Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina*Karolina

plamienie/krwawienie w II trymestrze ciąży

Polecane posty

Gość karolina*Karolina

Hej dziewczyny, obecnie jestem w 16 tygodniu ciąży, przyjmuję duphaston i luteinę. Dzisiaj zauważyłam, różowe plamienie, oczywiście zadzwoniłam do lekarza prowadzącego, który stwierdził że w II trymestrze plamienie nie powinno mieć miejsca, a jeżeli jest to może być efektek niewydolności szyjki macicy. Polecił zwiększyć dawkę przyjmowanych leków, zażywać nospę i magnez, a gdyby krwawienie nasil ło się pojechać do szpitala. Niestety nie może mnie dzisiaj przyjąć ponieważ wyjeżdza :( Oczywiście spanikowana zadzwoniłam do drugiego lekarza i umówiłam się dziś na wizytę. Strasznie się boję, pierwszą ciążę poroniłam, czy miałyście podobny problem w II trymestrze.

Gość karolina*Karolina
up

Gość cccccccelina
ja ostatnie plamienie w ciazy mialam w 13 tygodniu,ale naprawde niewiele tego bylo,napewno nie nalezy tego ignorowac,ja jak tylko zbaczylam slady na bieliznie odrazu pojechalam na izbe przyjec,tam sie okazal ze wszystko jest ok,mysle ze nie masz co czekac na wizyte tylko jedz na izbe byc moze bedziesz musiala troche zostac w szpitalu na obserwacji.plamienia sie zdarzaja z roznych przyczyn czasam banalnych czasem powaznych,badz dobrzej mysli:)powodzenia.