Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 12 no własnie

Kurcze nie mam pojęcia jak pomalować salon:(

Polecane posty

Gość 12 no własnie

Szukam i szukam i nicccc ciekawego....a chciałam coś fajnego oryginalnego

Gość klawyziutekkkk24
Pomaluj wałkiem

Gość 12 no własnie
pomarńcz odpada bo jest wszedzie nawet u mnie w pracy..:)

poszukaj jakiś dwóch fajnych kolorków i zestaw ze sobą, ja taak mam w salonie na poddaszu, ściany 1 kolorek, skosy 2 a kawałek prostego sufitu na biało wygląda to extra

Gość Lala_66
Ja też długo myślałam, aż w końcu wpadł mi w ręce katalog magnata i zobaczyłam połączenie brązu i turkusu, i w takiej kolorystyce mam salon, na jednej ze ścian mam położoną strukturę pergameno cyrkon w brązie a reszte ze ścian pomalowane mam w kolorze szmaragdowa toń też z magnatu, mam ciemno brązowe meble, skórzany brązowy narożnik z turkusowymi poduchami, dywan również turkusowy, bardzo lubię przebywać w swoim salonie, uważam, że jest nietuzinkowy.

Gość haloo_10
Wgraj zdjęcie salonu do kreatora wnętrz i spróbuj go wirtualnie pomalować. Ja tak robię przed malowaniem mieszkania. Czasem trudno wyobrazić sobie połączenie kolorów a taki kreator w tym pomaga. Ja korzystam z tego na stronie Śnieżki, ale inni producenci też pewnie mają.

Gość gość
ja salon wykonczyłam przy uzyciu kamienia dekoracyjnego bruk-bet postawiłam na jasny kamien oval który dodał ciepła temu wnetrzu

Gość gość
Może na jednej ze ścian połóż strukture? To bardzo fajny efekt. Magnat ma sporo do wyboru. Mnie sie podoba Velatura. Wyglądem przypomina aksamit.

Gość gość
Ja mam strukturę Samum z magnata na ścianie, taki efekt pustynnego piasku, reszta ścian pomalowana na taki beżowo szary kolor, ogólnie cały salon utrzymany w stylu safari, można tak to nazwać, przypomina nam to o naszej ukochanej Afryce gdzie byliśmy w podróży poślubnej

Gość kwiatorientu
Zawsze marzyłam o jasnym salonie, z jakimś jednym mocniejszym akcentem. Przejrzałam mnóstwo zdjęć z inspiracjami w internecie i w końcu się zdecydowałam na dwa kolory - na trzech ścianach jest kolor Stalowe Magnolie, a na jednej, na której jest też okno, jest "kwiat orientu". Oba kolory ze śnieżki barwy natury. Do tego mam jasne meble, jasne dodatki - głównie różowe i srebrne, ale jest też trochę mocnych szarości. Znajomi jak przychodzą to pytają czy mi to jakiś architekt projektował, a to ja sama! Wystarczy po prostu trochę popatrzeć jak mają inni i można się super zainspirować!

Gość gość
A może farba strukturalna, my mamy taki jakby efekt aksamitu na ścianach,to struktura Velluto z magnata

Gość gość
skorzystaj z kreatora wnetrz na stronie magnat - pomocna aplikacja do tetsowania co bedzie dobrze pasowac w nasyzm mieszkanku :)

Gość gość
Jeśli masz mało mebli tudzież obrazów, to może połączyć farbę i tapetę? Tikkurilla ma takie zestawy, z tym że tapety mają bardzo mocne, duże wzory.

Gość gość
A może jakaś farba strukturalna, ja mam w salonie stiuk wenecki magnata, wyglada to rewelacyjnie

Gość gość
Nasikaj na sciane we wzory tygrysie, bardzo modne!

Gość gość
Albo niech se wsadzi pedzel w pupe i pomaluje na brazowo.

Gość gość
malujac salon postawilismy z mezem na strukture dekoracyjna grassi farb magnat, ktora jest efektowna i nadala pzestrzeni klimatu

Gość gość
na rynku jest dostepny ogrom roznego rodzaju farb i struktur (np. pergameno, trawertyn, beton czy perla sabbia) wiec jest w czym wybierac tworzac swoj idealny salon