Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studniowkowyproblem11111

studniowka i bielizna...

Polecane posty

Hej! Otóż niedługo mam studniówkę, kupiłam satynową sukienkę i zastanawiam się jaką bieliznę do niej dobrać, wiem że na pewno czerwone majtki + czerwona podwiązka, ale czy nie będą one widoczne pod satyną? No i rajstopy? Dzięki za pomoc :*

Podstawa, czy dobrałaś odpowiednio stanik? Przy najpiękniejszej kreacji wystający obwód, ramiączka albo silikonowe ramiączka wyglądają okropnie i wszystko psują. Upewnij się, czy nic Ci nie wystaje, nie zjeżdża, nie przeszkadza, czy po kilku ruchach nie masz obwodu wystającego spod sukienki na plecach, czy po podniesieniu rąk miski nie lądują na piersiach i czy stanik odpowiednio podtrzymuje biust.

Stanik już mam, bardotka, gdyż wybrałam sukienkę na cienkich ramiączkach. Jest wszystko w porządku, ale martwię się o dolną część bielizny...

Gość a ja mysle o
skórzanych stringach :) a co....

Wszytko zależy od bielizny i sukienki. Z rajstopami nic prostszego niż sprawdzić to. Jeśli sukienka jest obcisła w pasie a ty nie należysz do osób które idealnie wpasowują się w rozmiar rajstop (to rzadkość nawet szczupłym osobą pasek rajstop może się nie ładnie wrzynać). Jeśli będą nie ładnie wyglądać a koniecznie chcesz ubrać rajstopy a nie pończochy spróbuj cieńszych lub takich bez szwów. Stanik należy wybrać zależnie od dekoltu ale jego już masz. Majteczki dla mnie powinny tworzyć całość z góra bo tak lubię ale wiem że wiele osób nie przejmuje się tym zbytnio. Jeśli sukienka jest bardzo obcisła w pupie to lepiej wybrać: 1. figi/bokserki (dowolne nie wycięte w pupie) z bielizny bezszwowej inaczej będą się zaznaczać na pupę 2.stringi bez zbędnych ozdób np. kokardek czy czegoś co może się odznaczać pod sukienką Jeśli nie jesteś pewna co będzie się odznaczać a co nie to po prostu zmierz różnego rodzaju majteczki do tej sukienki.

Mam majtki bezszwowe ale widać górę, tzn pod brzuchem odznacza się pasek i na plecach też, nie wiem co mam zrobić... a nie chcę sukienki zmieniać

Właśnie takie jak pokazała malamikra miałam na myśli. Są także w różnych fasonach ja preferuje takie stringi do najbardziej obcisłych rzeczy kupuje w reserved i w intimisimi. Nie ma możliwości żeby było je widać pod satyną. Ja nosze je pod moje obcisłe sukienki nawet pod najbardziej przylegającą do ciała z poliestru ich widać nie było. Owszem pod cienkim jedwabiem troszkę się odznaczały ale satyny do jedwabiu nie ma co porównywać. A zapomniałam intimisimi mają szew na pupie(nie widoczny bo a wcięciu) więc w 100% bezszwowe nie są.

Gość studniówkowyproblem11111
Tylko czy znajdę czerwone, popatrzę po tych firmach, dzięki wielkie :*

Myślę że jak wejdziesz do sklepu z bielizn a to coś się znajdzie:) W re na pewno nie ma bo tam są tylko standardowe kolory białe czarne brązowe cieliste. W intimisimi zazwyczaj mają dużo kolorów tylko że są wyprzedaże wiec może nie być (na wyprzedażach mają na nie promocje). Na pewno kiedyś były bo miałam czy teraz są nie wiem. Jeszcze carry tam czasem coś jest. Sloggi kiedyś produkowało czerwone jednak od dłuższego czasu widzę tylko białe cieliste lub czarne.

Na studniówkę tylko czerwone stringi:) Oczywiście najlepiej gładkie, żeby nie odznaczały się pod sukienką. Generalnie nie jestem przesądna, ale chyba nie warto ryzykować ;)