Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka.taka.sobie.o

Sytuacja w autobusie

Polecane posty

matka z trojka malych dzieci raczej nie bedzie sie przejmowala toba jak ma taki harmider na glowie i do tego jeszcze podwojny wozek :D wogole podziwiam ja za odwage ze miala ochote jeszcze na podroze autobusem z dzieciarnia :D

Gość matacz ,,,.....
60 cio latka jeszcze calkiem dobzre sie trzyma , moja mama czuła by dyskomfort jak by jej ktos w tym wieku ustepował miejsca , zaś tym starszym , sie z automatu ustepuje miejsca ! wiec mi tu nie pitol

Gość 898798798
Nie mam 60 lat żeby prosić nastolatki o ustapienie miejsca. No to jestes w kwiecie wieku i na pewno lepszej formie niz 4 czy 5 - latek wiec nie pieprz pierdol. Znasz sie na dzieciach jak kura na pieprzu...

Gość a ja mysle zeeee
o rety, nie masz większych problemów? :D:D uśmiałam się, jak chciałaś usiąść tak bardzo, to trzeba było po prostu któregoś dzieciaczka zrzucić na glebę ;/ paniusia się znalazła heheh ten tekst: "nie były zbyt pięknie ubrane ale to pominę"...cóż nie każdy ma tyle kasy, żeby stroić trójkę dzieci

Gość jaaasne..
"co do dzieci to mam styczność" Powaliło mnie to na kolana :D

Gość 898798798
laz pieszo albo kup rower.

Gość xxxxxxyyy
Z tego co piszesz i tak zle i tak zle bylo - jak siedzialy zadowolone na siedzeniach to zle , bo zajmuja miejsce , a w wozku zle, bo placza - podejrzewam, ze dla ciebie najlepiej by bylo, gdyby dziewczyna na piechote z dziecmi szla a ty i inne podeszle wiekiem osoby mogly w spokoju siedziec na wolnych siedzeniach. To jest komunikacja miejska - kazdy moze z niej korzystac. A male dzieci do ilus tam lat maja tak samo prawo do siedzenia w autobusie jak osoby starsze, gdybys nalezala do osbo kulturalnch to wiedzialabys . ze malemu rocznemu, 2, 3 , 4 letniemu dziecku nalezy miejsce w autobusie odstapic - taki maluch nie jest w stanie sam stac i sie trzymac , stanie w zatloczonym autobusie jest dla niego dosc niebezpieczne - nie dosc , ze moze upasc , przy gwaltownym hamowaniu, to jeszcze ludzie czesto nie zauwazaja maluchow i dziecko obrywa po glowie torebkami lub plecakami - nie zawsze lekkimi.

Gość Tygrysek-to on pije
wlasnie ryczal - bo stracil mozliwosc ogladania swiata przez okno. Ten maluch brany na kolana akurat mial 2-3 lata wiec nie byl zbyt ciezki i absolutnie nikogo nie kopal ani nie brudzil przy tym. Pewnie zalezy na jakich wspolpasazerow sie trafia,ale zawsze kiedy wsiadalam, po prostu kazalam mu sie trzymac poreczy i zawsze jakas starsza osoba wstawala i proponowala ze go wezmie na kolana. Byc moze tacy uprzejmi ludzie sa tylko w Krakowie :)

Gość jaaasne..
powtórzę: jak miałaś taką potrzebę zgięcia kolan, to trzeba było skorzystać z wózka. miałabyś miejsce i mogłabyś się zemścić. ale serio, uwielbiam takie osoby, co muszą ze wstrętem bratać się z plebsem i żółć się z nich wylewa gdzie popadnie...

Gość 898798798
jak autorka robi prawo jazdy to pewnie jej blizej 20 niz 60... szook.

Jak się nie ma języka w buzi to się potem żale na kafe wylewa. A o nastolatkach wspomniałam dlatego, że wiele razy już obserwowałam w autobusie takie kobiety jak ty. Gderać na cały autobus, że młodzież niewychowana to każda potrafiła, ale żeby podejśC i POPROSIĆ o zwolnienie miejsca, zwłaszcza młodzież płci męskiej, to odwagi żadna nie miała, a i same przykładem nie świeciły widząc stojącą osobę starszą od siebie.

nie jeżdze czesto mpk, wczoraj zle sie czulam i nie obchodzilo mnie czy dziecko bedzie musialo stac tylko moje zdrowie, naszczescie nie musze juz jezdzic autobusami wiec to tylko taka uwaga do matek ze wasze dzieciaki to nie pepki swiata

Gość Tygrysek-to on pije
zawsze moglas powiedziec ze zle sie czujesz i dzieciaki by sie przesunely na jedno siedzenie i zmiescilibyscie sie na podwojnym razem. Co za problem ;)

Gość jaaasne..
moje na 100 nie są "pepkami" :classic_cool: wróć za parę lat, jak będziesz mieć choćby jedno dziecko i jedną podróż mpkiem za sobą. pogadamy wtedy o życiu. "i nie obchodzilo mnie czy dziecko bedzie musialo stac tylko moje zdrowie"-ja pierdolę, gdzie tacy się chowają...

Gość 898798798
tylko taka uwaga do matek ze wasze dzieciaki to nie pepki swiata Tylko to ty kochana, sie uwazasz za pępek swiata, cha cha....

