Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asienkao

DZIECKO A WŁASNA FIRMA W DOMU PROSZE O RADĘ

Polecane posty

Gość asienkao

Witam na forum:) Jestem tu nowa, moze powiem kilka słow o sobie i o moim dylemacie... Mam 25 lat (rocznikowo 26), mam skonczone studia, prowadzę 3rok wlasną firmę, mam wspaniałego męża (pracuje ze mną), wlasne w miarę urządzone M3. Oboje bardzo chcemy dziecka ale... firmę prowadzimy w domu. Towar który sprzedajemy zajmuje 1 calutki pokój i kawałek drugiego a w trakcie pracy drugi pokoj jest juz cały używany, zagracony i wygląda jak po huraganie :O Chcemy wynajac lokal ale ciagle sie boimy czy bedziemy w stanie sie utrzymac bo to troche sezonowy biznes... jak jest dobry czas to mozemy urządzac mieszkanie, w ostatnich miesiącach kupilismy stół, lodówkę, tv... ale jak jest gorzej (lato) to zyjemy z dnia na dzien... Nie wyobrazam sobie miec dziecko w takich warunkach, przez firmę w domu nie ma na nic miejsca (a gdzie tu łózeczko itd..) i ciągle jest bałagan...(taka praca). Sprzątamy ale bałabym sie pracowac kolo dziecka jak bedzie juz chodzic i np. zjadac z podłogi... co robic? czy poczekac jeszcze ze 2 lata az firma bedzie na wyższym poziomie? a jak nie bedzie i dalek bedziemy sie bali? a latka lecą... doradzcie prosze...

Moim zdaniem sama powinnaś odpowiedzieć sobie najpierw na pytanie, czy zdołasz jednocześnie zajmować się i firmą i dzieckiem, bo to zajmuje sporo czasu, czy stać Cię na to, by w razie jakiegokolwiek zagrożenia bądź komplikacji w ciąży pozwolić sobie na urlop? Być może nawet na cały okres ciąy? Jeśli nie, to może daj sobie na razie spokój z dzieckiem, bądź znajdź normalną pracę, u kogoś, jeśli będziesz mogła sobie powolić na taki urlop w razie konieczności i dasz radę zajmować się i pracą i dzieckiem to się nie ma co zastanawiać. Takie jest moje zdanie, może ktoś lepiej doradzi, ale wydaje mi się, e sama powinnaś się zastanowić nad tym, co napisałam.