Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewewwe

elektryczna szczoteczka do zebow - jaka mam sobie kupic?

Polecane posty

Gość ewewwe

nie znam sie, doradzcie cos. prosze. mam 27 lat jesli to ma jakies znaczenie.

Jakiś czas temu kupiłem Philips Sonicare i muszę powiedzieć, że jestem zachwycony! Niestety kosztuje fortunę, ale warta swojej ceny.

Gość tutek-srutek
Twoj wiek nie ma znaczenia. No chyba ze chcesz jej uzywac do innych, niz mycie zebow, celow. Jesli do mycia zebow, to polecam Oral-B Brauna, bo tutaj do kazdego typu szczoteczki dokupisz bez problemow koncowki, natomiast z Philipsem jest taki problem, ze do okreslonego typu szczoteczki musisz znalezc odpowiednia koncowke.

Gość ewewwe
dzieki z ainfo:) ktos jeszcze? chcialabym tak do 150 zl , maks do 200 zl. dac.

Gość ewewwe
ale to Oral-B czy Braun? bo rozumiem ze to rozne firmy no wlasnie msyalam o Oral-B. msyalam ze wiek ma znaczenie, z emoze sa koncowki rozne dla dzieci i doroslych.

Gość ewewwe
aaaaaaaaa :) no wlasnie widac ze kompetnie sie na tym nie znam:) dzieki. oki, Oral-b Braun, a jakis model czy cus? bo tego od cholery ejst:)

Gość tutek-srutek
oj, kobieto, wybierz taka, na jaka Cie stac. Najprostsze modele maja wylacznik czasowy i jakas-tam liczbe obrotow. Bardziej wypasione moga przerywac co 30 sek, zebys wiedziala, ze nalezy zmienic myta polowke szczeki lub zuchwy. Inne zas maja czujnik- czerwona lampke, ktora zapala sie, gdy zbyt mocno przyciskasz szczoteczke do zebow i dziasel. Maja tez rozne ilosci obrotow, co skutkuje lepszym efektem czyszczacym. Poza tym sa jeszcze koncowki, ktore tez maja rozne funkcje- jedne po prostu czyszcza, inne dodatkowo poleruja zeby lekko je (ponoc) wybielajac. Poczytaj, poszukaj i sama zadecyduj. Powodzenia! Tylko nie zwlekaj za dlugo, bo efekt po uzyciu elektrycznej szczoteczki- niesamowity!

mam brauna już... (kupiłam za pierwszą pensję) ponad 10 lat i spisuje się całkiem dobrze sama szczoteczka kosztuje do 100 zł, ale zdzierają na końcówkach - ok. 40 zł za 3 szt. - uważam, że to skandal niestety, trzeba kupować firmowe, bo innych nie ma (kiedyś na allegro skusiłam się na jakieś zamienniki za 8 zł szt. - rozpadły się po dwóch użyciach na kawałki, których mało nie połknęłam)

Gość karolina jarocka
Więcej uwagi przywiązujcie temu, z jakiej pasty korzystacie. Osobiście korzystam z pasty ajona. Dlaczego? Przy gęstej paście moja szczoteczka nie wchodziła na pełne obroty, ale przy ajonie, żadnych problemów nie było. To po prostu pasta w koncentracie i właśnie z tego wynika jej wyższość.

Gość marczita
Pasta powinna być w koncentracie. Przykład to pasta ajona, która przy okazji nie zawiera fluoru. Na szczoteczkę nakładacie wtedy odrobinę pasty, a dzięki temu szczoteczka może działać na maksymalnych obrotach ;-)

Gość iza praska
O co chodzi z tym koncentratem? Takim koncentratem jak pomidorowy? ;P

Gość kurak m.
Nie - pasta w koncentracie oznacza po prostu, że nie nakładasz jej tak dużo jak normalnie, lecz jedynie kropelkę. Wtedy już normalnie się pieni - zresztą sama sobie wypróbuj ajonę, to zauważysz, jak duża jest różnica.

Gość kurak m.
Hehe... ludzie nie znają znaczenia podstawowych słów, ale akurat koncentrat odnosi się do tego pomidorowego ;-) Wrzucasz trochę koncentratu i masz zupę pomidorową. I na podobnej zasadzie działa pasta do zębów ;-)

Gość gość
po co wam szczoteczka do orala?

Gość mariusz3322
Mam lekką wadę zgryzu i muszę używać szczoteczki manualnej. W kategorii miękkości i dokładności zdecydowanie wygrywa marka PARO. Tutaj znajdziesz więcej informacji www.paro.com.pl . Nie kupisz takiej szczoteczki na rynku zdominowanym przez standardowe, masowe podmioty. To na razie niszowa marka na krajowym rynku, więc nie straciła jeszcze jakości. Pozdrawiam, Mariusz.

Gość asia konsek
Ajona, systematyczność, a szczoteczka może być zwykła, miękka, aby tylko była zmieniana co kilka miesięcy i w zasadzie dzięki temu problem macie całkowicie rozwiązany. Nic więcej wam do szczęścia tutaj nie jest potrzebne.

Gość gość
Ja mam soniczną Panasonic od 4 miesięcy i tak ładnych zębów dawno nie miałam. Efekty są widoczne, bo ta szczotka o wiele dokładniej czyści zęby. Przy tym jest delikatna. To i nitkowanie i dentystę prawie mam z głowy ;)

Gość gość
Sama szczoteczka to nie wszystko, ale jest też ważna. Bardzo dużo daje odpowiednie szczotkowanie ajoną - systematyczność rozwiązuje problem. A ogólnie chodzi o to, aby myśleć o diecie, o podstawowej higienie. To naprawdę odmienia sytuację.

Tak tak tak, systematyczność to sprawa kluczowa! Poza tym odpowiednia technika szczotkowania no i sprzęt. Szczoteczki wybieram zwykle w sklepach, które zajmują się docelowo produktami do higieny jamy ustnej (polecam zwłaszcza superusmiech.pl) a z dobrych marek mogę wymienić Blanx i Curaprox. Płukanie i odpowiednie stosowanie nici też są baaardzo ważne!

Gość gość
Też mam Panasonic, soniczną i bardzo dobrze działa, moje dziąsła i zęby ją lubią :) Dokładna i delikatna, taka powinna być szczotka.

Tak tak, zgadzam się – podstawa to systematyczność. Poza tym warto zadbać o inne produkty do higieny jamy ustnej (poza szczoteczką oczywiście). Ja na przykład kupuję już od dawna w specjalne płyny do płukania, szczoteczki międzyzębowe i nici na superusmiech.pl i powiem wam, że taka kompleksowa higiena rzeczywiście działa. Wystarczy dobrać odpowiednie profesjonalne produkty i pilnować regularności ich używania.

Gość gość
martrixcombocupachabra 25 funkcji w tym zamiatanie mieszkania po zużyciu, najlepszy produkt na rynku swiatowym

Gość gość
Ja od kilku lat używam szczoteczki od Panasonica i moim zdaniem to dobry wybór. Czyści naprawdę dokładnie i jest bardzo wygodna w użyciu.

Gość gość
U mnie świetnie sprawdziła się szczoteczka soniczna od Panasonica. Używam od jakiegoś roku i jestem bardzo zadowolona z jej działania. Czyści bardzo dokładnie i jest wygodna w użyciu, nie ma porównania z tradycyjną szczoteczką.

Gość gość
ja mam szczoteczką Philips Sonicare jest świetna!