Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość todzia14256

Czy po jakimś kursie można iść na staż?

Polecane posty

Gość todzia14256

Hey. Mam pytanie. Jestem po ogólniaku. Na studia mnie jak na razie nie stać. Pracuję jako kasjerka w markecie, ale nie chcę robić tego całe życie. I tak się zastanawiam czy po jakimś kursie np. widziałam że w Akademii Zdrowia jest kurs masażu i jeszcze inne to gdybym zrobiła sobie taki kurs to mogła bym pójść na staż w zawodzie takim jak ten kurs był?

Gość todzia14256
up...

Gość todzia14256
nie wie nikt???" :(

Gość todzia14256
:/ to nie!

Gość Polina papierska
Wiesz co raczej te kursy sa na własny uzytek bo bez jak np. chciałabyś iść do fryzjerki albo kosmetyczki bez szkoły tylko po kursie?? Ja nie. a o staz mozesz sie starac z posredniaka

Gość na staż
możesz iść bezpośrednio po ogólniaku, bez kursów ale stażowego dostaniesz mniej niż zarobisz w markecie jesli pracujesz na cały etat

Gość Polina papierska
nie pierdol stazu jest 890 plus koszty przejazdu 100 wyjdzie jak nic!

Gość pomocy na czym
ze stazowym nie jest teraz tak zle jakies 750 zł na reke. ale nie wiem czy ktokolwiek chcialby wziąć osobe na staż po zaledwie szybkim kursie

Gość nie było informacji
nie lepiej wyjechac np do anglii do magazyniu

Gość pomocy na czym
ale najlepiej zapytac w PUPie czy po kursach kierunkowych mozna isc na staz w tym kierunku czy potrzebna jest szkola.

Gość ja robilam sobie
kurs kosmetycznu z urzdu pracy lecz stazu mi nie zaproponowali sami jdnyei mialm sobie sama znalesc salon kosmetyczny i zglosic sie do urzedu

Gość todzia14256
Do nie było informacji... z chęcią bym z tego zasranego kraju wyjechała gdyby była pewna robota czy w Anglii czy w niemczech... Ale nie ma kto załatwić. i kupa:/

Gość małgorzataPolewczykowa
ja pierdole mam nadzieje ze nigdy na ciebie nei trafie niedouczona pseudokosmetyczko!!!!!!!!!!!!!

Gość pomocy na czym
no, bo jednak wydaje mi sie, że dla typowo kierunkowego stażu trzeba mieć ukonczoną szkołe.

Gość pomocy na czym
Bazienka ale kto przyjmie osobe po krotkim kursie np. do salonu kosmetycznego? nikt. i na reke wcale nie ma 890 zł, tylko 700 z czymś, jakieś 760

Gość todzia14256
to w takim razie po cholerę te kursy :/ żeby tylko kasę wyciągnąć? I nie chodzi mi o te z UP tylko tak jak mówię z Akademii Zdrowia czy np z Żaka

Gość mi sie skonczyl staz
w grudniu. dostawalam dokladnie 765 z groszami, na reke. 890 to chyba brutto :O

Gość pomocy na czym
to ja nie mam pojecia dlaczego dostawalas az tyle, moja kuzynka dostaje 740 zł na reke plus koszty dojazdu

Gość todzia14256
Bazienka poważnie piszesz? Opłaca się taki kurs z żaka????

Gość pomocy na czym
a ile trwa takie kurs?

Gość todzia14256
I ja tu nie mówię że akurat kurs masażu ... inne też wchodzą w grę

Gość Wroclovianka
jeżeli będziesz bezrobotna to możesz iść na kurs z urzędu pracy, tyle że musisz się dowiedzieć jakie są obecnie prowadzone. na staż warto iść... ja dostałam po nim ofertę pracy, ale dostałam się równocześnie na studia i wybrałam studia :/

Gość raticus-simian
kasjerki są najseksowniejsze i piekne dzici rodzą . . .

Gość todzia14256
Do konina to troszkę za daleko mam :)

Gość todzia14256
co do długości kursu to najlepiej sprawdzić na stronie danej szkoły :) bo to zależy jaki kurs i w jakiej szkole.

Gość Wroclovianka
a może jakaś policealna szkoła medyczna? tech. farmacji ? po tym od razu masz pracę. albo pomoc dentystyczna? może idź w tym kierunku

Często bywa tak, że dana szkoła gwarantuje praktyki. Jest tak np. w szkole Pro Activ. Jest to bardzo pomocne, ponieważ oprócz tego, że będziesz miała przygotowanie teoretyczne to dodatkowo również doświadczenie zawodowe.

Gość marsianka
noooo przy tych urodowych kursach z goworku jak konczysz np wizazu to dostajesz etui z pedzelkami, moze na ten stylizacji paznokci tez cos fajnego dorzucaja, ja bylam tylko na tym wizazu i jestem zadowolona, takze mysle ze warto sie zainterosowac

Gość paprykakorps
ja bylam na kursie kosmetycznym z goworku i poznalam tam dwie panie, z ktorymi zakaldam teraz salon...lepiej wziac sprawy w swoje rece niz czekac na zloty deszcz z nieba. zapisz sie na fajny kurs, zdobadz konkretna wiedze i pomysl o tym, co chcesz robic najbardziej! ja ejstem bardzi zadowolona z tamtej decyzji, a nie wykosztowalam sie na kursie

Gość hankabanka
ja bylam na kursie kosmetycznym z goworku i poznalam tam dwie panie, z ktorymi zakaldam teraz salon...lepiej wziac sprawy w swoje rece niz czekac na zloty deszcz z nieba. zapisz sie na fajny kurs, zdobadz konkretna wiedze i pomysl o tym, co chcesz robic najbardziej! ja ejstem bardzi zadowolona z tamtej decyzji, a nie wykosztowalam sie na kursie