Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Masturbator111

Rząd chce zrobić z Polski drugi Czarnobyl i zbudować BOMBĘ ATOMOWĄ!

Polecane posty

Gość Masturbator111

wszystki cywilizowane kraje Europy wycofuja sie z energetyki atomowej! Wlochy zrobiely to juz w roku 1990! Szwecja jest na drodze do tego! plany takie maja Niemcy i Holandia! Norwegia, Austria, Irlandia, Portugalia nie miały nigdy i nie mają elektrowni atomowych! zachod juz zrozumial jakie niebezpieczenstwa niesie ze soba energrtyka atomowa! dzis tylko w krajach 3 swiata buduje sie nowe elektrownie atowe! kraje wysoko rozwiniete sie z tego wycofuja! ze wzgledu na niebezpiczenstwa ta forma pozyskiwania energii to slepa uliczka w rozwoju energetyki! A CO ROBI RZAD T.!? rzad T. chce w polszy budowac 2 elektrownie atomowe! po co? a po co sie buduje elektrownie atomowe!? RZEBY ZROBIC BOMBE ATOMOWOM! tak! a po co iran czy korea pln buduja i budowaly te elektrownie? rzeby potem zrobic bombe atomowom! bo te elektrownie do niczego innego sie nie nadaja! polska pod rzadami PO skonczy w izolacji jak Iran! trzeba miec nadzieje ze Rosja bedzie czuwac i rosyjskie samoloty zbombarduja elektrownie atomowom w polszy przed jej uruchomieniem tak jak to zrobil izrael w iraku! ludzie otworzcie oczy! powiedzcie NIE dla planow budowy POLSKIEJ BOMBY ATOMOWEJ! przyszlosc to energia wiatrowa, geotermalna, sloneczna, wodna! jak T. chce zapewnic bezpieczenstwo energetyczne to niech zbuduje farmy wiatrowe! TAK! farma wiatrowe w kazdej gminie! jak Orliki! a nie on chce budowac elektrownie atomowom zeby potem zrobic bombe atomowom! ludzie w smolensku to byl zamach!

Podaj źródła tych informacji, szczególnie faktu, że większość krajów nie chce budować takich elektrowni.

Gość antonina-18
jestam za, oczywiście najlepsze, chętnie bym podpisała w takiej sprawie petycję

farmy wiatrowe w każdej gminie :D :D :D dobre sobie , może jeszcze mamy suszyć swój kał i spalać w przydowmowym piecu :D ? według ciebie Finlandia, Francja , japonia , usa to nie sa cywilizowane kraje ? :D każdy z nich buduje minimum jeden nowy reaktor :classic_cool:

{ Ryzyko katastrof spowodowanych awarią urządzeń jądrowych nie wydaje się tak wielkie jak w przypadku innych gałęzi przemysłu, a jednak w historii notowano ich już kilkanaście. } http://www.ratownictwo.chem.pl/arty/katas.htm Punkt 12. No i obawiam się że Polska energetyka nie obędzie się bez takiej elektrowni, takie są głosy specjalistów od energetyki. Ja nim nie jestem więc nie będę próbował się z nimi spierać.

Gość Masturbator111
co ma wspolnego bomba atomowa z elektrowniom!? ma wiele wsponegoe! w elektrowniach zaklada sie tajne laboratoria i pod przykrywkom pozyskiwania energi konsturje sie bombe atomowom! tak robi iran! i tak chce robic rzad T.! francja nie jest cywilizowanym krajem biorac pod uwage jak traktuje sie tam emigrantow z krajow arabskich czy romow! francuzi to rasisci i ksenofoby! USA tez nie sa krajem cywilizowanym bo tam obowiozuje kara smierci! a Japonia jest polozona w dzikiej azji i japonczycy to zwykle zoltki! cywilizowane kraje Skandynawskie ktore osiagnely najwiekszy poziom cywilizacji wycofuja sie z energi atomowej (szewcja) albo jej nigdy nie pozyskiwaly (norwegia, dania, islandia)!!! wlochy wycofaly zamknely ostatnie elektrownie 20 lat temu! bo zrozumieli ze to niebezpiczene! niemcy i holandia tez maja plany zastapienia elektrowni atomowych wiatrowymi! tylko kraje 3 swiata buduja nowe elektrownie atomowe! jestescie tempe chuje! nie potraficie myslec samodzielnie tylko sluchacie tom propagande tvn i gazety wyborczej! ludzie otwurzcie oczy! powiedzcie NIE dla planow zrobienia z Polski drugiego Czarnobyla!

Gość drunken_sailor
pierdolenie!

to na czym polega niecywilizowanie pominiętego przez ciebie kraju skandynawskiego - Finlandii, który buduje elektrownie w Olkiluoto :D dawaj pośmiejemy się :classic_cool: ps. słabiutkie prowo , ale pobawimy się :classic_cool:

Gość Masturbator111
finaladia przez 50 lat byla pod silnymi wplywami ZSRR, przeniklo do niej wiele barbazynskich wzorcuw!

Gość Masturbator111
nie chcę energii atomowej bo z atomową siłą jechał mnie w przypalonego judasza mój ojciec

Gość kaja997
a dla mnie to i nawet lepiej niech ta polska w piiiizdu wybuchnie a na gruzach palacu kultury jak radioaktywny pyl opadnie posieje piekna zielona trawe!!!

poczytaj sobie trochę o wybuchu w czarnobylu a potem dopiero wygłaszaj takie tezy... wybuchu by nie było gdyby nie błędy ludzkie... wybuch był wynikiem źle zrobionego testu... Elektrownie atomowe są jednym z bezpieczniejszych form produkcji energii. Farmy wiatrowe w kazdej gminie?? powodzenia i sukcesu- w Polsce są do tego zbyt nie odpowiednie warunki wiatrowe

Gość ooo zaaaalll
autor jest typem wzorcowego polaka, baa, zgłebił wiedze jakiej nie posiadaja inni. Wie cos czego reszta nie jest swiadoma, zna tajemnice, taki monopol na prawde ma - oczywiscie według autora ;) zaaaallll mi takich ludzi. Kazdy najmadrzejszy

Kilka elektrowni jądrowych bardzo by się w Polsce przydało. Pozwoliło by to w dużej mierze uniezależnić Polskę od elektrowni węglowych, które są bardzo nieekologiczne. I mniej wydajne. Uran używany jako paliwo jądrowe jest wzbogacony do poziomu rzędu 2%. Nie może wybuchnąć. A razie awarii, reaktory jądrowe można awaryjnie wygasić, zatapiając wodą wnętrze reaktora. Chodzi o to żeby w razie awarii nie dopuścić do stopienia się rdzenia i wycieku radioaktywnego. Ogólnie rzecz biorąc ryzyko jest znikome.

Gość gość
Od kiedy rząd chce zbudować Elektrownie Atomową!? I nie potrzebna nam elektrownia atomowa by zbudować bombę atomową! Jak się nie znasz to się nie wypowiadaj , bo tylko bluźnisz i tyle. A co do Elektrowni Atomowej to ja jestem neutralny ponieważ korzyściami dla nasz były by ceny prądu ale z drugiej strony gdyby była awaria np. Taka jak w czarnobylu... ;( to już by nie było tak smiesznie.