Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamamamamaama

szczekający kaszel u dziecka

Polecane posty

Gość mamamamamamamaama

co robić? dałam jej eurespal i zyrtec, podejrzewam zapalenie krtani. Wytrzymac do rana? nie chce jej po nocy ciągać po lekarzach, a z drugiej strony boje sie bardzo o nią..

Gość ja tez mama
nie panikuj, moje dzieci tez czesto maja szczekajacy kaszel, najgorzej w nocy.

Gość hmmmhmmmHmmm
szczekający kaszel :-o ? co za porównanie w ogóle :-o

Gość mamcia555
moja mała miała zapalenie krtani na które lezała w szpitalu. Krtań najczęściej daje o osbie znać w nocy - miała właśnie szczekający kaszel, świszczący oddech i nie mogła prawie w ogóle złapać tego oddechu. Nie wiemdziałam że krtań jest taka groźna. Rano i w ciągu dnia wszystko było ok, ale poszłam i tak z nią do lekarza. Wydawała się być wtedy okazem zdrowia i lekarka zdziwiła się z czym ja do niej przychodzę i zapisała tylko jakieś tam syropki, wit C. Było mi głupio że może spanikowałam i ciągnę ją do lekarza z niczym bo było już wszystko w porządku. Ale kolejnej nocy była powtórka z rozrywki - obudziło nas "pianie koguta" bo tak było słychac jej trudności z oddychaniem, do tego doszła wysoka gorączka. W nocy pojechaliśmy na izbe przyjęc i mała już tam została. Miała robione inhalacje. Zapalenie krtani lubi się powtarzać, choć moja od 3 lat nie miała takiego ostrego ataku. Sam szczekający kaszel nie jest groźny i może obyć się bez lekarza. Powiem Ci tylko, że dbaj o to aby pokój był dostatecznie nawilżony, nie było w nim za gorąco. Zwłaszcza w nocy kaloryfer nie powinien być za mocno odkręcony. W razie ataku - trudności ze złapaniem oddechy podaj coś zimnego do buzi - mogą być kostki lodu.

Gość tezmama
Moje dziecko ostatnio miało taki atak w nocy. Ja podaje celastinum łyżeczkę i calcium też łyżeczkę. To jest poważna sprawa gdyż dziecko może sie udusić i jesli nie pomagaja syropy konieczny jest zastrzyk.

Gość bogna54
Dużo inhalatorów w życiu nie miałam, ale coś tam mogę powiedzieć. Dla dzieci to nie znam lepszego aparatu jak Baby Sanity. Jest wygodny w obsłudze, oddech może sobie dziecko swobodnie dobrać pod tempo inhalacji. Widzę to u swojej córki, która ma raptem 3 latka a radzi sobie z aparaturą leciutko. Sam sprzęt sympatyczne z punktu widzenia dziecka wygląda bo jak króliczek.