Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja to mam pechaaa :(((

Zepsuta karta SD z fotkami ?! :(((((((((

Polecane posty

witam mam taki problem , wczoraj włożyłam karte z aparatu (zwykły kompakt cyfrowy) do laptopa włożyłam i fotki sie długo ładowały w końcu chciałam wyłączyc ale wszystko sie zawiesiło wiec wyjełam karte i wyłaczyłam kompa. Włożyłam następnie tą kartę do aparatu i...aparat przestał działać!!!! z innymi kartami jednak działa , ale z tą nie...czy już nie uda mi sie odzyskać zdjęć? a karta jest do wywalenia ? :( komputer jej nie wykrywa teraz :( :(

informatyka? czy jakiegoś innego specjaliste? a może moge dać do reklamacji?

Gość dżampel
posłuchaj , jest możliwy odzysk danych , są programy do odzysku ale trwa to wiele godzin , najważniejsza sprawa - nie formatuj tej karty ! jakiej jest pojemności ?

dużej pojemności

nawet sformatować sie jej nie da , bo komp jej nie wykrywa , a aparat się wiesza z tą kartą :( 2GB ...to była całkiem nowa z 1,5 roczna karta, tata mi pozyczył zapomnialam oddac po wakacjach, teraz robiłam foty z rozwoju moich myszek i chuuu to wział :( wszystko sie popsuło...a mam tam też fotki których nie chciałabym żeby ktoś widział.. :(

a to heca...ktoś sie podszył akurat wtedy kiedy chciałam napisać posta :D ta karta firmy Kingston co za badziewie

Gość dżampel
mam bardzo dobry program do odzyskiwania danych i już wielokrotnie ten program ratował fotki z kart pamięci , u nas przedstawicielstwo firmy BASF korzysta z tego oprogramowania , skuteczność odzysku prawie 90 % pamięci Kingston są najlepsze ale jak wiadomo, jedna na milion może być trefna

Były na niej zdjęcia z inseminacji naszej łaciatej. :classic_cool:

dzięki za pomoc Dżampel , a ile to oprogramowanie kosztuje? czy ewentualnie można sciagnac z neta? kurcze...może karta nie była trefna tylko ja nie cos zepsułam :( podejrzewam,że "spaliłam " ją wyłączając kompa...ale laptop sie zawiesił :/ :(

Gość dżampel
w kartach pamięci jest taki mały 'czipset' albo inaczej kontroler i jeżeli się uszkodzi to praktycznie karta do wyrzucenia ten program się nazywa : PC Inspector smart recovery nie mogę tego programu upublicznić ale poszukaj w necie, może ktoś to wrzucił nielegalnie