Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maja100

Ile razy dziennie powinno pić sie herbatę ze skrzypu polnego by dało to jakies e

Polecane posty

Gość sranie w banieeeeeee
A o efektach zapomnij, może za 100lat.buaahhha!!!!!!!!!!!!!! Tu masz ważne do realizacji linki: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, urodę, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy zastosować dietę surową owocowo-warzywną http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Jestem szczupła, figurę mam wrecz idealna. Chodzi mi głównie o wzmocnienie wlosow by szybciej rosly.

Gość d-dwa
Zioła krzemionkowe. Od dawna w fitomedycynie panuje pogląd, że związki krzemu zapewniają prawidłową regenerację tkanki łącznej właściwej oraz są niezbędne dla utrzymania właściwej struktury nabłonków. Związki krzemu wywierają wpływ przeciwwysiękowy. Są niezbędne do syntezy i konglomeracji włókienek kolagenowych i elastynowych. Zapobiegają powstawaniu owrzodzeń na błonach śluzowych, kamieni i złogów w układzie moczowym oraz żółciowym, ponadto przeciwdziałają rozwojowi blaszek miażdżycowych w tętnicach. Wzmacniają i uszczelniają naczynia krwionośne. Dlatego też polecano zioła krzemionkowe osobom chorującym na gruźlicę i permanentnie zapadającym na stany zapalne oskrzeli, opłucnej i płuc. Zioła bogate w krzemionkę nie wystarczy zaparzyć. Konieczne jest gotowanie surowca przynajmniej przez 10 minut. Krzemionka długo rozpuszcza się w wodzie, jednakże po przejściu do wyciągu staje się koloidalna i łatwo przyswajalna. Na 1 szklankę wody należy wziąć 1-2 łyżki surowca. Odwar przyjmować doustnie 3-4 razy dziennie po 100-200 ml przez 2 tygodnie, następnie 200 ml dziennie przez wiele miesięcy. Zalecane jest zmienianie stosowanego zioła krzemionkowego co 3 miesiące. Grupę ziół krzemionkowych określano jako Elastotropica środki uszczelniające i stabilizujące nabłonek pęcherzyków płucnych, wzmacniające tkankę płucną, pobudzające regenerację (gojące) płuc. Do surowców bogatych w krzemionkę należą Herba Equiseti ziele skrzypu Herba Pulmonariae ziele miodunki Herba Galeopsidis ziele poziewnika Herba Galii ziele przytulii Herba Polygoni avicularis ziele rdestu ptasiego Herba Urticae ziele pokrzywy Rhizoma Graminis kłącze perzu Lichen islandicus porost islandzki Herba Boraginis ziele ogórecznika http://rozanski.li/?p=2292

Gość tylko .
zioła ziołami,napewno nie zaszkodzą, ale ja bym optowała za dietą surową owocowo-warzywną- link w ww. poście, a w zasadzie za realizacją wszystkich punktów

Gość gość
Właśnie w diecie w-o (dr Dąbrowskiej), powinno się pić te zioła krzemionkowe. Jestem teraz w trakcie, po tygodniu moja skóra jest ściągnięta, wysypało mi miliard krostek i ratuje się obecnie mieszankami ziołowymi na ładną cerę, paznokcie i włosy.