. szybko 19 trzeba bylo kupowac. Lepiej poczekaj az synek zacznie chodzic i wtedy wybierzecie sie na pierwsze powazne zakupy butowe:) . A teraz to niech sobie na bosaka lub w skaretkach antyposlizgowych lata, a jak chcesz by mial na dworze butki - ti jest duzo fajnych miekich butkow dla niemowalczkow - my mielismy Uggi - swietne - styl , wygoda i cieple nozki.

Gość Niestety chyba nie wiecie
Coo nie mozna adudasow?? jestem rechabilitantem jesli dziecko jest zdrowe chodzi ladnie spokojnie mozna zaczac od adidaskow buty za kostke sa zbedne . Buty za kosteczke tylko dla dzieci ktore maja schorzenia sa wymagane ale przy zdrowych nie ! Nie mowicie jak nie wiecie pracuje takimi dziecmi

Gość pierwsze butki do chodzenia ku
piłam synkowi, gdy miał 13,5 miesiąca - rozmiar 19 żeby miał troszkę luzu nie były za kostkę, ale takie do nauki chodzenia ELEFANTEN

Gość pierwsze butki do chodzenia ku
i faktycznie w ciemno nie ma co kupować, bo chociażby u mojego dziecka problem pojawił się z wysokim podbiciem i trzeba się trochę naszukać by buciki były dobre;)

Gość czasemmm
No, jak jesteś RECHABILITANTEM od ADUDASÓW , to już dziękujemy. Rehabilitanta nie poprosimy, bo to ortopeda dziecięcy nie zaleca ADIDASÓW.