Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anaaaaaaaaaaaaa

POBIERACZEK.PL

Polecane posty

Gość anaaaaaaaaaaaaa

Dostał ktoś od nich teraz jakie sprzedsądowe wezwanie do zpałaty ?? co robić nic tam nie ściagnęłam , nawet dane są jakie kij wie skąd

Gość Lauralauralaura
po ip ie namierza, ludzie to było tak szeroko rozglaszane a wy dalej jak te tepaki

Gość anaaaaaaaaaaaaa
płacic czy nie ?? krótka piłka

Gość rrtk.
wpisz sobie w google i wyskoczy ci mnóstwo osób co maja taki sam problem jak ty. NIE PŁAĆ bo oni maja tysiące spraw w sadzie i nie zakładają kolejnych bo im się to po prostu nie opłaca. A jeśli sie boisz to możesz to zgłosić na policje bo slyszałam że i tak ludzie robią. Na stronie pobieraczka napisane jest że pobieranie jest darmowe więc oni są oszustyami

Gość anaaaaaaaaaaaaa
dziękuję za odpowiedź czytałam troche na innych forach i juz sama nie wiem szczerze

Gość ja na twoim miejscu
Wpisz sobie w Szukaj "pobieraczek" i zobaczysz ile tematów z kafeterii ci wyskoczy. No i nie płać.

Gość anaaaaaaaaaaaaa
no to co mam robić:( w dodatku nie ma tam moich dobrych danych adres sie nie zgadza itd a maila mogłam nie dostać nie pomóżcie

Gość anaaaaaaaaaaaaa
up

Gość nie płać
i tak jak ktoś napisał poszukaj tematów na kafe, nikt nie płaci tym oszustom

Gość ja odpowiem
o tym pobieraczku ostatnio coraz głośniej az się dziwie ze tego jeszcze w wiadomościach nie pokazali

Gość ale masz problem ja miesiac
temu miałam przedsądowe wezwanie i olałam nie sciagałam nic tylko sie zalogowałam na lipnych danych nie płac ...nikgt nie płaci bo to oszustwo jak chciałam cos sciagnąć to nie dało rady na nic ..więc chciałam usunąć konto i tez nie dało sie no to olałam i dostałam meila z wezwaniem ...juz jak im zapłace zeby sie nie zdziwili .niech mnie podadzą dosądu ...nie mam umowy z nimi i koniec a ten swój regulamin to w buty mogą sobie wsadzic

Gość anaaaaaaaaaaaaa
co to niby oznacza ta decyzja UOKiK?

Gość ZE TO ZŁODZIEJE I OSZUŚCI
POMIMO IŻ GDZIES TAM MAJA OPISANE MACZKIEM ze sie płaci nie ma tego na głównej stronie ...a to naciąganie bez ostrzeżenia .... olej to i nie płac jak nikt nie płaci

Gość Ślepaś to płać!!!
Informacja dla użytkowników Podczas 10-dniowego bezpłatnego okresu próbnego przysługuje prawo do pisemnego odstąpienia od umowy (fax, email itp.). Po upływie 10-dniowego okresu próbnego ważność i koszt umowy zgodnie z Regulaminem.

