Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pomyslu no___

PRZEPIS NA DOBRE I PROSTE CIASTO Z BRZOSKWINIAMI

Polecane posty

mam brzoskwinie w puszcze i chcialabym zrobic jakies ciasto wiec mysle, ze sie przydaja. Jak znacie jakies przepisy na dobre ciacho to piszcie..

Gość sernik na zimno ale nie che
mi sie przepisu pisac

sernik odpada bo nie lubie

Gość odpowiem też .......
a co byś powiedziała na placek z brzoskwiniami i bitą śmietana ? ciasto : 1 kostka Kasi 1/2 szklanki wody 1,5 szklanki cukru 2 łyżki kakao to wszytko wrzucasz do garnka i zagotowujesz odstawiasz żeby masa była letnia co jakiś czas mieszając do tego : 2 szklanki mąki przesiane z 3 łyżeczkami proszku do pieczenia 5 jajek ....białka oddzielasz na pianę jak masa wystygnie dodajesz na przemian żółtko i mąkę i mieszasz....białka ubijasz na końcu i dodajesz do ciasta wolno mieszając wylewasz na blaszkę piec ok 45 minut 180 stopni jak placek ostygnie kroisz wzdłuż na pół na spodzie układasz pokrojone brzoskwinie ...ubijasz śmietanę 30 % z żelatyną i dajesz na brzoskwinie ....przykrywasz placek górą można polać czekoladą albo posypać cukrem pudrem i do lodówki ...pycha

Robisz biszkopt(wg swojego przepisu) W garnku zagotowujesz sok z brzoskwiń plus trochę wody, trochę zimnego odlewasz do szklanki i w tej szklance rozpuszczasz kisiel cytrynowy, brzoskwiniowy czy jaki tam masz, wlewasz na gotujący się sok - gotujesz kisiel. Gorący kisiel wykładasz na biszkopt, na górę bita śmietana i starta czekolada