Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusiasynia

Barbara, Elżbieta, Hanna - co powiecie na te imiona?

Polecane posty

Gość Mamusiasynia

Interesuje mnie co myslicie? Nie mam na razie pomysu jak nazwać córeczkę, chyba z tych 3 imion najbrdziej podoba mi się Elżbieta:)

Gość Mamusiasynia
up

Gość gryczka
Mnie akurat Elżbieta najmniej się podoba. Najbardziej chyba Hania, ale teraz bardzo dużo dziewczynek ma tak na imię. Basia też śliczne. Lubię takie bezpretensjonalne, ale nie starodawne imiona :-)

Gość u mnie było tak
Wszystkie ladne. Na mała Elzbiete mozna mowic Ela, Elka, Elunia.

Gość lolindada
polecam moje imię Hania.

Gość Mamusiasynia
no właśnie ja też mam ten problem, ze nie podoba mi się Ela jako skróot, za to cudownie wg mnie brzmi Elżbieta, Elżbietka itp. z kolei Hania też uważam za pięknie imię i w skrócie i normalnie, ale ta Elżbieta mmmmm...nie wiem czy też tak macie ale jakoś prościej mi wybierać imię dla chłopca, wydaje mi sie, ze dużo więcej jest ładnych męskich imion

Gość bukaa
Moja siostra nazywa się Ela i nie lubi tego imienia, bo twierdzi, ze jest wieśniackie.

Gość u mnie było tak
Mamusia - mam identyczny problem :)

Gość u mnie było tak
Ela- wiesniackie? Hm, wiesz o kazdym by mozna tak powiedziec, albo o zadnym. Eluś brzmi słodko. Mi się jeszcze podoba Ula (mniej Urszula), ale pewnie jeszcze 100 razy zdanie zmienię.

najładniejsze z tych trzech to Hanna chyba, potem Barbara, a Elżbieta mi się w ogóle nie podoba... mało dziewczęco brzmi, kojarzy mi się, za przeproszeniem, ze starszą panią :p

Gość bukaa
Wiesz, dla mnie też nie jest wieśniackie tylko kojarzy się z królowymi, ale może jak człowiek nazywa się Ela, to inaczej to odbiera ;)

Gość Mamusiasynia
do u mnie było tak - a czy jesteś jeszcze przed rozwiązaniem? ja uważam, ze Ela może nie wieśniackie, ale takie jakieś bezcharakerne, ale Elżbieta brzmi wprost królewsko:-D

dobrze, tyle że nikt do dziecko nie będzie mówił "Elżbieto, chodź tutaj" :p tak samo w przyszłości, wszelkie koleżanki będą się zwracać per Ela, Elka. mi się to imię w ogóle nie podoba, jestem za Hanią, Basią :)

Gość u mnie było tak
Elżunia jeszcze można mówić. Jestem przed rozwiązaniem, co wiecej jeszcze w II ciążę nie zaszłam :D ale lubie sobie czasami w kalendarz popatrzeć na imiona... zobaczymy co przyszłość przyniesie. A Ty jak daleko jesteś?

Gość a w ogole
wszystkie jak dla starych bab. pani Hania, pani Ela, pani Basia...takie panie po 50

Gość u mnie było tak
A ja widzę śliczną małą Elę, małą Basieńkę i małą Haneczkę. Ależ rozkoszne dziewczyneczki :D

Gość też taka jestem
hehe ja jestem Hania,moja mama Basia a siostra mamy Ela :) Ela jest brzydkie,byłabym wściekła na rodziców gdyby mnie tak nazwali

Gość a w ogole
dobrze, tyle że nikt do dziecko nie będzie mówił "Elżbieto, chodź tutaj" tak samo w przyszłości, wszelkie koleżanki będą się zwracać per Ela, Elka. mylisz sie. moja siostra ma corke Alicje . nigdy nikt do niej Ala nie mowi, a moj brat ma Julie,nie Julke.a u sasiadki jest Maria, nie Marysia nie zawsze trzeba zdrabniac , tak jak mowia rodzice do dziecka , tak pozniej dziecko sie przedstawia i to imie jest dla niego naturalne.

Gość baska okropne
ela fuj, Hanka? to juz lepsze Anka

Gość u mnie było tak
Kiedys slyszalam jak ktos mowil na Honoratę "Honia". Chłopak do dziewczyny. Z takim uczuciem, ze az mi sie spodobało imię, które kiedyś uwazałam za paskudne. Ale sa imiona, ktore wymawiane bez zdrownienia do dziecka brzmią jakos nie tak.

Gość Mamusiasynia
jednak cieszę się, ze napisałam, bo Elka całkiem mi nie pasuje, a z tym macie rację, ze oprócz rodziców i może rodziny nikt nie powie Elżbieta lub Elżbietka, chyba zdecyduję się na tą hanię:) a rodze za 4 m-ce:) więc jeszcze trochę czasu jest:)

Gość ale teraz jest jakaś epidemia
na Hanie.... sama znam ze 3 niemowlaki o tym imieniu :O ja bym się nie zdecydowała.... sama mam popularne imię, zawsze było mi przykro jak ktoś wołał m odwracałam się i słyszałam "ej to nie do ciebie" :O

Gość za duzo filmow ogladacie
basia w MjM HANIA W PROSTO W SERCE a ELA to z klanu chyba?:D a w ogole co to za moda na hanie jak kiedys na julki i zuzie

Gość Mamusiasynia
a tam na popularność nie patrzę, sama mam popularne i lepiej tak niż jakieś ekstra oryginalne, bo często jest to powód do smiechu, co dla dziecka moze być koszmarem dziękuję wam jeszcze raz za wypowiedz i zostaję przy hani, jestem przekonana:) nawet hanka brzmi fajnie, zresztą znam dużo dziewczyn o tym imieniu i wszystkie to roześmiane, krewkie babeczki, takie z którymi można konie kraść!

Gość Mamusiasynia
ja to nawet nie wiedziałam, ze hania takie popularne, sopiero wy mnie uświadomiłyście:-D wśrod znanych przez mnie osób żadne dziecko nie ma tak na imię i nie słysząłam nawet by ktoś miał je w planach, więc nie jest źle, za to julki, kornleki, zuźki, oliwki, lenki to po prostu masakra

Gość bammbaryłka
Hanna mi się podoba, ale chyba się zrobiło mocno popularne w ostatnim czasie. Barbara i Elżbieta nie podobają mi sie zupełnie

Gość bez nadziejne !!!!!!!!!!!!!!!!
Takie stare i oklepane u syna w przedszkolu są 3 Basie , 3 Hanie. Eli na szczęście nie ma. Rodzice myślą ze jak dadzą takie starodawne imiona (takie imiona maja nasze babcie) to od razu inteligentniejsi sie wydadzą. Śmieszna to moda na odkopywanie imion.