Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sadjkljhfwh

Dieta 1200 kcal w ciąży

Polecane posty

Gość sadjkljhfwh

Jestem w 11 tyg ciąży. Nie cchę przytyć kg ponadprogramowych dlatego jestem na diecie 1200 kcal. Czy to jest szkodliwe? Przecież wiele kobiet wymiotuje więc to tez tak jakby były na diecie. Dodam, że nie jestem szczupła więc dziecko zapasy ma skąd brać.

Gość autorko.....
Zastanów się co jest dla ciebie ważniejsze...dziecko czy waga? Moim zdaniem to chyba nie dorosłaś do bycia matką skoro masz takie idiotyczne dylematy, jesteś w ciąży - więc do cholery jaka dieta? Dziecko potrzebuje wszystkiego by się dobrze rozwijać, chcesz się głodzić będąc w ciąży? Najpierw dorośnij a potem miej dzieci....bo póki co to pojęcia nie masz o tym co jest ważne w życiu. Módl się żeby dziecko donosić do końca i żeby było zdrowe.

Jak jestes taka gruba to nie dieta tylko glodowka by ci sie przydala. Najlepiej zrob tak teraz jedz normalnie a jak juz urodzisz to strzel sobie w ten durny leb to moze sobie rozumu nabijesz!!! Debilu jeden. Ze tez takie matoly chodza jeszcze po tym swiecie. :O _____________________________________ 🌼 Bartuś ur.23.06.2009 🌼 Nasze kolejne dziecko przyjdzie na swiat 2.08.2011. Jest to tez data moich urodzin :)

Autorko:o nie chcę być niemiła ale jak będziesz odżywiać sie racjonalnie i nie wpierdalać słodyczy i kebabów pod przykrywką jedzenia za dwoje, to wystarczy. Dieta 1200cal jest bardzo drakońska nawet dla nieciężarnej, a u kobiety w ciąży to przejaw głupoty:o!!!

Gość tiutiurutu
kobieto, w ciąży nie stosuje się diet. Zamiast smażonego, żryj duszone, zamiast czekolady, wpieprzaj warzywa i owoce. Jak nie zrozumiesz, to powiedz swojemu lekarzowi. Jemu łatwiej niż nam będzie Cię palnąć w ten Twój durny łeb,

Gość autorko.....
dokładnie, wystarczy jeść z rozwagą, trochę się pilnować i nie udzielać sobie dyspensy, że je się za dwoje. Ja w ciąży przytyłam 8 kg, jadłam normalnie, 3-4 posiłki dziennie plus jakieś przegryzki. Jadłam słodycze ale nie objadałam się nimi, bardziej to było jedzenie na tak zwanego smaka, zachcianek w ciąży nie miałam. Starałam się jeść zdrowo, pić wodę, jeść błonnik i dużo warzyw, żeby nie mieć zaparć i czułam się świetnie. Do tego jeszcze ruch i było na prawdę super. Rodziłam 2 godziny bo miałam dobrą kondycję fizyczną i szybciutko mi poszło.

Gość szwagierrka
Rób jak chcesz. Dziecku pewnie nie zaszkodzisz jakoś bardzo - ono sobie weźmie wszystko, a dla ciebie zostanie wielkie gówno. Popsują ci sie zęby, włosy ci zaczną wypadać i tyle bedziesz tego miała. Najlepiej jesć po prostu normalnie, nie obżerac się, ale i nie głodować. Jesli i tak szczupła nie jesteś, to chyba nie zrobi ci takiej różnicy, czy sie odchudzisz już teraz, czy po ciąży

Gość autorko.....
a dodam jeszcze że ja do chudziutkich i malutkich kobiet nie należę, zawsze miałam więcej ciałka i odkąd pamiętam rozmiar 42 był w mojej szafie...

nie wiem ile kalorii potrezbuje dziecko an tym etapie,ale watpię by 1200 zjadanych przez ciebie kalorii pozwoli NA PRAWIDŁOWE rozwijanie sie dziecka-moim zdaniem ! jak nie chcesz przybrac na wadze to po co zachodzilas w ciaze? przyszła "mamo" :D lozysko,dziecko,wody,mleko,rozciagnieta macica to wszystko kilka kg,ja 2 tyg po porodzie mialam 11 kg mniej,nic nie robiąc. JESTEŚ MOIM ZDANIEM TĘPA-DZIECKO MA BRAC SKŁADNIKI ODZYWCZE Z TWOJEGO TLUSZCZU TAK ? MASZ MYSLENIE TEPEJ ISTOTY POWAŻNIE! A kobiety na ogół nie wymiotuja cała trescia zoladka a inne mamy jedza i dostarczaja skladnikow odzywczych,a ty myslisz ze twoje dziecko bedzie zylo z twojego tluszczu HAHAHAHAHA nie no dobry kawał,ile ty masz lat ? ze takie informacje posiadasz Moja kolezanka nie jest szczupla a miala diete w ciazy,urodzila dziecko 2300

