Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kArOlCiAzzzz

ŁOŻYSK KTÓRA Z WAS TAK MIAŁA???

Polecane posty

Łożysko tylne dochodzi do ujscia wewnętrznego??? Dziewczyny lekarz mi powiedział tylko ze trzeba bedzie to kontrolować,ale o co chodzi z tym łozyskiem???dodam że podczas badania byłam w 13 tygodniu.

tzn chyba, ze masz przodujace lozysko, czyli ze zaslania ujscie macicy do pochwy... a to chyba nie dobrze, bo najpierw powinno sie urodzic dziecko a pozniej dopiero lozysko... Glowy nie dam, ze to o to chodzi...

No z tego co ja naczytałam to też mi sie tak wydaje ze skoro dochodzi do ujścia tzn,ze przodujące:(ale mam nadzieje ze to nie o to chodzi,i że sie jeszcze podniesie hmmm:(

Gość kijevna
też mi się wydaje, że przodujące - ale to dopiero 13 tydz. masz spore szanse, że Ci się podniesie... w pierwszej ciązy miałam przodujące w 16tyg. i się podniosło, w drugiej niestety nie, ale nic złego z tej okazji się nie dzieje - jedynie będę miała cesarkę... no może z seksu nici - chociaż to różnie radzą

tak, zapewne o to lekarzowi chodzilo- że masz łozysko przodujące. Ale jeżeli powiedział, że łozysko dochodzi, to nie jest to łozysko całkowicie przodujace, ale np. brzeznie, bocznie lub częściowo. Nie martw sie, lekarz bedzie to kontrolowal. Rodzilas juz kiedys, miałas wyłyżeczkowania jamy macicy? Najczęściej wtedy takie lozyska występuja.

Tak rodziłam juz poród sn,ale nie mogłam łożyska urodzć poprzez co miałam łyżeczkowanie:(mam nadzieje ze nie bedzie problemów w przebiegu ciąży...

też miałam przodujące łożysko w ok 16 tyg ale juz po miesiącu sie cofnęło i jest ok

Ja mialam tak na poczatku łozysko jakby przodujace.Jednak lekarz mowil,ze to czesto sie zmienia i jest wszystko ok.Tak wlasnie bylo u mnie.Przesunelo sie tam gdzie mialo byc,a mojej ciazy nic nie zagraza.Dlatego nie ma co sie zamartwiac na zapas.