Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SŁONKO119

Cześć

Polecane posty

Gość SŁONKO119

Witam mam 14 lat i nie mam wogule okresu co to może być :( prosze czekam na odpowieć

To znaczy że jest albo jeszcze nie Twój czas :) Albo masz kłopot ze zdrowiem. Miesiączkę pierwsza powinnaś dostac do 15roku zycia - - wszystko zalezy od Twego stanu zdrowia, masy ciała, odzywienia, genów jakie posiadasz... Zapytaj mamy kiedy dostała swoja pierwszą miesiączkę - może także późno?? Warto zwrócić mamie uwage na to, że jeszcze nie masz miesiączki. w Twoim wieku absolutnie nie wolno się odchudzać!! Ani brac leków hormonalnych - takży antykoncepcyjnych. Te ostatnie można brac TYLKO wtedy, kiedy uklad rozrodczy jest już wykształcony i masz stały cykl miesiączkowy :) Jesli ważysz zbyt mało lub się odchudzasz możesz mieć kłopoty z pierwsza miesiączką. Podobnie jesli jesteś wegetarianka - także słyszłama, że maja one kłopot... Jesli do 15 roku zycia nie dostaniesz miesiączki to koniecznie musisz sie zgłosić do lekarza ginekologa. Nie będziesz miała prawdopodobnie badania. Nie ma sie go zresztą czego bać. choć pierwsza wizyta i wiele kolejnych wiąże się ze wstydem - to naturalne i masz do tego prawo. Tylko lekarz może poprosowadzić Twój organizm Słonko. Bądź czujna i dbaj o siebie. Pozdrawiam :)

Gość SŁONKO119
Powiem ci że ja się nie odchudzam ale lubie uprawiać sport i uprawiam go bardzo dużo a waże 32 kg więc czy to dobrze to niewiem moja siostra mi powiedziała ze ona dostała 1 miesiaczke w szkole wyszej