Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mutinka

katar, kaszel i świszczący oddech u niemowlaka

Polecane posty

Gość mutinka

Drogie mamy mam do was pytanie. Od 7 dni moj 5-miesieczny synek ma katar i lekki kaszelek, poczatkowo suchy a teraz mokry. Kaszel pojawia sie glownie po spaniu badz kiedy dziecko lezy, do tego ma lekko swiszczacy odech. Dziecko nie ma temperatury, jest wesole i ma apetyt. Juz dwa razy bylam u lekarza i osluchowo jest czysto, dostal pulneo, bactrim i witamine C, mnie jednak martwi ten swiszczacy oddech bo boje sie zeby nie splynelo na oskrzela, czy ktoras mama z czyms takim sie spotkala?

Gość mutinka
nikt nie odpowie?

Gość brzydkiego masz bachora
ma świszczący oddech bo pewnie połknął gwizdek

Gość mutinka
no wlasnie mi pediatra powiedziala zebym nie przychodzila zeby maly czegos innego nie podlapal w przychodni, moze troche panikuje ale bylismy juz raz w szpitalu i nie chce zeby to sie powtorzylo. A od czego moze byc ten swiszczacy oddech?

Gość gośka co ma ktośka
autorko,teksty tej walnietej szmaty wyzej poprostu ignoruj:O co do tych objawow to moja corka miala dokladnie tak samo i okazalo sie ze to ostre zapalenie oskrzeli :O moze zamow wizyte do domu jakiegos pediatry bo lekarz powinien osłuchac dziecko czy nie poszło na płuca:O

Gość mutinka
teraz sie zmartwilam, tylko ten swist slychac jakby u gory a nie w oskrzelach, lekarka mowila ze to w tchawicy

Gość gośka co ma ktośka
bo właśnie jak moje dziecko miało takie objawy to zamówiłam wizytę w domu spokojnej starości ale mojemu dziecku nie pomogli bo stwierdzili ze dzieciom z zespołem downa tylko w szpitalach psychiatrycznych pomogą..a ja że mam porażenie mózgowe poszłam do domu starców a nie do psychiatry,po prostu sie pomyliłam,ale teraz już wiem gdzie psychiatryk bo ja też się tam leczę od niedawna :O

Gość gość
Kochani jestem matką 11- miesięcznej córeczki - załamaną matką bez sił i praktycznie już nadziei że ktoś może mi pomóc . Córeczka w wieku 5 tygodni przeszła obturacyjne zapalenie płuc wirus RSV Dwa tygodnie byłam z Nią w szpitalu po wyjściu było wszystko w porządku. Po ukończeniu 4 miesiąca córeczka zaczęła mieć świszczący wydech bez żadnego przeziębienia , kataru czy kaszlu. Dziś ma ukończone 11 miesięcy i nie była ani razu chora na zapalenie płuc bądź oskrzeli. Byłam z Nią u następujących lekarzy: Kardiolog- echo serca Laryngolog - badania tchawicy nosa gardła Neurolog Alergolog Pulmonolog - ok 10 lekarzy Gastrolog- badanie refluksu żołądkowego Pediatra radiolog- usg grasicy Dwa zdjęcia rentgenowskie klatki piersiowej Usg brzuszka Morfologia idealna Kał również Testy na alergie ok Wszystkie badania wyszły prawidłowo a córeczka nadal świszczy przy wydechu Nie robi tego nieustannie bywa że nie robi tego wcale przez ok tydzień czasem dwa Bywa że robi to kilka dni pod rząd Nikt nie wie co to może być a ja strasznie się martwię Nigdy nie świszczy podczas snu Czasem bawi się intensywnie i oddycha normalnie a czasem świszczy Obserwuję Ją nieustannie i nie wychwyciłam podczas czego to się nasila To poprostu robi bez znaczenia co robi gdzie jest itp Czasem zaświszczy tylko z 4 oddechy i przestaje Czasem rano czasem po poludniu Jestem załamana nie wiem gdzie szukać pomocy każdy odsyła mnie od jednego lekarza do drugiego Dziecko jest wesołe , ma dobry apetyt, prawidłowo się rozwija ktoś patrząc z boku nigdyby nie pomyślał To samo mówią nam lekarze okazując zdziwienie Błagam o pomoc Czy którejś z Was Kochane Mamy dziecko miało coś podobnego? Moje gg 883327

skoro lekarka mówiła że to w thcawicy to może to objawy zapalenia tchawicy? http://www.ukladu-oddechowego.objawy.net/Objawy+zapalenia+tchawicy sama się nie znam ale może to jakoś powiązane, świszczenie w gardle to dość specyficzny objaw do tchawicy, hmm... A co do ostatniego zapytania to trudno powiedzieć, co na to l?

Gość gość
moze to efekt wiotkości krtani