Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marmoladaczekoladowa

Nie idzcie na studia. Po nich i tak nie ma pracy:(

Polecane posty

Przez 5 lat studiowalam. I na co mi to bylo?! No na nic! Po co czlowiek zdobywa wyksztalcenie, jak potem nigdzie pracy dla niego nie ma! Polska to naprawde chory kraj! Czas wyjechac stad!!

Gość Tigo
W takim razie dlaczego wg. wielu statystyk Polska jest jednym z najszybciej rozwijajacych sie krajow UE ? Po jakim kierunku studiow jestes ?

Praca socjalna

Gość Tytus de ZOO
studia , dyplom własnych umiejętności a dla innych tylko papierek bez podparcia albo do podtarcia 'się' i co z tego , że masz ten 'papierek' skoro nie masz żadnych umiejętności , tylko do garów mycia albo do miotły się nadajesz a ludziska z dyplomami świra dostają i marudzą , że mam dyplom ale nikt mnie nie chce zatrudnić , za posiadanie dyplomu nikomu nie będą płacić, pokaż że coś umiesz i coś potrafisz , że masz pomysły i potrafisz myśleć a sam dyplom jako 'papierek' to do podtarcia się nadaje :)

Gość gfdgdgdg
nie no ludzie koncza taka "prace socjalna" i dziwia sie ze nie maja pracy. wiesz co? ja po swoich studiach mam prace i zarabiam 5 tys. wiec sory. trzeba bylo myslec przed studiami.

Akurat ja mam bardzo wiele zdolnosci i umiejetnosci. Poza tym bardzo szybko sie ucze. Pracowalam dorywczo i skonczylam technikum. Praktyki odbywalam zarowno na studiach jak i w szkole sredniej. Znam sie na bardzo wielu rzeczach i w wielu dziedzinach.

Akurat ja mam bardzo wiele zdolnosci i umiejetnosci. Poza tym bardzo szybko sie ucze. Pracowalam dorywczo i skonczylam technikum. Praktyki odbywalam zarowno na studiach jak i w szkole sredniej. Znam sie na bardzo wielu rzeczach i w wielu dziedzinach.

Myslalam przed studiami i niestety nie mam umyslu scislowca, zeby isc na studia, ktore daja pewna prace.

Gość Tytus de ZOO
nie wiadomo jakie tam masz te umiejętności i zdolności , skoro zdobyłaś dyplomy to jesteś teoretycznie przygotowana do zawodu więc idź tym śladem , na początek zatrudnij się jako pomocnik kucharza albo pomocnik geodety , wszystko jedno , aby się załapać a jak chwilę popracujesz to się dowiesz, że ktoś tam odchodzi na emeryryturę albo powstaje nowy etat i podchodzisz do konkursu na stanowisko ale trzeba zacząć od zera , tak już jest

To tak wlasnie zrobilam. Pracuje od 7 miesiecy w sklepie i ciagle szukam czegos w swoim zawodzie, ale nie ma nic.

Gość Tytus de ZOO
a jak myślisz, kto pracuje w tych hipermarketach budowlanych jak OBI lub PRAKTIKER ? tam 99 % ludzi jest po studiach zatrudnionych i sraczami handlują , mają po dwa fakultety i czekają na swój dzień , że nagle gdzieś miliony zarobią ale nadal nie mają pomysłu na życie

Gość gfdgdgdg
oki nie jestes dobra w scislych rzeczach? trzeba bylo isc na cos humanistyczengo ale dobrego a nie na prace socjalna jak rozumiem socjologie. zcego ty sie spodziewalas??? no sory. ja skoncxzylam pw. 100% moich zjajomych blizszych i dalszych ma prace i to calkiem super platna.

Tylko wkurza mnie to, ze tam gdzie moglabym pracowac zatrudnione sa osoby, ktore nie maja wyzszego wyksztalcenia. Szczegolnie o te budzetowki mi chodzi.

No ja akurat skonczylam prace socjalna jako specjalnosc pedagogiczna. I jako pracownik socjalny mam konkretnie sprecyzowane w jakich instytucjach powinnam pracowac, ale niestety najczesciej te stanowiska sa juz obstawione.

Gość Tytus de ZOO
na tym to polega 'marmolada' że lepiej jest zatrudnić ludzi po zawodówkach , ponieważ będą wykonywać swoją pracę sumiennie a Ciebie bądą się bać , ponieważ dyplom masz i możesz za chwilę zostać ich szefową , nadąrzasz z moim myśleniem ?