Gość Ślepaś to płać!!!
półka Eller Service postanowiła zaskarżyć decyzję UOKIK w punktach uznających reklamę serwisu za wprowadzającą konsumentów w błąd oraz w punkcie nakładającym na wspólników karę finansową. Podstawowy zarzut wobec decyzji, dotyczyć będzie faktu pozbawienia wspólników możliwości ustosunkowania się w trakcie postępowania względem zebranych dowodów, stanowiących podstawę rozstrzygnięcia. Należy podkreślić, iż ewentualne wprowadzenie konsumentów w błąd poprzez niedozwoloną reklamę, o którym mowa w decyzji UOKIK, dotyczy tylko i wyłącznie etapu przedkontraktowego czyli momentu w którym użytkownik zapoznał się z reklamą, ale nie zapoznał się jeszcze z treścią regulaminu usług. Zgodnie z punktem drugim decyzji UOKIK, sama procedura zawierania umów w serwisie Pobieraczek.pl jest skonstruowana poprawnie i zawiera wszystkie istotne informacje potrzebne konsumentowi do podjęcia decyzji dotyczącej umowy. Oznacza to, że nawet w przypadku utrzymania przez sąd w mocy rozstrzygnięcia wydanego przez UOKIK, zgodnie z którym reklama darmowego okresu próbnego mogła wprowadzić konsumentów w błąd na etapie przedkontraktowym, to fakt ten i tak pozostanie bez jakiegokolwiek wpływu na ważność zawartych umów. Należy bowiem pamiętać, iż na etapie kontraktowym każdy użytkownik jest bezwzględnie zobowiązany do zapoznania się z treścią regulaminu oferowanych mu usług. Niezbędnym warunkiem dokonania rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl jest złożenie oświadczenia woli o zapoznaniu się z treścią regulaminu oraz jego całkowita akceptacja. Konsumenci muszą być świadomi, iż żadna decyzja administracyjna nie zwolni ich z obowiązku zapoznania się z treścią zawieranych umów. Pomijając fakt wadliwości materiału dowodowego zebranego przez UOKIK, wspólnicy nie mogą zgodzić się także z zawartym w decyzji stwierdzeniem, iż informacja dla klientów wskazująca na koszt i długość obowiązywania umowy, utwierdzała konsumentów w przekonaniu o bezpłatności usług serwisu. W swoim rozstrzygnięciu prezes UOKIK pominęła fakt, iż każdy użytkownik rejestrujący się w serwisie Pobieraczek.pl otrzymuje możliwość bezpłatnego wykorzystania pakietu danych w wielkości 1GB. Wszelkie opłaty, które są pobierane od użytkowników, dotyczą tylko i wyłącznie pakietu danych możliwego do wykorzystania niezależnie od pakietu dostępnego w trakcie 10 dniowego okresu testowego. Zawarte w treści decyzji UOKIK stwierdzenie, zgodnie z którym pobieranie filmów i piosenek z Internetu zwyczajowo odbywa się za darmo, wspólnicy spółki postanowili pozostawić bez komentarza. Podkreślić należy, iż zgodnie z treścią decyzji, do UOKIK wpłynęło około 230 skarg konsumenckich związanych z działalnością serwisu, podczas gdy dotychczasowe komunikaty prasowe wskazywały na liczbę około 30 tysięcy skarg. Potwierdza to tezę, iż cały problem związany z funkcjonowaniem serwisu Pobieraczek.pl został wyolbrzymiony poprzez nagonkę prowadzoną w mediach oraz na forach internetowych. Zdecydowana większość użytkowników serwisu korzysta z jego usług świadomie, zaś ewentualne skargi pochodzą tylko od użytkowników, którzy nie zapoznali się z regulaminem. Pragniemy wskazać, iż spółka Eller Service działa wyłącznie z poszanowaniem przepisów obowiązującego prawa. W związku z tym, niezależnie od rozpoczętej procedury odwoławczej, w punktach objętych klauzulą natychmiastowej wykonalności, wydana decyzja została przez spółkę zrealizowana. Treść i forma reklam oraz informacji handlowych znajdujących się na stronie serwisu Pobieraczek.pl została w całości dostosowana do wytycznych UOKIK. Na stronie serwisu zamieszczono także link do wydanego przez UOKIK rozstrzygnięcia.

Gość Ślepaś to płać!!!
Załącznik nr 2 "Cennik" Spółka umożliwia zawarcie umowy o świadczenie Usługi Usenet w następujących pakietach cenowych: 1. Pobieraczek5 - Limit 5 GB transferu miesięcznie, okres świadczenia usługi - 12 miesięcy od dnia jej aktywacji - 7,90 PLN (słownie siedem złotych dziewięćdziesiąt groszy) brutto miesięcznie, opłata pobierana jednorazowo za cały okres świadczenia usługi poza okresem Bezpłatnego Testowania 2. Pobieraczek10 - Limit 10GB transferu miesięcznie, okres świadczenia usługi - 9 miesięcy od dnia jej aktywacji - 9,90 PLN (słownie dziewięć złotych dziewięćdziesiąt groszy) brutto miesięcznie, opłata pobierana jednorazowo za cały okres świadczenia usługi poza okresem Bezpłatnego Testowania 3. Pobieraczek20 - Limit 20GB transferu miesięcznie, okres świadczenia usługi - 3 miesiące od dnia jej aktywacji - 19,90 PLN (słownie dziewiętnaście złotych dziewięćdziesiąt groszy) brutto miesięcznie, opłata pobierana jednorazowo za cały okres świadczenia usługi poza okresem Bezpłatnego Testowania

