Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdlol12345

Zapalenie zołądka Helicobacter Pyroli, Zapalenie przełyku, A STRES!

Polecane posty

Gość asdlol12345

Witam. od miesiąca miałem bóle brzucha, dziwny nie smak na gardle , nudności, zdarzały sie wymioty, duszności. Robiłem sobie wszystkie badania nic mi nie wykryło. Trafiłem do szpitala , zrobili mi gastroskopie i wykryło Helicobacter Pyroli. Od miesiąca unikam stresu ( szkoły , przyjaciół , wychodzenia z domu ). Życie stało sie koszmarem. Zapalenie przełyku typu A wg L.A. , Zapalenie żołądka bakterią Helicobacter Pyroli. Biore Polprazol (1 tabletke 20mg natczo 30min przed jedzeniem z rana). Klabax (1 tabletke rano i wieczorem) Metronidazol Polpharma (2 tabletki rano i 2 tabletki wieczorem) Antybiotyk sie skończył, polprazol kazali mi brać przez 2 tygodnie. Ale dalej mam ten niesmak na gardle, dziwne uczucie podczas stresu (zawroty głowy, osłabienie, uczucie ze zaraz moge zemdleć, czuje sie także jakbym miał zaraz zwymiotować a czasem właśnie wymiotuje.) NIewiem co robić unikam świata, wie może ktoś ile leczy sie te zapalenie przełyku. Przypuszczam ze zapalenie przelyku stało się poprzez helicobactor pyroli. Czuje ze stres jest głównym źródłem moich dolegliwości, dodam ze przed złapaniem tej bakteri nie miałem nigdy takich uczuć nigdy sie nie stresowałem na lekcji zawsze byłęm aktywny, gdy dostałem jedynke podchodziłem do tego z uśmiechem. Najgorszy problem mam że pod wpływem stresu gorzej się czuje. Dodam ze rano budze się z suchymi ustami i zielonym osadem na języku. Wiecie może jak pomóc??? Czy to jest nerwica żółądka czy coś prosze pomóc, poprostu jeżeli ktoś mi pomoże to uwolni mnie z tego koszmaru =(

Gość kilcia
A jesteś pod stałą kontrolą gastrologa?Leki dobre dostałeś,ale ta bakteria ma to do siebie,ze się uodparnia i trzeba zmieniać zestawy leków.Ja też mam zapalenie żołądka ale bez obecności helikbacter pylori.A refluksa Ci nie znaleźli?A ile masz lat?

Gość asdlol12345
Nie jestem pod stałą kontrolą gastrologa. Leki dostałem te co napisałem, wydaje mi się ze dobre, Z tego co wiem zapalenie przełyku to inaczej refluks więc mam. Mam 17lat, ty też masz tak samo ze pod wpływem stresu robi ci sie nie dobrze?

Gość aswerka
idz do lekarza, a nie jecz tutaj ;/ tez mialam bakterie HP, okropne bole zoladka i jakos zyje ;/

Ja odstawiłam leki, bo zdychałam po nich, myślałam, że nogi wyciągnę :O Metronidazol... :O i antybiotyk :O Musiałabym brać kolejne zwolnienie, żeby brać leki, po których nie dałam rady jeść ani stać na nogach. Postawiłam na leczenie izopatyczne i dietę i jest w porządku.

Gość asdlol12345
Ja praktycznie jak niemam stosunku z stresem, to choroba odczułem spokojnie. Odpowiedzcie czy ktoś z was miał takie powikłania ze stresem jak ja podczas tej choroby. Odpowiedzi w stylu "nie jęcz tutaj" sa zbędne.

Gość blabliczka kochana
"Od miesiąca unikam stresu ( szkoły , przyjaciół , wychodzenia z domu )" przyjaciele byli dla ciebie zrodlem stresu? :O masz nerwice chłopczyku wiec nie jecz tylko na jakas terapie sie zapisz...a te hp i inne choroby...to tylko sprawy poboczne:O

Gość asdlol12345
możliwe ze to nerwica? ale to sie pojawiło wraz z tym helicobacterem wcześniej nie miałem zadnych objawów nerwicy itp

Gość kilcia
A od kogo dostałeś te leki?Ja też tak mam,ale to nie jest na pewno związane z bakterią.Spróbuj się nie denerwować.A jakąś dietę dostałeś?Powinno się stosować dietę lekkostrawną.Będzie lepiej.No i oczywiście nie stresuj się tak>To podstawa.Wiem,ze to trudne,ale sam przyznajesz,że jest lepiej.No i dieta lekkostrawna.A jeśli chodzi o refluksa,to dostaję na to Controloc.I jest lepiej.Jak mówiłam,nie mam tej bakterii.Jak masz pytania to zapraszam na gg:25434464.Pozdrawiam.