Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaa.

proszę os zybką odpowiedź.

Polecane posty

Gość Jaa.

Kochałam się wczoraj z chłopakiem i tak jakoś wyszło, że pękła gumka. Od razu w ciągu godz. wzięłam tabletkę plemnikobójczą potem po godz. od poprzedniej wzięłam kolejną. Dla pewności dziś rano trzecią i zaraz po niej dostałam miesiączki, czy możliwe jest zajście w ciążę??

Gość raczej nie **
nie sadze

Gość jakie to są
tabletki plemnikobójcze?

Gość Jaa.
Tabletki nazywają się Patentex oval.

Gość Jaa.
są dopochwowo. czytałam ulotkę jest w niej napisane, że powoduje natychmiastowe zahamowanie funkcji życiowych plemników. Więc chyba powinnam być bezpieczna prawda.? Tym bardziej, że dzisiaj dostałam miesiączkę.

Gość raczej nie **
myslałam , ze jakes doustne Ale skoro zaraz wziełas i dostałas okresu to raczej nie Mimo wszystko zrób w tym miesiacu test dla pewnosci ,ale skoro masz okres to pewnie nie doszło do zapłodnienia

Gość Zanim ta globulka się rozpuści
ła to plemniki były już az górami, za lasami. Tymi środkami, to co najwyżej można sobie upośledzone dziecko sprawić, bo upośledzają plemniki. To chyba jakas nowość tak? Bo z tego co wiem, to globulki i pianki plemnikobójcze jakiś czas temu wycofano z rynku.

Gość Zanim ta globulka się rozpuści
Pociesz się tym, że mialaś dni niepłodne, skoro to było przed miesiączką.

Gość Jaa.
A dziękuje bardzo za odpowiedzi. Jestem ciut spokojniejsza .

Gość staraczka 86
przedmowczyni ma racje plemniki byly juz ochocho jak daleko zreszta taka globulka nie pomoze zbyt wiele potrzebna jest tabletka po

Gość staraczka 86
przed @ tez istnieje mozliwosc zajsca w ciaze nie jest az tak duza jak w dni plodne ale istnieje

z tego co wiem te tabletki stosuję się jako środki antykoncepcyjne przed stosunkiem, na co najmniej 10 minut przed należy je zaaplikować do pochwy. Po rozpuszczeniu stanowią one barierę dla plemników. Po stosunku to juz "po ptakach". wówczas wizyta u lekarza i prośba o wypisanie recepty na tabletki hormonalne tj. np. Postinor. Ale skoro dostałaś @, to raczej nie masz o co się martwić. Dla większej pewności zrób test ciążowy.

Gość Michał Zaradny
Witam W przypadku, kiedy stosowana przez Was metoda antykoncepcji zawiedzie najbezpieczniej sięgnąć po tabletkę antykoncepcji awaryjnej, która jest bezpieczną i skuteczną metodą zapobiegania ciąży po niezabezpieczonym stosunku. Chociaż może być stosowana do 72 godzin (3 dni) działa najbardziej efektywnie po zastosowaniu w ciągu pierwszych 12 godzin po stosunku. Więcej na ten temat na www.wpadka.pl , a pod adresem http://wpadka.pl/zapytaj-eksperta możecie skorzystać z porady eksperta. Pozdrawiam --- eRzecznik serwisu www. wpadka.pl masz 72 godziny