Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sabcia74

wczesne objwy ciązy po zapłodnieniu

Polecane posty

Gość Anusia78
No wszystkie obiadki gotuja hihi:-))

Na ulotce każdego testu ciążowego pisze, po upływie jakiego czasu nie patrzeć na wynik testu, bo cały czas zachodzą w nim reakcje chemiczne, dlatego czasem pojawia się ta druga blada kreska, godzinę po zrobieniu testu to sporo, nie powinnaś patrzeć a wynik testu po godzinie, ewentualnie powtórzyć test. Jak ja byłam w ciąży to test wyszedł od razu, blada kreska ale od razu, nie po godzinie czy kilku minutach.

Gość Anusia78
Nie biore do serca wyniku testu bo wynik powinnam oczytac po 5 minutach a nie czekalam zostawilam i zajelam sie obowiazkami codziennymi w 1 minucie jej nie widzialam i juz nie czekalam

Gość no i się narobiło
Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa więc chciałam się przywitać. Właśnie zrobiłam test ciążowy i wyszły dwie krechy, co prawda ta druga trochę blada ale widoczna. Boże, nie wiem co robić. Jestem chora, mam gorączkę, katar, kaszel i brałam leki a ponoć w ciąży to nie jest wskazane. Nie wiem czy mam się cieszyć czy płakać. Przeraża mnie to. Pocieszcie mnie jakoś. A czy test może się mylić jeśli ta druga krecha jest blada czy to już raczej pewne? Aha i pytanie do doświadczonych dziewczyn: czy są jakieś leki, syropy, które mogę wziąć bo ta choroba mnie wykończy, trzęsę się z zimna. Co do objawów to ja nie mam żadnych, kompletnie nic. Test robiłam w 29 dc a cykle mam 31-34 dniowe i już wykazał.

Gość Anusia78
Witaj ja mam cykle 28 sni i tez blada kredka ale ja sie staram 1,5 roku kazdy radzi zrobic test w dniu spodzuewanej @ wiec ja mam jeszcze 2 dni

Gość Anusia78
A co do choroby poczatki ciazy tez czesto wystepuje katar kichanie to wplyw jakiegos hormon ale lekow brac nie mozesz sprawdzone stare zwyczaje babc sa najleprze mnie meczy straszny katar i i\kichanie

Gość Anusia78
Duzo kobiet bieze leki i nie ma pojecia o ciazy jesli taki jest wynik testu odstaw wszystko i bierz kwas foliowy witaminy do lozka mleko z czosnkiem i miodem te pierwsze tygodnia sa najwazniejsze glowa do gory

Gość sabcia74
Hej hej Anusia :) ja w pracy byłam i niedawno wróciłam i zaraz zagladam co tu się dzieje, a tu takie wieści, no oby to był prawidłowy wynik bo jednak nie powinno się czekac zbyt długo na wynik. Ale w sumie to nie wiesz kiedy pojawiła się ta druga kreska. Może to było po 2-3 minutach ? Ale jak mówisz zrobisz jeszcze raz 20 jak nie będzie @. A ja tak się cos czuje jakby powoli coś miało nadeksc ale tak dziwnie delikatnie mnie pobolewa. To wszystko chyba związane jest jeszcze z tym zabiegiem. Więc jeśli się udało to wielkie gratulacje Anusia :):)

Gość Anusia78
Sabciu ja sie jeszcze nie ciesze przyjelam to z wielkim chlodem boje sie kolejnych lez nie ciesze sie na zapas ale fajnie by bylo gdybts miala racje Kochana

Gość Anusia78
Sabciu a ty tescik juz kupilas czy cierpliwie czekasz do 21?

Gość Anusia78
:-))

Gość tikitaki
A ja przetestowalam , juz chyba wszystkie testy na rynku i nigdy nawet po godzinie nie mialam ani sladu kreski, nawet po stymulacjach do iui!!!! A jesli o objawy , to mimo ciazy mialam wszystkie !!!! :) :(

no i się narobiło ja miała dokładnie tak samo od razu mnie złapało i to nie byle co bo zapalenie oskrzeli i dostałam tylko 3x2tabl rutinoscorbin do tego na gardło tantum verde p do psikania i tabletki do ssania i na oskrzela paracetamol pod postacią panadolu i choć na początku tzn. po tygodniu wydawało mi się że wszystkos przeszło to jednak nie do końca ciągle męczy mnie katar wcześniej miałam straszliwy kaszel ale już mi nawet przeszedł więc wygrzewaj się w łóżeczku i jeśli by Ci to nie pomagało zawsze możesz w ostatecznosci wziąć Amoksiklav lub Duomox to są antybiotyki, które są dopuszczalne w ciąży jeśli nie ma innego wyjścia. Mój gin powiedział, ze właśnie te leki z grupy penicylin można a nawet trzeba wziąć jeśli Cie męczy choroba gorzej może byc jak jej nie wyleczysz... Anusia 78 z tym testem to jest tak jak piszą dziewczyny, że nie powinno się odczytywać wyniku po czasie jaki jest podany w ulotce czasem to 5min czasem 10min ale u Ciebie nie wiadomo czy II kreseczka pojawiła się w ciągu 5 minut czy później skoro odczytałaś go po 1 minucie i jeszcze nic nie było. I to nie prawda, że każdy test pokazuje od razu ciążę moja II kreseczka pojawiła się w 26dc dokladnie w 5 minucie dwa dni później pokazało w 3 minucie a tydzień później niemalże od razu pokazał II kreseczkę :) trzymam mocno kciuki :) A i nie zawsze test pokazuje II kreseczki w dniu spodziewanej @ ja zrobiłam pierwszy test (w 26dc) przed terminem @ a miałam ją dostać między 29dc-33dc i ujrzałam już II kreseczki a czasem bywa, ze nawet w dniu spodziewanej @ nie wychodzą II kreseczki :)