Gość sadjkljhfwh
dziękuję za wszystkie wypowiedzi. dla wyjaśnień - jestem mamą dwójki dzieci, urodziły się całkowiecie zdrowe, każda z dziewczynek miała prawie 4 kg. To jest moja trzecia ciąża, zupełnie nieplanowana.

Gość szwagierrka
Moja znajoma dosć cieżko przechodziła ciążę, rzygała sporo, a potem tak sie tego rzygania bała, że ja od żarcia odrzucilo i w sumie to chyba większość składników odżywczych czerpała z tabletek :P W każdym razie tyle, zeby dziecko całkiem zdrowe przyszło na swiat - wystarczyło, a ona po tym wszystkim wyglądała jak wymoczek. Jak autorka sobie taka dietę zafunduje, to ja mysle, ze dziecko juz tak sobie pobierze, czego mu trzeba, bo w końcu dziecka zapotrzebowanie aż takie duze nie jest - ledwie 100 czy 300 kcal na dzień (tyle więcej matka potrzebuje w porównaniu z tym, co potrzebuje zwykle). Weźmie sobie z tej jej porcji 1200 kcal 100% wapnia, żelaza, cynku i tych innych rzeczy, a autorce zostanie tyle, co jakby kromke suchego chleba zjadała. i to sie NA NIEJ odbije przede wszystkim. Będzie szczupła, ale łysa i bez zębów.

Gość szwagierrka
Najlepiej po prostu wyeliminuj te rzeczy ze swojej normalnej diety, które są tylko dla przyjemnosci - jakies ciastka i inne słodycze. Jedz mieso, jajka, nabiał, warzywa, owoce, pij wodę mineralną. Jak juz koniecznie chcesz dietować, to moze lepiej nie 1200 kcal, tylko powiedzmy 1800. Jak zobaczysz, ze ci nie służy i ze wygladasz xle, to trochę zwiększysz. Choc najlepiej daj sobie w ogóle spokój z dietami, jedyne co, to jesć wartosciowe zarcie

Gość SysioooLinaaa:)
Jeju to jest jej dziecko, jej ciało i może robić co chce;] szczekacie ale to wy pewnie przytyłyście w ciąży po 20-30 kilo i jestescie teraz grube i zazdrościcie jej, że ona taka nie będzie ;] znam kobiety które w ciązy przytyły 5-10 kg i dzieci zdrowe się urodziły więc bez przesady ;]

Gość sadjkljhfwh
Oooo, chociaż jedna przyjazna dusza. W pierwszej ciąży jadłam na potęgę, wszystko na co miałam ochotę. Przytyłam 25 kg. W drugiej bardzo się pilnowałam, jadłam 4 posiłki dziennie, nie smażone, zdrowe, nie obżerałam się - przytyłam 20 kg! Nie wiem już co mam robić, żeby przytyć mniej!

Gość no niewiem czy dziecko
sobie tak z niej pobierze . Kiys w dzien dobr tvn mwili o odchudzajacych sie kobietach w ciazy. :P Wszystkie ktore sie odchudzaly urodzily chore dzieci ktore do tej pory maja problemy ze zdrowiem. Jak dla mnie to autorka ma niepokolei w glowie.

Gość alaaa ma kotaaaa
Jestem na diecie 1500kc pod nadzorem diabetologa. Mam cukrzycę... marzę, żeby to się już skończyło.

Gość sadjkljhfwh
ale nie mylcie głodówki z racjonalną dietą. Bo tu jedna napisała, że będę głodować. No nie wiem - dla mnie 1200 kcal to nie jest głodówka. Ja spokojnie się najadam.

Gość 1200 kcal to zdecydowanie za
mało, ja przy moich 51 kg przez pierwszy i drugi trymestr jadłam 1800kcal, a w ostatnim o 300 więcej