Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wymiekammmmmm

dziewczyny wypowiedzcie sie

Polecane posty

Gość wymiekammmmmm

moj syn 4,5 m-ca spi bardzo mało: zasypia ok. 19.30 (dzieki bogu ze chociaz tyle dobrego)i spi różnie czasami do 1 wtedy go biore do siebie i spi dalej, a jak budzi sie 3-4 daje mu 120 ml mleka i wtedy już 1,5 godziny nie spi . zasypia ok. 5 nad ranem i ok 6.30 wstaje.a w ciągu dnia to juz jakas masakra: 3-4 razy po 25 minut...wymiekam...czy jemu juz tak zostanie??? oprócz tego w dzien cały czas tylko rece, rece i rece no a jak nie to beczy i steka.... jestem w szoku bo mam tez starszego synka(4l) i on do dzis spi czasami po 2 godziny qw dzien, a jak był młodszy to spał ok. 3 godzin w dzien... doradzcie cos drogie mamy.....

Gość co się dzieje w sercu mym??
na początek kłaść go troche później spać

Wydaje mi się że to zależy od energii malca i jego indiwidualnej potrzeby na sen. Pierwsze dziecko mogło sypiać dłużej albo nawet być śpiochem a drugie wcale może nie potrzebować takiej dawki snu i to jest norma. 5 miesięczniaki śpią różnie, mnie koleżanka opowiadała że jej synek przestał przesypiać połowy dnia jak skończył właśnie 5 miesięcy, no chyba że był w wózku na spacerze i do tego bujany a w domu w łóżeczko katastrofa:) i najlepsze że tak mu już zostało a ma obecnie 2 latka:D. Na noc można spróbować kłaść malucha troszkę później, na przykład o godzinkę i po kąpieli zafundować mu masaż oliwką z wyciągiem z lawendy , nie wiem czy to pomoże bo sama dopiero oczekuję na maleństwo ale chyba właśnie tak bym zrobiła:) do tego dobrze przewietrzyć pokój dziecięcy żeby nie było zbyt gorąco a jak normalna temperatura w pokoju wynosi te 21 stopni to nawet nie przykrywać niczym tylko niech śpi w pajacui co najwyżej w ciepłych skarpetkach.

Gość beboczek smoczek***
Wiesz każde dziecko ma inaczej tym bardziej takie malutkie. On nie ma jeszcze uregulowanego trybu dnia i nocy. Na początek postarałbym się na Twoim miejscu o to żeby każdy dzien mniej więcej wyglądał tak samo, tzn spacer, kąpiel, karmienie co 3 godziny. U mnie to podziałało i dziecko od 3 miesiaca śpi całą noc, w dzień praktycznie nie płakał bo co 3 godziny dostawał jeść. A co do noszenia no to tak to jest dziecko potrzebuję Cie teraz najbardziej, proponuję zaopatrzyć się w chustę.