Gość gfdgdgdg
no a czego sie spodziewalas?? ze jasnie pani skonczy studia wiec wtedy powiedza: hoho pani x pani wypierdala ze stanowiska bo tu taka i taka jasnie pani studia skonczyla i chce tu pracowac. glupia jestes i tyle. przeciez widomo ze stanowsika sa obstawione i wkurza mnie jak taka biadoli nie ma dla mnie pracy ojojoj bo stanowiska sa obsadzone... sory ale nie jestes specjalista w waskim gronie.

Gość gfdgdgdg
" Tytus de ZOO n a Ciebie bądą się bać , ponieważ dyplom masz i możesz za chwilę zostać ich szefową , nadąrzasz z moim myśleniem ?" ALE SIĘ KUŹWA USMIALAM :D:D:D:D:D:D:D:D:D hahahahahha taaa szefowa jasneeeeeeee.. ile ty masz lat ze masz takie myslenia ze oni tak mysla???? nie no serio ile masz lat?? hehe czy ty wiesz w ogole cos o zyciu i o sferze pracy ze tak mowisz? ktos ci glupot naopowiadal i tyle:)hahahah

Konkretnie to chodzi o obsadzanie ludzi na stanowiskach po znajomosci!

Gość gfdgdgdg
wiesz co? to juz nie czasy komuny. teraz zeby miec prace musisz miec cos w glowie. czasy komuny juz minely.

Gość Tytus de ZOO
mam 50 lat to teraz się pośmiej ze mnie i z mojego myślenia i obserwacji życia czy czegoś jeszcze nie wiesz albo nie rozumiesz ?

Gość 898798798
w mopsie polowa osob nie mam nawet wyzszego. na pewno ta praca jest po znajomosci.

Gość gfdgdgdg
masz 50 lat i takie głupoty mowisz? jestem w szoku szczerze mowiac. wieaz mi ze nikt sie nie boi ze przyjdzie gowniara bez doswiadczenia i bedzie ich szefowa. no co ty stary. oni maja ja w dupie. :) nikt sie tam nie boi mlodych i przebojowych.

Gość gfdgdgdg
moze w mopsie nie trzeba miec wyksztalcenia wyzszego nie pomyslalyscie?????? powiem wam ze moze sie zdziwicie ale nie wiele jest zawodow w polsce do ktoryzch trzeba skonczyc studia wyzsze. ludzie. w mopsie i studia wyzsze ehhhhhhhhh

Gość warszawski policjanttt
tez tak sadze w policji na stanowiskach kierowniczych pracuja tylko ludzie po znajomosciach

Gość Tytus de ZOO
wiele razy się spotykałem z takimi sytuacjami, gdy zatrudniano do pracy tak zwanych młodych wilków tuż po studiach a ludzie ze stażem byli jako pomocnicy i to się kończyło tym, że młody wilk uciekł , ponieważ nie potrafił sobie poradzić

Gość piooop
Ja studiuje zarządzanie.. czy będzie po tym praca? Powinna..Niestety żyjemy w takim kraju że tylko "wybrane" kierunki mają szanse się wybić i coś osiągnąć. Nie rozumiem dlaczego np. psychologia jest niedoceniana. Pomoc bliźnim powinna być cenna.

Gość dogfdgdgdg
a ty jakie studia skonczylas/ les?

Gość gfdgdgdg
ja skonczylam geodezje i kartografie a potem podyplomowe. pracuje i dostalm prace z ogloszenia a nie przez znajomosci. u mnie w pracy musisz miec cos w glowie. byla panna po znajomosci nie radzila sobie i ja wywalili. sa ludzie w 90% z ogloszenia z dobrymi stduaimi i doswiadczeniem. nie pracuje w czystej geodezji tylko w jednej ze specjallizacji geodezji bo ma ich wiele.

Gość takie sa realia w Polsce
Akurat w MOPSie trzeba miec wyzsze wyksztalcenie! Jest o tym zapis w Ustawie o pomocy spolecznej, ale czesto dyrektorzy wycwaniaja sie i zatrudniaja ludzi jako tzw aspirantow, gdzie nie ma juz wymaganego wyzszego wyksztalcenia. I tym sposobem miejsce pracy dla osoby wykwalifikowanej zajmuje ktos po ogolniaku.

Gość to jak bardzo
szybko sie uczysz trzeba bylo isc na jakas inzynierie a nie teraz kwękac