Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowamambaax3

Chce nosić soczewki kontaktowe, mam astygmaztyzm.

Polecane posty

Gość malinowamambaax3

Witam ; ). mam astygmaztyzm : OL sfera -4.0 cyl. - 3.0. OP: sfera -3.5 cyl. -1.5 bardzo chcialabym nosić soczewki kontaktowe ale slyszalam ze z tak wysokimi mocami jak ja mam to tylko na specjalne zamowienie produkuja ; ( i takie soczewki sa bardzo drogie, a to juz nie na moja kieszen ; ((. czy to prawda ??? macie duży astygmatyzm i nosicie soczewki ?? drodzy astygmatycy mam nadzieje ze odpowiecie na moje pytanie ; ) pzdr. ; *

Gość ale bzdura
soczewki dla astygmatyków nazywają się toryczne, ja tez mam astygmatyzm, soczewki nosze okazjalnie i dlatego kupuję jednorazowe, wadę mam o jedną dioptrię mniejszą, paczka moich soczewek kosztuje niecała stówę (30 szt.) jak mnie u optyka próbowali namówić na soczewki miesięczne to ich koszt był taki sam jak "zwykłych" soczewek byłaś u optyka ?

Gość ale bzdura
soczewki dla astygmatyków nazywają się toryczne, ja tez mam astygmatyzm, soczewki nosze okazjalnie i dlatego kupuję jednorazowe, wadę mam o jedną dioptrię mniejszą, paczka moich soczewek kosztuje niecała stówę (30 szt.) jak mnie u optyka próbowali namówić na soczewki miesięczne to ich koszt był taki sam jak "zwykłych" soczewek byłaś u optyka ?

Gość ale bzdura
twoja wada jest przeciętna, nie jakas bardzo wysoka

Gość ale bzdura
soczewki miesięczne i dłuższej wymiany sprzedawane sa parami, dla osób które w obu oczach maja taką samą wadę, jesli masz różne wady będziesz musiała kupić dwa komplety soczewek, każdy kompet z inną moca ale za to będziesz mieć od razu dwie pary

Idź do optyka i się dopytaj. Z tego co pamiętam to są soczewki Jonsona ACUVUE OASYS for ASTIGMATISM.

Idź do optyka i się dopytaj. Z tego co pamiętam to są soczewki Jonsona ACUVUE OASYS for ASTIGMATISM.

Gość malinowamambaax3
nie bylam jeszcze u optyka. za miesiąc mam wizyte kontrolna u okulisty to wtedy sie dopytam. qrcze, ale slyszalam ze jak dla mnie to soczewki bd drogie bo ja mam te pieprzone cylindry i to wysokie ; / ma ktoś podobna wade z cylindrami ? jesli tak to ile placicie za takie soczewki?? pzdr ; ))

soczewki toryczne są droższe, ale zobacz sobie na ceny na szkla.com, tam można kupić najtaniej, ale najpierw musisz dostać parametry soczewek od okulisty :)

Podobno w Katowicach maja mowy laser do korekcji, koryguje zarowno wady jak i astygmatyzm w kilkanascie sekund, z wieksza nprecyzja, i koszt duzo mniejszy- bylo 5 tys, teraz ma byc ok. 1,5- 2 tys.

Gość malinowamambaax3
tak, słyszałam o tym laserze . kosztuje 1,5 tys. na jedno oko moim zdaniem to jest bardzo dobre rozwiazanie, ale ja narazie jednak na soczewki sie zdecyduje bo mam dopiero 15 lat i moja mama jest wogule przeciwna temu zebym nosila soczwki bo twierdzi ze jest mi ladnie w okularach, ale ja swoje wiem ; ] mowi tak tylko dlatego bo jest moja mama ; P

Gość Sklep.Optilus.pl
Myślę ze w pierwszej kolejności powinnaś skontaktować się z dobrym lekarzem okulistą,który dokładnie powie co i jak. W kwestii laseru wszystko zostało już powiedziane. Gdybyś dokonywała zakupu soczewek to koniecznie zajrzyj do nas www.Sklep.Optilus.pl