Gość a ja mysle zeeee
ty też nie pępek świata ehhhh a ja tak źle się czulaś, to właśnie trzeba było tyłek w taxi wsadzić, gdybym ja się źle czuła, i martwiłabym się o zdrowie, nie ryzykowałabym komunikacji miejskiej ;D

Gość ignorancja do potegi
Bo ja bylam wlasnie po - mysle ze brednia , nikt radosnie nie podjal tematu , to trzeba sie jakos wytlumaczyc!!!!! Wielokrotnie spedzalam nastolatkow i ich torby z siedzen , by jakis dziadek mogl usiasc!!!!! A jak sama wracalam z kliniki po zabiegu , to nie oczekiwalam , ze ludzie rozpoznaja w moich oczach cierpienie i zpierd..a z miejsc!!!!! A moze jestes staruszka w ciazy z kulami , to wszystko jasne - te swinie!!!!!!!!

Dzieci to nie pępek świata, ty także nim nie jesteś. A nie człowiek nie ma rentgena w oczach, ani jasnowidzem nie jest, by widzieć, że akurat ty się źle czujesz i chcesz usiąść, od tego mamy buzię, by mówić, co nam jest.

Gość kfsnvkvv
Ty też do nich nie należysz i nikt nie ma obowiązku ustępowania ci miejsca. Jak Ci nie pasuje jeździ taksówkami. Mnie też to wkurwia jak te starsze babcie lamentują mi nad uchem że mógłbym im ktoś ustąpić miejsca ja jestem w 5 miesiącu ciąży nie widać po mnie zwłaszcza zimą i co może mam stać bo babci chce się siedzieć. Sama też nie wymagam aby ktoś mi ustępował miejsca.

Nie chciałam się poprosić o miejsce, na czole nie mam napisane ze zle sie czuje, poprostu denerwuja mnie dzieci ktore siedza a inni musza stac, tez taki rodzic moze wzaisc dziecko na kolana i beda zajmowac jedno siedzenie a nie dwa.

Gość kfsnvkvv
Ale dziecko ma prawo siedzieć tak samo jak ty ma kupiony bilet ma a więc chuj Ci do tego.

Kobieto pomyśl ty racjonalnie. Sama piszesz, że miała trójkę dzieci i do tego duży wózek dziecięcy. Jak ona ma trzymać jedne dziecko na kolanach, kolejne dwa w wózku (wg Ciebie) i do tego trzymać wózek by nie przejechał przez cały autobus i żeby było mało ma pilnować by dziecko by nie płakało, bo jaśnie pani to przeszkadza. Jak ochłoniesz z emocji, to przeczytaj sobie ten topic jeszcze raz i zastanów się, jakie bzdury tu napisałaś, może rozum Ci wróci.

Gość jasne...
oczywiście, tak można przy jednym dziecku, ale przy trójce? może matka też już była zmęczona, też się źle czuła? aaa, zapomniałam, ze masz to gdzieś.

Gość dsfhkfjds
zdesperowana.. ale tragiczna fotka. teraz wychodzi jak zdjecia oga byc przeklamane. na wczesniejszych zdjeciach mi sie podobalas ale to jest tragiczne!!!!!!!!!!

Gość dvgdsbsd
jak mnie wkurzają takie osoby jak ty, tylko jeczą i narzekają. Ja kiedyś byłam świadkiem takiej sytuacji , mama z dwójką niedużych dzieci wsiadła do autobusu i chiała je posadzić , to oburzona babcia( kobieta koło 40) zaczeła ją pouczać.Kobiecie głupio się zrobiło i wzieła dzieci. Po 15 minutach jedno miało rozciętę o barierkę głoę, bo autobus zachamował a ona nie miała jak go przytrzymać a dziecko same też nie potrafiło.Mtce łatwiej utrzymać dziecko gdy siedzi niż gdy stoi. Pomyśl zanim zaczniesz na coś narzekac.

Gość xxxxxxyyy
Zapewne nie dlatego posadzila swoje dzieci na wolne siedzenia w autobusie, bo uwaza je za pepki swiata, tylko dla podstawowego bezpieczenstwa . Raczej ty sie uwazasz za pepek swiata skoro jestes zdania, ze 2 latek powinien ci ustepowac miejsca. Takie sytuacje to tylko w POlsce , tu gdzie mieszkam nie ma opcji by autobus ruszyl przy stojacym dziecku - i nie dlatego, ze dziecko to taki cud swiata, tylko dlatego, ze gdby dziecku cos sie stalo - np. rozbita glowa przy hamowaniu, lub co gorsza wieksze obrazenia podczas stluczki, to zarowno kierowca jak i firma transportowa zostaliby pociagnieci do odpowiedzialnosci prawnej. Dziecko musi bezpiecznie siedziec i koniec. A ty jak sie zle czulas i wracalas od lekarza to moglas jechac taksowka - przygarnial kocial garnkowi - na taksowke cie nie stac a oceniasz sytuacje materialna osoby, ktora stac na trojke dzieci.

Gość katarynka 235677
kobietka.taka.sobie.o jak kiedyś z tym meżem dorobisz się dzieci, to broń boże nie sadzaj ich w autobusach. Bo to niegrzeczne.Wiesz myślenie nie boli......

Gość jasne...
już współczuję mężowi...