Gość Ślepaś to płać!!!
W CAŁYM ZAKRESIE DOZWOLONYM PRZEZ PRAWO, ŚWIADCZONE USŁUGI, WŁĄCZNIE Z WSZELKĄ DOSTĘPNĄ POPRZEZ NIE LUB INNE USŁUGI ZWIĄZANE Z WITRYNĄ WWW ZAWARTOŚCIĄ LUB INFORMACJĄ, SĄ UDOSTĘPNIANE "TAKIE, JAKIE SĄ". USŁUGODAWCA, JEGO LICENCJOBIORCY ORAZ DOSTAWCY USŁUG NIE DAJĄ ŻADNEJ GWARANCJI ODNOŚNIE TYCH USŁUG LUB DOWOLNEJ WITRYNY WWW DO KTÓREJ ZAMIESZCZANE SĄ ŁĄCZA, ZARÓWNO WYRAŻANEJ JAK DOMYŚLNEJ, WŁĄCZNIE Z, ALE NIE OGRANICZAJĄC DO, GWARANCJI PRZYDATNOŚCI HANDLOWEJ, PRZYDATNOŚCI DO KONKRETNEGO CELU ORAZ NIENARUSZANIA PRAW AUTORSKICH. PRZYJMUJESZ NA SIEBIE PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ I RYZYKO PODCZAS UŻYCIA USŁUG, WITRYNY WWW ORAZ WITRYN DO KTÓRYCH ZAMIESZCZANE SĄ ŁĄCZA. Usługodawca ORAZ JEGO LICENCJOBIORCY I DOSTAWCY USŁUG nie gwarantują, że materiały i funkcje dostępne w usługach będą dostępne bez przerw i błędów, że uszkodzenia zostaną naprawione lub że usługi oraz serwery je zapewniające są wolne od wirusów i innego złośliwego oprogramowania. Usługodawca, JEGO LICENCJOBIORCY, DOSTAWCY USŁUG oraz WSZYSCY współpracownicy WYMIENIONYCH nie odpowiadają za użycie usług, włącznie z, ale nie ograniczając do, zawartości czy dowolnych błędów w niej zawartych. Użytkownik akceptuje wszelkie ryzyko związanie z pobieraniem lub w inny sposób pozyskiwaniem zawartości poprzez udostępniane usługi i odpowiada za wszelkie uszkodzenia lub inne straty, które mogą wyniknąć z pobrania wszelkiej zawartości. DODATKOWO, W CAŁYM ZAKRESIE DOZWOLONYM PRZEZ PRAWO, USŁUGODAWCA, JEGO LICENCJOBIORCY, DOSTAWCY USŁUG ORAZ PARTNERZY NIE SĄ ODPOWIEDZIALNI ZA ŻADNE BEZPOŚREDNIE, POŚREDNIE, PRZYPADKOWE, WYNIKŁE, SPECJALNE, SKUTKUJĄCE ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ KARNĄ LUB CYWILNĄ I INNE USZKODZENIA, WYNIKAJĄCE Z LUB POWSTAŁE W ZWIĄZKU Z USŁUGAMI I/LUB ZAWARTOŚCIĄ LUB INFORMACJĄ POPRZEZ NIE OTRZYMANĄ. JEŚLI JESTEŚ NIEZADOWOLONY Z USŁUG, MOŻESZ JEDYNIE ZREZYGNOWAĆ Z KORZYSTANIA Z NICH. W sprawach nieuregulowanych zastosowanie mają przepisy kodeksu cywilnego. Strony dokonują wyboru prawa polskiego jako prawa właściwego dla zobowiązań wynikających z niniejszych warunków. Spory mogące wyniknąć z niniejszych warunków rozpozna sąd właściwy dla siedziby usługodawcy. Wszelkie działania w odniesieniu do korzystania z usług muszą zostać podjęte w ciągu 1 roku od zaistnienia przyczyny. W przypadku działań wynikłych z konieczności wyegzekwowania postanowień niniejszych warunków strona skarżąca może wnosić o zwrot kosztów i opłat prawniczych. W przypadku decyzji sądowej o nieważności któregoś z postanowień niniejszych warunków, zostanie on anulowany w najmniejszej możliwej rozciągłości, tak że pozostałe warunki nie przestaną obowiązywać. Dostawcy usług związanych z działalnością usługodawcy są stroną trzecią. Wszelkie powiadomienia przesyłane przez usługodawcę użytkownikowi zgodnie z niniejszymi warunkami mogą być dostarczane przez zamieszczenie w usługach, wysyłkę pocztą lub pocztą elektroniczną, w dwóch ostatnich przypadkach na adres podany przy rejestracji. Powiadomienia do usługodawcy mogą być dostarczane: (a) w przypadku naruszeń praw autorskich lub intelektualnych wyłącznie do wyznaczonych przez usługodawcę osób podanych powyżej; (b) w przypadku podejrzeń naruszenia niniejszych warunków na adres abuse@pobieraczek.pl oraz (c) w pozostałych przypadkach na adres usługodawcy podany w witrynie WWW, www.pobieraczek.pl.