Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tikirikitiki

Pomocy z nieujarzmionymi włosami!

Polecane posty

Gość tikirikitiki

Witam, więc mój problem jest taki, że w domu ładnie wyprostuję sobie włosy, wszystko mi się podoba, natomiast po wyjściu na dwór, gdy pada deszcz lub śnieg, albo jest mgła zaraz mam fale, już kit z włosami z tyłu, ale taki lok na grzywce bywa wkurwiający niestety. Macie jakąś radę na to? Odżywkę czy coś?

Gość seta0201 ....
i dlatego nie mam grzywki :D a ty tylko prostownica prostujesz włosy czy uzywasz jakiś preparatów do prostowania wlosów?

Gość tikirikitiki
używam takie psikacza ochronnego z firmy matrix

Gość tikirikitiki
takiego*

Gość seta0201 ....
spróbuj umyć włosy szamponem nivea prostujący włosy (albo szampon z gliss kur taki fioletowy prostujący włosy)i na końcu wetrzyj balsam prostujący z Gliss kur asia straight,później wyprostuj prostownicą (ale raczej nie bedzie ci potrzebna) i spryskaj czymś żeby to utrwalić, nie powinny ci się powykręcć

Gość tikirikitiki
ooo dziękuję zapisze sobie te nazwy zaraz :)

Gość seta0201 ....
ten balsam z gliss kur ogólnie u mnie bardzo ciezko dostac,kupowalam go w rossmanie,teraz juz go nie mają, a super prostował wlosy,:) najwazniejsze jest tez to,jak suszysz włosy, najlepiej jak przy suszeniu wlosów podmuch kierujesz od nasady wlosów w dół:)

Gość seta0201 ....
oj to dokładnie jest krem prostujący :) bo sa tez z tej serii balsamy i szampony,zeby ci się z takim balsamem do wlosów nie pomyliło,troszkę źle napisałam ci,bo ja ci napisalam balsam,ale to raczej balsam nie jest, na opakowaniu jest napisane krem prostujący (choć raczej do kremu daleko,bo ma konsystencję żelu ;) ) i opakowanie jest mniejsze od szamponu i balsamu z tej serii

Gość tikirikitiki
Ok poszukam ;) a nie są po tym tłuste włosy?

Gość seta0201 ....
nie no właśnie nie są tłuste:) moze dlatego,że to właśnie jest taki żel,ja go zawsze nakładalam go najwięcej na same końcówki bo one mi się podkręcały :) a jak wlosy wysuszysz to ten zel tez wysycha:) efekt jest

Gość tikirikitiki
aha to super sprawa :) bo dziś pada i moje grzywka to mega wielki lok się zrobił...

Gość seta0201 ....
ja to na deszcz i tak nie wyjdę bez parasola lub kaptura :) no i przed każdym wyjsciem musze sryskać włosy lakierem :D to juz taki nawyk

Gość tikirikitiki
No ja też z parasolem, ale wyginało mi go w każdą stronę i i mimo wszystko miałam troszkę mokre włosy, a poza tym wystarczy wilgotne powietrze, mgła i też mam fale ;) A lakier muszę też zakupić, bo skończył mi się, ale szukam jakiegoś mocnego, i kupiłam sobie taft 5 supermocny, ale jakiś beznadziejny był

Gość seta0201 ....
ja mam z tafta 2 rodzaje mam taft brilliant ultra strong 4, ten czerwony i jak całe włosy nim spryskam to powiem ci ze fryzura dłuugo sie trzyma, no i mam ten czarny mega strong 5 i wg mnie ten to się chyba nadaje na utrwalenie np koka ;) bo po nim jak sryskam cale wlosy to te wlosy mi sie falują, moze ten lakier za bardzo je obciaża...