Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość No cholera by to wzięła... .

Matki -- święte krowy

Polecane posty

Gość No cholera by to wzięła... .

Nie chcę każdej obrażać mamy, oczywiście, bo uważam że to bardzo fajne mieć dziecko i fajnie mieć mamę. Ale kurde odpowiedzialną! To nie jest nowość, rozmawiamy sobie ze znajomymi o tym od czasu do czasu. Każdy zmotoryzowany i to już pierwszy punkt narzekania. Dzisiaj jadę na zakupy i mam zielone a tu mi matka z wózkiem wchodzi. Ledwo się zatrzymałam, zatrąbiłam a ona w krzyk, że jej dziecko obudziłam. Pytam ją czemu w takim razie na czerwonym przechodzi - bo ona ma małe dziecko. No to niech o nie dba! Kolega pracuje niedaleko szkoły - jeszcze jak było cieplo wielokrotnie zdarzało mu się ledwie uniknąć stłuczki z dzieckiem, które potem siadało na drodze i płakało, że się wystraszyło. Na pytanie mam które wesoło ze sobą rozmawiały "czemu dzieci nie pilnują, w końcu to DZIECKU się mogło coś stać" dostaje odpowiedź "no chyba pan widzi że dziecko jest!". No tak, widzi, ale co jak raz nie zauważy? Mamy w ogóle się tymi dziećmi w wieku 5-10 lat nie przejmują... Sytuacja ze sklepu sprzed paru dni - koleżanka pracuje w sklepie z elektroniką. Dziecko co chwila biega, otwiera drzwiczki mikrofalówek, pralki, wchodzi na rzeczy które jakby nie patrzeć są do sprzedania. Koleżanka upraszała o pilnowanie dziecka - mama "tak tak, to grzeczne dziecko". Ale jak sobie chłopaczek przytrzasnął drzwiczkami od pralki palce to matka poprosiła o rozmowę z kierownikiem i zastraszyła pozwem sądowym, że jej dziecko katują w tym sklepie. No i ja pięknie pytam skad się te matki biorą, co to uważją, że ich pociechę chyba jakiś aniołek będzie na ramionach nosić... Wchodzą na jezdnię pod maski samochodu "bo mają wózek" [a jak ktoś jedzie 60/h to na pewno zdąży na przełomie metra wyhamować] , nie pilnują dziecka i oczekują, że wszyscy naokoło głowy będą mieć tylko na jej pociechę skierowane oczy.... Dodam że sama chcę mieć dziecko w przeciągu 2-3 lat, dzieci ogólnie lubię... Ale te matki mnie wkurwiają ;/

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować