Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alergia:(

uczulaja mnie wkladki i podpaski nawet te bezzapachowe czy was tez?

Polecane posty

Stosuje je od dawna i nagle zaczely sie problemy alergia, swedzenie ktore ustaja dopiero po podaniu lekow zdarza wam sie cos takiego?

Niestety tak i to zaczeło się mniej więcej rok temu. Tamponów w ogole nie mogę używać a podpasek tylko jednej firmy i to też nie do końca nie daje objawów alergicznych. Po prostu są mniejsze.

wlasnie u mnie tez tak nagle nawet bella niebieska perfecta mnie uczula.Powiedz mi czy przy tym masz tez bardziej obfite uplawy bezwonne ale obfite?

Mnie uczula wszystko. Najmniej alvays. Ale już drugiego dnia zaczynam sie drapać mówiac dosłownie. I to na pewno nie jest kwestia higieny bo kilkakrotne mycie w ciagu dnia nic nie daje. Co do upławów nie zauważyłam żeby było ic więcej niż normalnie.

ja od jakiegoś czasu też odczuwam że mam jakieś uczulenie na wkładki, już sama nie wiem co kupować aby nie uczulało. Chyba producenci zaczęli coś dodawać do swoich produktów :-(

Gość znajdz mnie po ip
gdzies czytalam o srodkach wybielajacych ktore sa dodawane no i absorbenty tez uczulaja tak samo w pieluszkach.Najgorsze uczulenie mam po wkladkach z biedronki zoltych :(

Cale zycie kupowalam produkty bella i bylo ok a tu nagle to:( napewno nie uczulaja mnie wkladki z serii grafitti bella dobre i to a podpaski wlasnie bede testowac bo@ nadszedl:)

Gość the americans
uzywalam do tej pory Naturelli lub Libresse rumiankowych, ale chyba producent Naturelli postanowil dodac szajs zwany ,,phyto cream,, i teraz mam straszne uczulenie i 2 paczki podpasek do wyrzucenia... piszcie co was nie uczula. Dla mnie np Always to masakra, odparza mi skore

Gość gość
To może warto spróbować wielorazowych wkładek - naturalne, bez chemii, ekologiczne, bez folii - przepuszczające powietrze i na pewno z mniejszym ryzykiem uczuleń.

Gość gość
moge uzywac tylko najtanszych z Rosmanna, po wkladkach z Aloe Vera czy np podpskach allways mam mega odparzenia :/

Gość gość
Mam to samo...i znowu powtorka, drapie sie do krwi :( mialam tak potworne uczulanie, ze nie moglam spac, bo musialam sie drapac, masakra jakas. Mialam przepisane od gina rozne masci i na zmiane stosowalam. Juz nie wiem jakich wkladek czy podpasek uzywac. To jakis koszmar...

Gość gość
Ja uzywam carefree i sa ok. Pijcie duzo jogurtow naturalnych i kefirow to poprawicie flore bakteryjną pochwy.

Gość gość
Ja uzywam care free*rozdzielilam bo mi spamowalo)i sa ok Pijcie duzo jogurtow naturalnych i kefirow to poprawicie flore bakteryjną pochwy.

Gość gość
ja niestety nie mam dobrej rady co do tego jakich podpasek czy wkladek uzywac bo mnie tez wiele rzeczy uczula, ale ktos wyzej napisal ze kilka razy dziennie sie podmywa i to nie pomaga. i nie pomoze! to bardzo zly nawyk ,zmywa sie przez to barierę ochronną! najlepiej podmywać sie raz dziennie, przy miesiaczce mozna dwa ale nie uzywac jakichs zeli do higieny intymnej one tez uczulaja, najlepiej zwykle szare mydlo czy takie dla bobasów, albo raz umyc sie mydlem a raz tylko samą wodą.

Gość gość
Na poczatku ciazy roznica miedzy wiekiem z usg a wiekiem z om moze wynosic do 2 tygodni i jest w normie. To, ze wiesz kiedy mialas owulacje to jedno, ale tego kiedy plemnik dotarl do komorki, ile ta komorka wedrowala, jak dlugo sie zagniezdzala juz nie wiesz. Jak Cie to pocieszy to ja oba moje zarodki z bijacym serduszkiem widzialam dopiero w 7 tygodniu, wczesniej nie bylo co mierzyc nawet, bo byl sam pecherzyk. A wiem bo w obu ciazach plamilam od 5-6tc, stad taka szybka wizyta i usg.

Gość gość
Oj przepraszam, pomylilam tematy:)

Gość gość
Ja też mam uczulenie na podpaski i tampony. Na samym początku myślałam, że to problem z płynem do higieny intymnej. Ale nie miałam z nim problemu jak kończył mi się okres. W moim przypadku po prostu przerzuciłam się na kubeczki menstruacyjne. Nie warto kupować tych chińskich odpowiedników, bo są niewygodne. Teraz mam LadyCup i w końcu dobrałam dobry rozmiar. Nie miałam z nim żadnych przecieków. A najważniejsze, że skończył się mój problem z uczuleniem.

Gość gość
mnie uczulają te wypasione podpaski always z jakims wkładem w srodku który zamienia "wilgoc" w zel. :P Uzywam teraz zwyklej , dostępnej w biedrze belli.