Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lufka1213

życie jest nie sprawiedliwe :/

Polecane posty

Gość lufka1213

Dziś spotkałam koleżankę ze szkoły średniej ... Kurcze taki matołek był... z bólem maturę zdała a teraz straszna Pani w urzędzie Miasta i Gminy pracuje:/ a ja maturę zdałam bardzo dobrze i to rozszerzoną, studiuję i kurcze co mnie spotyka? Na kasie w realu pracuję :'( kurwa jakie to życie jest nie sprawiedliwe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tylko znajomości się liczą! Nie wiedza i umiejętności bo to jest huja warte jak się okazuje :/

Gość Gośka44
taka jest niestety prawda:(

Bo polska się szczyci najlepiej wykształconymi bezrobotnymi. Po studiach pracy nie znajdziesz, za to po zawodówce można wybierać...

"bo inteligencja i zaradnośc nie idzie czasem w parze z wykształceniem" inteligencja i zaradność poparta taaaaaakimi plecami:D

Dokładnie jest tak jak mówi Staszek :) Smieszni są ludzie, którzy kończą kolejne fakultety i się dziwią, że nie mogą znaleść pracy. A tak naprawdę, to ich tylko dyskwalifikuje.

Gość joollaaa
staszek dobrze mowi

Gość sipsi
u nas w Gminie nie przyjmują podań poniżej magistra , a w opiece gminnej siedzi dziewczyna co matury nie ma , niedawno przyjęta do pracy , no to się nazywa zaradność :( poparta szerokimi plecami :(

Gość drunken_sailor
tak jak ty kończą kujony, hehehe!

drunken_sailor tak jak ty kończą kujony, hehehe! bardzo śmieszne-hahaha!:O dlatego jest jak jest bo nieodpowiedni ludzie są na nieodpowiednich stanowiskach -przykład : patrz sejm:O

Gość już tak niepierdolta
bo jak ktoś jest dobry czy bardzo dobry w zawodzie to w kolejce po niego stoją,znajomy na 5 roku ma tyle ofert pracy że zdecydować się nie może:)

Gość Gratka truskawkowa
U mnie w miescinie to samo.Jak sie nie ma znajomosci to nawet do biedronki ciezko sie zalapac. Za glupim stazem musialam chodzic i prosic sie ponad pol roku. Kurfa no ,takie to zycie niesprawiedliwe :O

tak to już jest ci co mają w szkole 5 pracują na tych co mieli 4 a ci są zatrudniany przez tych co mieli 3 :classic_cool: stara zyciowa prawda

Gość aha i achhhh
Im szybciej to zrozumiesz, tym lepiej sobie w tym zyciu poradzisz, zobaczysz. Jż zresztą wiesz. :D

Gość lufka1213
Staszku gdybym nie była inteligentna to bym nie kończyła dobrej uczelni aktualnie :/ ale cóż nie mam żadnego wujka ani ciotki która by mogła mnie wkręcić do pracy w jakimś urzędzie :'( tak jak właśnie ta moja koleżanka :/ no rozjebie mnie ze złości. To nie jest zazdrość tylko rozgoryczenie że w tym kraju to TYLKO znajomości się liczą :/

Gość sjdgggg
Polacy maja zakodowane już od czasów komuny że wszystko musi być z pod lady , nie umiemy pójśc do lekarza żeby nie wcisnąć mu koperty itd słyszy się : załatwiłem sobie to, załatwiłem sobie tamto :) nadal nie ma normalności u nas jest fabryka do ktorej oficjanie nie ma przyjęć ,ale co jakiś czas pojawia się nowa twarz typu żona lidera , siostrzeniec kierownika działu itd itd

Gość lufka1213
to weź się staszku wkręć gdzieś gdzie nikogo nie znasz! nosz kurwa nierealne przynajmniej nie w moim mieście

Może jest bardziej obrotna? Teraz nawet po znajomosci nie ma łatwo.. np u mnie jak szukałam to nawet przez znajomosci to chcieli tylko zebym miala jakis staż, a u mnie w miescie? urzad pracy nie zna tego słowa. :o

i najlepsze jest to ze każdy próbował mi rpzez znajopmosci robote załatwić - tylko czekali ludzie az sie zwolni miejsce bo nie wywala kogos z pracy by znajomego zatrudnić.. no i czekalam czekalam.. w innych firmach chcieli staż.. wswzyscy stawali na glowie :D Aż wkoncu sama, znalazłam prace. bez niczyjej pomocy I uwierz ze ja się o wiele bardziej ciesze ze sama sobei z tym poradziłam i wcale nie wolalabym siedzieć w biurze po znajomosci.