Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZŁA OSA 55677

SPRAWIEDLIWOSC!

Polecane posty

Gość ZŁA OSA 55677

Bylam wczoraj na okresie próbnym w sklepie z uzywaną odzieża. pracowalam caly czas, ani razu nie usiadlam, ciagle bylam w ruchu. dzis przyszla druga (która o dziwo juz wczesniej pracowala w tym sklepie, ale nie byli z niej zadowoleni wiec ją zwolnili). Wlascicelka powiedziala, ze o godzinie 11:00 oznajmi, którą zwolni, bo musi wybrac pomiedzy mna a ta nową. Podzieliłysmy sie na dwie czesci. tamta tym razem stala przy kabinach i i miala robic przy wiesakach, segregowac rzeczy. ja natomiast mialam wieksza czesc, wiecej do roboty. Dwa ! razy ją widzialam przy wieszakach, miała ruchy żółwia. Ja natomiast caly czas pilnowalam, aby nikt niczego nie ukradl i jednoczesnie poprawialam rzeczy, co chwile podchodzilam do ubran, szybko i dokladnie. Wybila godzina 11:00 - oczywiscie wlascicielka mnie zwolnila. Nie musze chyba wspominac, ze gadala podczas pracy z tamtymi. ktore nas pilnowaly. ;/ Ja sie pytam: gdzie tu ku**a SPRAWIEDLIWOSC! Jutro podobno ma przyjsc TRZECIA! pewnie bez zadnego ALE ja przyjmą. Moja wypoeidz troche bez ładu i składu ale co tam. Sorry musialam to wyrzucic z siebie bo az mnie nosilo! Miłego dnia wszystkim życzę.

Gość ZŁA OSA 55677
Aha czyli te pracowite bys wywalil a te które stoja i praktrycznie NIC nie robia bys zostawil , aha. gratuluje!

Gość Gośka,,,,
z góry było "ustalone" która zostaje:)

Gość wertet
na twoim mijescu powiedziałabym ze ma mi zapłacic za te 1,5 dnia dniówke. takie jest prawo, nawet jesli nie podpisałas umowy. jesli ci nie bedzie chciała powiedz ze zgłosic do PUP bo nawte jak nie podipsałas umowy to ci sie nalezy. a potem na twoim miejscu bym ja zgłosiła do PUP. to co ona zrobiła nie wiem czy wiesz ale jest niezgodne z prawem. nie moze nawet na chwile zatrudnic pracownika tak jak ciebie nawet na probe bo to niezgodne z prawem. nawet jak cie przyjeła na probe na 2 dni powinna podpisac z toba umowe. zarzadałabymkasy i zgłosiłabym ja do PUPu.

Gość ZŁA OSA 55677
Oczywiscie, ze zaplacila i wczoraj i dzis - 12 zł bo bylam dwie godziny. jedno mnie zastanawia - jak tamta wywalili (wiem to od mojej mamy bo czasem tam zaglada i podsluchala rozmowe miedzy wlascicielka a tymi pomocnicami, ze tamta czyli ta która przyszla dzisiaj - obija sie i ja zwalniaja) to dlaczego ją znowu przyjmuja skoro poprzednio sie nie sprawdzila? Jeszcze na dodatek gadala z tamtą i sobie szeptaly od ucha do ucha. Jak znow sie tamta nie sprawdzi to niech wlasciecielka do mnie NIE dzwoni! swój honor tez mam. Przynajmniej na spodnie sobie zarobilam. Szlag mnie trafia na takie cos ! Witamy w PL ;/

Gość czek22
wertet ma rację, a poza tym myślę, że babka w sposób oczywisty szuka frajerów, którzy za darmo pomogają prowadzić jej biznes. Zgłoś się do PUP i tam poszukaj informacji i odpowiedzi.

Gość czek22
12zł, to super kasy zarobiłaś.

Gość ZŁA OSA 55677
wiesz 6 zł za godzine - wg mnie bardzo dobra stawka. Nie oczekiwalam nawet, że mi zaplaci. dałam z siebie naprawde wszystko. Wczoraj ani razu nie usiadlam, caly czas ubrania, pilnowanie, zamiatanie, obslugiwanie klientow. Zadnego sniadania, zadnej herbaty, NIC. chcialam dobrze wypasc. A dzisiaj to juz naprawde przegiecie. Poczulam sie jak LEŃ po slowach wlascicelki. Mowi sie trudno. Nic tylko stad wypier****ć.

Gość ZŁA OSA 55677
Wczoraj bylam 5 h tylko. Od 9:00 do 14:00 30 zł hehe