Gość tikitaki
o sorry!!!!!!! mialo byc mimo BRAKU ciazy , naprawde, nawet latalam do toalety co godzine, co dawno temu bylo moim jedynym wczesnym objawem ciazy!

tikitaki dobre to co piszesz ale wierzę, ze tak było bo sama miałam podobnie jednak w miesiącu, w którym zaszłam w ciążę wiedziałam, ze coś jest na rzeczy albo zapalenie pęcherza i okazało się, ze jestem w ciąży teraz za to mam inne dolegliwości ciążowe mniej przyjemne a do tego nadal choroba mi nie odpuszcza :(

Gość sabcia74
No róznie to bywa z tymi testami z tego co się czyta. Jedne czułe bardzo, drugie mniej a od organizmu zalezy najwięcej. Anusia ja nie mam jeszcze testu, jak nie dostane to wtedy kupię :) a tyle osób nie swiadomie mi życzyło w czasie świat maleństwa w tym roku :) i to w sumie powiem ze poprzednie lata nie słyszałam takich życzen a tego roku jak zrękawa się sypały. A nikt nie wiedział że byłam na zabiegu z tym związanym. Ciekawe czy to jakiś znak :)

Gość tikitaki
Lila ja wtedy naprawde myslalam , ze sie podziebilam , bo poza tym nic nie czulam i niczego sie nie spodziewalam, za to moja mama , widzac mnie tak gnajaca tam i spowrotem , popatrzyla i mowi -a w ciazy nie jestes- to kupilam test i wtedy rzeczywiscie bylam!!!! Nie przejmuj sie , jakos przetrwasz dzieki Bogu ciaza nie trwa wiecznie :) :) :)

tikitaki dzieki Bogu, ze masz rację ciąża nie trwa wiecznie jakoś nie mogę się jeszcze przyzwyczaić że jestem w ciąży choć to prawie koniec 8tygodnia bo choroba mnie nie oszczędza i o to najbardziej się boję a do tego już 3 tydzień nudnosci i wymioty non stop masakra :(

Gość Anusia78
no coz zrobie jeszcze jeden bo na cia ze sie nie czuje wogule nic a nic mysle ze to wina testu zobaczymy co wyjdzie

Gość sabcia74
A mnie tak kłuło niedawno w podbrzuszu że nie mogłam się ruszyć, kurcze co teraz się dzieje to zaraz zwracam na to uwagę

Gość sabcia74
Liluś 1976 :) musisz uzbroić sie w cierpliwość, Twoje nudności i złe samopoczucie przynajmniej zostana wynagrodzone juz za 7 mcy :) a jakby to było zatrucie ? Więc głowa do góry i jutro nadejdzie lepszy dzien :) Powodzenia ;)

Sabciu dziękuję za pocieszenie z kazdym dnim kiedy juz myślę, że będzie lepiej trafia mnie coś i momentami jest gorzej niż było no mam chyba jakiegoś pecha ale trzeba być dobrej myśli idę za tydzień do gina na kolejne usg zobaczymy jak tam dzidziol się ma :) Anusia78 ja mimo wszystko trzymam za Ciebie mocno kciukasy i nie puszczam zobaczysz II kreseczki i żadne in vitro nie będzie Ci potrzebne :)

Gość izaMamaKacperkaIFasolki:D
to może ja dołączę do Was. Ostatnią @ miałam 10.12, Dokładnie 10.01 zrobiłam test, przez poprzednie dwa cykle @ mi się opóźniała o ok.4 dni. Ale może to głupio zabrzmi śniło mi się zrobiłam test i że wyszedł pozytywnie. skoczyłam do apteki i faktycznie jestem w ciąży :D dziś byłam zrobić sobie usg i wyszedł mi 4 tydzień. czyli byłam dość krótko w ciąży kiedy test wyszedł pozytywnie. strasznie się cieszę. mam mdłości ,czasem boli mnie w podbrzuszu i straszne urosły mi piersi i troszkę brzuch mi wywaliło. zupełnie inaczej niż przy synku. pozdrawiam

Gość Anusia78
zrobilsm rano test i jedna kreska nie czuje rozczarowania przywyklam ze co miesiac to samo ruszam z in vitro Juz nie wierze w nature

Gość sabcia74
Anusia 78 ja testu nie robiłam ale już zaczynają mi się plamienia, czyli idziemy łeb w łeb. W sumie to teraz sie okazuje że dostane w 26 dc @ a nie w 28-29.

Gość Anusia78
no ja jeszcze nie ale jutro wieczorem na 100%

Gość diabełek9090
Hej kobietki jak oceniacie szanse na dzidziusia 7 dnia cyklu przy regularnych 28 dniowych cyklach?

Gość Anusia78
bez szans

Gość sabcia74
za wczesnie, przed owu.